Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Παράσυρση πεζού από λεωφορείο

https://www.patrasevents.gr/article/6652...tcFW2imxHA
Το patrasbus αποτελεί παρελθόν εδώ και 2 χρόνια..Το κάθε ΚΤΕΛ πλέον έχει τη δικιά του εφαρμογή τηλεματικής. Στην Πάτρα δεν είναι ακόμα λειτουργική.. Το μειονέκτημα με την προηγούμενη είναι ότι δεν εμφανίζεται ο αριθμός παρμπρίζ του λεωφορείου..
Η καινούρια εφαρμογή τηλεματικής έχει ωστόσο ένα πλεονέκτημα που δεν είχε το "Πάτρα Bus": υπολογίζει την άφιξη στη στάση εντός των επόμενων 30 λεπτών, ακόμα και αν το λεωφορείο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα από την αφετηρία.
Με τις γραμμές που έχουν δρομολόγια χαπάκια τι γίνεται; π.χ Άνω Καστρίτσι ή Μιντιλόγλι..
Το Νο78 αποτελεί οριστικά παρελθόν. Γενικά δεν το έχω δει στην κυκλοφορία εδώ και αρκετό καιρό. Σήμερα το είδα παρκαρισμένο χωρίς πινακίδες σε χώρο απέναντι από το συνεργείο στη λαχαναγορά.
Στο αμαξοστάσιο της ΕΑΛΠ είναι 3 citaro -fl. Από ΜΑΝ Α10 έχουν μείνει τα 19,38 & 69, από Α12 το 25 και από MB τα  9,16,42,47,48 & 50.. Ενδιαφέρον θα έχει αν αυτά τα 6 θα αντικατασταθούν με υβριδικα..Φέτος κόβεται και το 22 το τελευταίο Α10.. Οι νταλίκες Α11 με παρμπρίζ 108 & 115 δεν κυκλοφορούν. Την Πέμπτη το απόγευμα στο ύψος του αμαξοστασίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είδα να κινείται ένας από τους πρώην Αλέξανδρους 87 ή 92 βαμμένο στα χρώματα του ΟΑΣΘ κόκκινο με μπλε ρίγα.. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν πρόλαβα ούτε κινητό να σηκώσω..Επίσης το Νο2 citaro-fl είναι το πιο παλιό με έτος κατασκευής 08/2006 πιο παλιό και από το 56 που είναι 12/2006.
Υπάρχει πρόθεση να έρθουν υβριδικα;

Επίσης έχει ενδιαφέρον, η εξαγγελία της Αχαιής υφυπουργού πριν λίγο καιρό, περί προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων για τα αστικά της περιφέρειας.
Η νομοθεσία επιβάλει στα αστικά να έχουν ένα ποσοστό του στόλου αν θυμάμαι καλά 8% με υβριδικά τα οποία θα επιδοτηθούν ακόμα και μεταχειρισμένα . Ποιος θα συντηρησει ηλεκτρικό λεωφορείο; Και να τους τα έδιναν δε νομίζω ότι θα τα ήθελαν.. Εδώ η νομοθεσία τους επιτρέπει να φερνουν έως και 18 ετών λεωφορεία.. Από τη μια ηλεκτρικά από την άλλη euro 4.. Άσε που κάποια από τα Euro 5 κυκλοφορούν με μαύρη εξάτμιση που σημαίνει ότι έχουν παρακάμψει το σύστημα adblue και έχουν καταργήσει το dpf..
Χτες που πέρασα έξω από το συνεργείο στη λαχαναγορά είδα ένα νέο Citaro Fl χωρίς πινακίδες. Λογικά θα είναι η αντικατάσταση του Νο78 χωρίς να είμαι προς το παρόν 100% σίγουρος.
Μπήκα χτες στο Νο46 το οποίο είχε το ίδιο σαλόνι με το Νο2.. Μάλλον και αυτό πρέπει να είναι μοντέλο 2006..