Αξιολόγηση Θέματος:
  • 21 Ψήφοι - 3.81 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2
(07-08-2016, 12:08 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Το θέμα είναι να πάει στον Στ. Αγ. Δημητρίου, για να πάρει μία ανάσα και η Δάφνη.


Για ποιο λόγο; Απλά για να υπάρχει; Ο κόσμος που το χρειάζεται, θα το πάρει και από τη Δάφνη, όπου και καταλήγουν 2 βασικές τοπικές γραμμές της Ηλιούπολης (206 και 237). Χαμένα χλμ. είναι.

Συμφωνώ σ' αυτά που λες κυρίως για το 219. Το 219 πριν δημιουργηθεί το
μετρό νομίζω σταματούσε κοντά στο σταθμό του Αγ.Δημητρίου (μπορεί να κάνω και λάθος). Για το 218 πάντως 5-6 στάσεις είναι στην Ηλιούπολη.. Σαν κάτοικος Ηλιούπολης βέβαια ξέρεις καλύτερα την περιοχή

(07-08-2016, 12:08 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Αυτό το έχω μια ζωή απορία. Και αν πει κάποιος ότι μπορεί να είναι απομεινάρι άλλης εποχής, το 216 στην Ηλιούπολη ιδρύθηκε πολλά χρόνια αργότερα και επελέγη και εκεί η αναφορά μόνο της Αγ. Μαρίνας στην ονομασία όπως και με το 155, στο διάστημα που επεκτάθηκε στην Ηλιούπολη.

Γενικά την περοχή εκεί δεν την ξέρω καλά, αλλά βλέποντας τους χάρτες εκεί που κάνει τέρμα το 206 γράφει Αγία Μαύρα. Κανονικά θα έπρεπε να γράφεται και η Αγία Μαύρα.
Απάντηση
(07-08-2016, 03:26 PM)gregory Έγραψε: Συμφωνώ σ' αυτά που λες κυρίως για το 219. Το 219 πριν δημιουργηθεί το
μετρό νομίζω σταματούσε κοντά στο σταθμό του Αγ.Δημητρίου (μπορεί να κάνω και λάθος).

Δεν κάνεις καθόλου λάθος. Τα 219/816 είχαν αφετηρία δίπλα από το οικόπεδο που έχει χτιστεί το εμπορικό κέντρο, επί της Ελ. Βενιζέλου, απέναντι από την πλατεία Παναγούλη. Το τέρμα τους μεταφέρθηκε στην Δάφνη το 2011, χωρίς όμως να προσαρμοστεί κατάλληλα και η ονομασία (τι "ασυνήθιστο" για ΟΑΣΑ! Tongue). Νομίζω πως τώρα που έχει αρχίσει να "αδειάζει" ο χώρος των αφετηριών στον Στ. Αγ. Δημητρίου, είναι η ώρα να επιστρέψουν οι δύο αυτές γραμμές στην περιοχή.

(07-08-2016, 03:26 PM)gregory Έγραψε: Για το 218 πάντως 5-6 στάσεις είναι στην Ηλιούπολη.. Σαν κάτοικος Ηλιούπολης βέβαια ξέρεις καλύτερα την περιοχή

Δεν έχουν σημασία μόνο οι στάσεις, οι οποίες όντως είναι από 6 και στις δύο κατευθύνσεις (εκτός αν μου ξεφεύγει καμία), αλλά το ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο. Το να καταλήγει το 218 στην Ηλιούπολη και να υπάρχει και η εκδοχή του ως 232 για τον Βύρωνα είχαν αξία όσο δεν υπήρχε το Μετρό. Πλέον:
- Για να φτάσει κάποιος Πειραιά θα προτιμήσει αναμφίβολα το 237 μέχρι Δάφνη και στη συνέχεια χρειάζεται περίπου 10' μέχρι Ομόνοια και ένα 20' ακόμα μέχρι το Λιμάνι. Με το 218 η διαδρομή γίνεται πολύ μεγαλύτερη.
- Ομοίως και αυτός που θέλει να καταλήξει στο Μοσχάτο, έχει την επιλογή του Ηλεκτρικού, που χρειάζεται γύρω στα 12' από Ομόνοια.
- Για Καλλιθέα, σίγουρα συμφέρει καλύτερα να πάρεις λεωφορείο από τον ομώνυμο σταθμό, όπου και έχεις και την εναλλακτική του 219.
- Για Νέα Σμύρνη, δεν το συζητώ! Με το Τραμ φτάνεις στο τσακ μπαμ.
- Με την Άνω Δάφνη (το περίφημο Κατσιπόδι) δε νομίζω να έχει τόσο ανάγκη τη συγκοινωνιακή σύνδεση η περιοχή της Ηλιούπολης.

(07-08-2016, 03:26 PM)gregory Έγραψε: Γενικά την περοχή εκεί δεν την ξέρω καλά, αλλά βλέποντας τους χάρτες εκεί που κάνει τέρμα το 206 γράφει Αγία Μαύρα. Κανονικά θα έπρεπε να γράφεται και η Αγία Μαύρα.

Ακριβώς! Το τέρμα των λεωφορείων είναι στα 10μ. από την Εκκλησία της Αγ. Μαύρας κι όμως ποτέ δεν αναφέρθηκε στην ονομασία κάποια από τις γραμμές που κατέληγαν/-ουν εκεί.

Βέβαια τα στραβά κι ανάποδα των ονομασιών του ΟΑΣΑ τα έχουμε συνηθίσει και ειδικά όταν βλέπεις να υπάρχει, για παράδειγμα, το 221 με ονομασία "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ" και τον κόσμο να αναρωτιέται στο Κέντρο της Αθήνας αν το συγκεκριμένο λεωφορείο πάει στα Άνω Ιλίσια, ή το ακόμα πιο τρομερό "ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" στις ονομασίες των 209 και 054, που έτυχε μέσα στον Ιούνιο, με τις στάσεις εργασίας του Μετρό, να πετύχω κοπέλες στη στάση στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος να περιμένουν το 209 νομίζοντας ότι θα φτάσουν στο Δήμο Μεταμόρφωσης.
Απάντηση
(06-08-2016, 11:33 PM)gregory Έγραψε: 2)Να επιστρέψει πάλι το 218 στην Ηλιούπολη και να γίνει 218 Πειραιάς - Στ. Δάφνης - Ηλιούπολη με ίδια διαδρομή όπως πριν καταργηθεί το τμήμα προς Ηλιούπολη.

Δεν έχει νόημα. Μπορεί όταν πήγαινε Ηλιούπολη να είχε μερικές φορές αξιόλογη επιβατική κίνηση αλλά αυτό γινόταν μόνο όταν είχε ώρα να περάσει το 237, το οποίο τότε ήταν κυκλικό και οι χρονοαποστάσεις ανάμεσα στα οχήματα ενίοτε δεν ήταν σταθερές. Τώρα πλέον με το 237 να έχει στάνταρ αναχωρήσεις από Δάφνη δεν υπάρχουν τέτοια θέματα και επαρκεί μόνο του.

(07-08-2016, 12:08 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Το θέμα είναι να πάει στον Στ. Αγ. Δημητρίου, για να πάρει μία ανάσα και η Δάφνη.

Από την αρχή της 25ης Μαρτίου (διασταύρωση με Αγ. Δημητρίου) είναι 2 χλμ η σημερινή διαδρομή προς Δάφνη ενώ για Αγ. Δημήτριο είναι 2,5 χλμ, με παραπάνω φανάρια και φτάνει ένα σταθμό μακρύτερα από το Κέντρο. Οπότε, μόνο απώλεια χρόνου θα προκαλέσει μια τέτοια αλλαγή στον επιβάτη που πάει προς Κέντρο.

Επίσης, όσο και αν φαίνεται παράξενο, αφού πρόκειται για μόνο 4 κοινές στάσεις + άλλη μία που είναι αρκετά κοντά, υπάρχουν άτομα που το χρησιμοποιούν συνδιαστικά με το 112. Συνήθως, όταν κάθεται 219 στην Δάφνη και μέχρι να ξεκινήσει έρθει και το 112 βλέπεις 4-5 άτομα να αλλάζουν όχημα. Οπότε έστω για αυτά τα 5 άτομα ανά δρομολόγιο και τα άλλα 5 που είτε έχουν ως προορισμό την Πλ. Καλογήρων είτε κάνουν μετεπιβίβαση σε 206/212/237 πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μείνει στην Δάφνη.

(07-08-2016, 04:29 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Δεν έχουν σημασία μόνο οι στάσεις, οι οποίες όντως είναι από 6 και στις δύο κατευθύνσεις (εκτός αν μου ξεφεύγει καμία), αλλά το ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο. Το να καταλήγει το 218 στην Ηλιούπολη και να υπάρχει και η εκδοχή του ως 232 για τον Βύρωνα είχαν αξία όσο δεν υπήρχε το Μετρό. Πλέον:
- Για να φτάσει κάποιος Πειραιά θα προτιμήσει αναμφίβολα το 237 μέχρι Δάφνη και στη συνέχεια χρειάζεται περίπου 10' μέχρι Ομόνοια και ένα 20' ακόμα μέχρι το Λιμάνι. Με το 218 η διαδρομή γίνεται πολύ μεγαλύτερη.
- Ομοίως και αυτός που θέλει να καταλήξει στο Μοσχάτο, έχει την επιλογή του Ηλεκτρικού, που χρειάζεται γύρω στα 12' από Ομόνοια.
- Για Καλλιθέα, σίγουρα συμφέρει καλύτερα να πάρεις λεωφορείο από τον ομώνυμο σταθμό, όπου και έχεις και την εναλλακτική του 219.
- Για Νέα Σμύρνη, δεν το συζητώ! Με το Τραμ φτάνεις στο τσακ μπαμ.
- Με την Άνω Δάφνη (το περίφημο Κατσιπόδι) δε νομίζω να έχει τόσο ανάγκη τη συγκοινωνιακή σύνδεση η περιοχή της Ηλιούπολης.

-Για Πειραιά συμφέρει αρκετά και η εναλλακτική των 217/29 που είναι σαφώς πιο άνετη και χωρίς ενδιάμεσες μετεπιβιβάσεις.
- Άμα θες να πας κάπου κοντά στον σταθμό βολεύει και ο συνδιασμός των Γραμμών 1&2 αλλά αν είναι σε σημείο εκτός εμβέλειας περπατήματος το 218 είναι καλύτερο. Μάλιστα, ακόμα και κοντά στον Σταθμό να είσαι υπάρχουν ώρες που ακόμα και με την σημερινή διαδρομή του 218 συμφέρει αυτό για να πας Δάφνη (διαδρομή περί τα 25').
-Για την Καλλιθέα δεν θα το έλεγα ότι συμφέρει ο συνδιασμός των Γραμμών 1&2, ο οποίος μαζί με τις αναμονές/μετεπιβιβάσεις είναι γύρω στα 30'. Άμα βάλεις και την αναμονή για 218 ή 219, που δεν έχουν καν κοινές στάσεις, και το χρόνο που χρειάζονται για να σε πάνε μέχρι το σημείο της Καλλιθέας που θες είναι ασύμφορο. Αντίθετα, το 218 από Δάφνη κάνει συνήθως γύρω στα 25' ενώ βραδυνές ώρες ακόμα και λιγότερο από 20'.
-Για Πλατεία Νέας Σμύρνης ίσως οριακά συμφέρει ο συνδιασμός Μετρο/Τράμ αλλά είναι ταλαιπωρία αφού έχει ανέβα-κατέβα σε σκάλες, στοίβαγμα και ενδιάμεση αναμονή. Ενώ το 218 σε πάει κατευθείαν και ατσαλάκωτα. Άμα μιλάμε όμως για Αιγαίου/Αρτάκης/Ακρίτα Διγενή βολεύει σίγουρα καλύτερα το 218 και σε κάποιες περιπτώσεις το 131!

Γενικότερα, θεωρώ ότι πρέπει να κοιταχτεί η απλούστευση της διαδρομής του 218 καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές συνδέσεις και με καλύτερο τρόπο. Ίσως, θα μπορούσε να κοπεί το τμήμα Ακρίτα Διγενή-Πέτρας/Ευξείνου Πόντου και να πηγαίνει από Δαρδανελλίων/Αρτάκης, όπως το 137, για να γλιτώσει 5' ανά κατεύθυνση.
Απάντηση
(07-08-2016, 04:29 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: - Για Νέα Σμύρνη, δεν το συζητώ! Με το Τραμ φτάνεις στο τσακ μπαμ.

Αν κάποιος από Ηλιούπολη θέλει να πάει Νέα Σμύρνη καλύτερα να πάει με το 218 για να μην πηγαινει πανω-κάτω στο μετρό και μετά να περιμενει 10' το τραμ όπως λέει και ο mercedes elbo. Επίσης η διαδρομή Σταθμού Δάφνης - Νέας Σμύρνης είναι σχετικά μικρή
Απάντηση
Μόλις τώρα μου ήρθε μια έμπνευση για τις λεωφορειακες γραμμές 201,237.

Σκέφτηκα να γίνουν 2 λεωφορειακες γραμμές, με μια σχετική ένωση των διαδρομών αυτών των λεωφορείων:

1. Η Γραμμή 237 να μετατραπεί σε διαδημοτικη
με αφετηρία στον Σταθμό Δάφνης και να πηγαίνει μέχρι την κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης (χωρίς να πηγαίνει από Πανόραμα) και κυκλικά.

Η διαδρομή του ως εξής:

237: Στ. Δάφνης - Ηλιούπολη - Αργυρούπολη (Κυκλική)

Στ.Δαφνης-Αναγεννησεως - Λεωφ. Κων/Πολεως - Ηλιουπολεως - Μαρίνου Αντυπα - Ανδρέα Παπανδρέου - Λεωφ. Ειρήνης - Ηρώων Πολυτεχνείου - Αργυρουπολεως - Αλεξιουπολεως - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου - Αλεξιουπολεως - Αργυρουπολεως - Ηρώων Πολυτεχνείου - Λεωφ. Ειρήνης - Ανδρέα Παπανδρέου - Μαρίνου Αντυπα - Ηλιουπολεως - Ειδομενης - Στ. Δάφνης

Συχνότητες:

Καθημερινές όχι πάνω από 12 λεπτά

Σάββατο 12 λεπτά αιχμή, 15 λεπτά υπόλοιπη ημέρα

Κυριακή 15 λεπτά αιχμή, 18 υπόλοιπη ημέρα

*Πρωτο δρομολόγιο να ξεκινάει 4:55 από Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Αργυρούπολη) με κατεύθυνση προς Αθήνα

Πρώτο δρομολόγιο από Δάφνη: 5:00 (ώστε να φτάσει 5:25-5:30 Αργυρούπολη)

Τελευταίο Δρομολόγιο από Δαφνη: 0:10 (μέχρι Αργυρούπολη)

2. Για το υπόλοιπο τμήμα που μένει ακάλυπτο, σκέφτηκα την μετατροπή της γραμμής 201 σε τροφοδοτικη της Άνω Ηλιούπολης με τον σταθμό Αγίου Δημητρίου (λόγω της έλλειψης χώρου στην Ηλιούπολη)

236: Στ.Αγιος Δημήτριος - Άνω Ηλιούπολη

Διαδρομή

Προς Άνω Ηλιούπολη: Στ. Άγιος Δημήτριος - Λεωφόρος Βουλιαγμένης - Παραδρομος Λεωφ. Βουλιαγμένης - Σοφοκλή Βενιζέλου - Πρωτοπαπά - Ηρώων Πολυτεχνείου - Πλατεία Πολυτεχνείου / Θράκης - Θράκης - Ηπείρου - Μακεδονίας - Κεφαλληνίας - 2ας Μεραρχίας - Κριεζη - Δαμασκηνού - Εβερτ Άγγελου

Προς Άγιο Δημήτριο: Εβερτ Άγγελου - Κεφαλληνίας - Μακεδονίας - Ηρώων Πολυτεχνείου - Πρωτοπαπα - Σοφοκλή Βενιζέλου - Πυρρωνος - Λεωφ. Βουλιαγμένης - Στ. Άγιος Δημήτριος

Συχνότητες:

Ακριβώς ίδια με 237 (με προγραμματισμό δρομολογίων ώστε να μην ταυτίζονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου - να έρχονται εναλλάξ με διαφορά 6 - 9 λεπτών, αναλόγως την ημέρα)

* Πρώτο Δρομολόγιο από Άνω Ηλιούπολη 5:05 με πιθανή μετεπιβιβαση στην γραμμή 164 από τον σταθμό Καραμαλεγκου στις 5:20 με κατεύθυνση την Αθήνα

Πρώτο και τελευταίο δρομολόγιο από Άγιο Δημήτριο:

5:15 , 0:30

Τελευταίο δρομολόγιο από Άνω Ηλιούπολη

0:00

Παρατηρήσεις:

1. Οι κεντρικές πλατείες Δάφνης, Ηλιούπολης, και Αργυρούπολη θα συνδέονται από μια λεωφορειακή γραμμή με συχνά δρομολόγια => αύξηση επιβατικής κίνησης στην Αργυρούπολη, κάτι που δεν έγινε με το 201 λόγω κακής σχεδίασης διαδρομής και δρομολογίων

2. Μέρος των επιβατών του παρόντος 237 θα απορροφηθεί από την γραμμή 236, που θα φτάνει πιο γρήγορα σε σταθμό μετρό από ότι το 237 (ενδεχομένως και 10 λεπτά γρηγοροτερα), ειδικά το επιβαρυμενο κομμάτι ΠΛ. Πλαστηρα - ΠΛ. Εθνικής Αντιστάσεως , κάτι που σημαίνει πως δεν θα γίνεται συνωστισμός στα λεωφορεία

3.Το μεγαλυτερο μέρος της Σοφοκλή Βενιζέλου θα εξυπηρετείται από μια γραμμή (πρόταση από πολλά άλλα μέλη)

4. Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν θα υπάρχει γραμμή πάνω στην Ηρως Κωνσταντοπούλου, αλλά αυτό το κομμάτι δεν μάζευε ποτέ πάνω από 3-4 επιβάτες (περισσότερες φορές πήγαινε nonstop πάνω σε αυτήν)

5. Άλλο πρόβλημα ειναι η κίνηση επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, ειδικά όταν διπλοπαρκαρουν πάνω σε αυτήν και το λεωφορείο δεν μπορεί να κινηθεί
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
Τροποποιήσεις - προτάσεις για Ηλιούπολη - Αργυρούπολη - Άλιμο

ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ 201
Τροποποίηση της διαδρομής του ως εξής :
Από Αφετηρία (ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) Βουλιαγμένης, αριστερά Αγίου Κωνσταντίνου, δεξιά Μαρίνου Αντύπα και συνέχεια Μαρίνου Αντύπα μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου
Επιστροφή : Από Ηρώων Πολυτεχνείου αριστερά Μαρίνου Αντύπα και συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, αριστερά Κ. Πανταζή, λοξά δεξιά Λυσίου, δεξιά Ιπποκράτους, συνέχεια Δεδούση και δεξιά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Θετικά : μειώνεται ο χρόνος διαδρομής (άρα συχνότερα δρομολόγια χωρίς επιπλέον όχημα), εξυπηρετούνται γειτονιές χωρίς άμεση συγκοινωνιακή κάλυψη (Άγιος Κων/νος) και το κομμάτι της Μαρίνου Αντύπα από πλατεία Π. Π. Γερμανού έως πλατεία Εθν. Αντίστασης που δεν καλύπτεται από άλλη γραμμή.
Ίσως αυξηθεί και η επιβατική του κίνηση και θα αποφεύγεται ο κύκλος Ηρώς Κωνσταντοπούλου - Κοτζιά - Σοφ. Βενιζέλου που καθυστερεί πολύ το δρομολόγιο.


ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ 142
Μετονομασία σε Αργυρούπολη - Καλαμάκι και νέα διαδρομή :
Αφετηρία στην οδό Διγενή Ακρίτα, μετά το τέλος της διαχωριστικής νησίδας.
Νέα διαδρομή :
Διγενή Ακρίτα, συνέχεια Κιάφας, δεξιά Επτανήσου, δεξιά Μιλήτου, αριστερά Διγενή Ακρίτα, αριστερά Αργυρουπόλεως, δεξιά Αλεξιουπόλεως, συνέχεια Μαρίνου Γερουλάνου, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια Τήνου, δεξιά Βουλιαγμένης, δεξιά στον παράδρομο Βουλιαγμένης (σημερινή Αφετηρία), αριστερά Τιτάνων και συνέχεια κανονικά.
Επιστροφή :
Από Τιτάνων δεξιά στον παράδρομο Βουλιαγμένης πριν τη γέφυρα, συνέχεια Βουλιαγμένης, αριστερά Τήνου, συνέχεια Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά Μαρίνου Γερουλάνου, δεξιά Αλεξιουπόλεως, συνέχεια Αργυρουπόλεως, δεξιά Διγενή Ακρίτα και άφιξη στην Αφετηρία.

Θετικά :
Εξυπηρετείται μεγάλο μέρος της Αργυρούπολης (και περιοχές αποκομμένες από τη συγκοινωνία) και αυξάνεται η επιβατική κίνηση του 142 που τώρα πηγαινοέρχεται άδειο.


ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΉ 238
Αριθμός 238 και ονομασία ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ). Κυκλική ως προς το σταθμό Αγίου Δημητρίου και διαδρομή ως εξής :
Από διαμορφωμένο χώρο αριστερά Υψηλάντου, αριστερά Βουλιαγμένης, αριστερά στον παράδρομο Βουλιαγμένης, αριστερά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντίστασης, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Παραθύρα, αριστερά Αλ. Παναγούλη, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Αναστάσεως, αριστερά Αριστοτέλους, κυκλικά στην πλατεία Βιάννου και επιστροφή :
Αριστοτέλους, δεξιά Αναστάσεως, συνέχεια Βελισσαρίου, αριστερά Αλ. Παναγούλη, δεξιά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντίστασης, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, δεξιά Πύρρωνος, δεξιά Βουλιαγμένης και άφιξη στο σταθμό Άγιος Δημήτριος.

Θετικά : εξυπηρετείται όλη η λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου (και το κομμάτι που αφήνει ακάλυπτο το 201 με την τροποποίηση του), και εξυπηρετείται η Ηλιούπολη από το ένα άκρο της ως το άλλο. Τουλάχιστον δύο οχήματα για συχνότητα ανά 15-20'.


ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΉ 216
Κατάργηση του σημερινού 155 και χρήση του midi οχήματος σε μια νέα γραμμή με ονομασία 216: ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Αφετηρία κοινή με το 732 και διαδρομή ως εξής :
Διαδρομή προς Ελληνικό :
Αφετηρία (Ταταούλων), αριστερά Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά Αγίας Σοφίας, αριστερά Μ. Μερκούρη, πλατεία Αναγνωσταρά, συνέχεια Διστόμου, πλατεία Ανεξαρτησίας, συνέχεια Αγίας Μαρίνας, δεξιά Τσαμαδού, αριστερά Σπύρου Μήλιου, δεξιά Παπανδρέου, πλατεία Κανάρια, αριστερά Μαρίνου Αντύπα, συνέχεια Ηρώς Κωνσταντοπούλου, δεξιά Εθν. Μακαρίου, αριστερά Βουλιαγμένης, λοξά δεξιά Αγίας Παρασκευής (εκεί που έστριβε παλιά το 155), δεξιά Τιτάνων, συνέχεια Λαμίας, αριστερά Αλίμου, αριστερά Τριών Ιεραρχών και τέρμα εκεί (υπάρχει στέγαστρο από το παλιό τέρμα του 141)
Διαδρομή προς Νέα Ελβετία :
Από Τριών Ιεραρχών, αριστερά Ιθάκης, αριστερά Αγίου Γεράσιμου, δεξιά Αλίμου, δεξιά Λαμίας, αριστερά Ιπποκράτους, αριστερά Φιλελλήνων, συνέχεια Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά Αρχαίου Θεάτρου, αριστερά Βουλιαγμένης, δεξιά Παπαναστασίου, αριστερά Ηρώς Κωνσταντοπούλου, πλατεία Π. Π. Γερμανού, συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, πλατεία Κανάρια, συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, δεξιά Ηρακλέους, αριστερά Τσαμαδού, αριστερά Αγίας Μαρίνας, πλατεία Ανεξαρτησίας, δεξιά Διστόμου, πλατεία Αναγνωσταρά, συνέχεια Μελίνας Μερκούρη, δεξιά Αγίας Σοφίας, δεξιά Κέρκυρας και άφιξη στην Αφετηρία.

Θετικά : καλύπτονται όλα τα τμήματα του 201 που καταργούνται, του 155 και του παλιού 216 στην Αγία Μαρίνα, καθώς και η περιοχή γύρω από το θέατρο βράχων. Εξυπηρετείται όλη η λεωφόρος Ηρώς Κωνσταντοπούλου και οι μαθητές του Επαλ Ηλιούπολης και του 5ου γυμνασίου - λυκείου και των σχολείων επί της οδού Ταταούλων στο Βύρωνα. Συχνότητα ανά 60' και το midi όχημα του 155, καθώς η γραμμή δεν θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση (όπως δεν είχε και η απόπειρα του 155 Ελληνικό - Αγία Μαρίνα) αλλά θα είναι χρήσιμο για την εξυπηρέτηση κάποιων δρόμων.


Πως σας φαίνονται;;
Απάντηση
(03-09-2018, 09:54 AM)Kostas18 Έγραψε: ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ 201
Τροποποίηση της διαδρομής του ως εξής :
Από Αφετηρία (ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) Βουλιαγμένης, αριστερά Αγίου Κωνσταντίνου, δεξιά Μαρίνου Αντύπα και συνέχεια Μαρίνου Αντύπα μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου
Επιστροφή : Από Ηρώων Πολυτεχνείου αριστερά Μαρίνου Αντύπα και συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, αριστερά Κ. Πανταζή, λοξά δεξιά Λυσίου, δεξιά Ιπποκράτους, συνέχεια Δεδούση και δεξιά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Θετικά : μειώνεται ο χρόνος διαδρομής (άρα συχνότερα δρομολόγια χωρίς επιπλέον όχημα), εξυπηρετούνται γειτονιές χωρίς άμεση συγκοινωνιακή κάλυψη (Άγιος Κων/νος) και το κομμάτι της Μαρίνου Αντύπα από πλατεία Π. Π. Γερμανού έως πλατεία Εθν. Αντίστασης που δεν καλύπτεται από άλλη γραμμή.
Ίσως αυξηθεί και η επιβατική του κίνηση και θα αποφεύγεται ο κύκλος Ηρώς Κωνσταντοπούλου - Κοτζιά - Σοφ. Βενιζέλου που καθυστερεί πολύ το δρομολόγιο.

Ο κύκλος Ηρ. Κωνσταντοπούλου - Πλ. ΙΚΑ - Κοτζιά σε καμία περίπτωση δεν καθυστερεί το δρομολόγιο. Αντίθετα εξυπηρετεί και μετακινήσεις προς/από τη μονάδα του ΠΕΔΥ/ΤΟΜΥ (τ. ΙΚΑ) της Ηλιούπολης και σύντομα θα πρέπει αντί της Κοτζιά να διέρχεται από τη Μαρίνου Αντύπα όπου θα μεταφερθεί η ΔΟΥ Ηλιούπολης (εξυπηρετεί και την Αργυρούπολη).

Ο χρόνος διαδρομής με την πρόταση αυτή παραμένει ο ίδιος! Η δε διαδρομή επιστροφής προς τον Σταθμό του Αγ. Δημητρίου απαιτεί απότμηση μέρους της νησίδας της Μαρίνου Αντύπα (αν παραμένει ανοιχτή στην Πλ. Σικελιανού, γιατί θυμάμαι ότι ο Δήμος την είχε κλείσει στο ύψος της Ηρακλέους) για να μπορεί το λεωφορείο να κάνει στροφή αριστερά προς την Πανταζή, ενώ στη Δεδούση σίγουρα θα συναντήσει την αντίδραση των κατοίκων μιας ιδιαίτερα επιβαρημένης περιοχής στο θέμα της στάθμευσης (η επέκταση του Μετρό νοτιότερα δεν έλυσε όλα τα προβλήματα) και θα πρέπει να απελευθερωθεί από σταθμευμένα ΙΧ ένα τμήμα της οδού λίγο πριν την έξοδο στη Βουλιαγμένης. Εκτός του ότι ειδικά σε ώρες αιχμής δε θα υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς εισόδου του λεωφορείου στη Βουλιαγμένης και μετακίνησής του προς την αριστερή λωρίδα για να εισέρχεται στον διαμορφωμένο χώρο, αφού υπάρχει πυκνή ροή οχημάτων και σχετικά υψηλές ταχύτητες σ' εκείνο το σημείο.

Η επιβατική κίνηση θα παραμείνει η ίδια, αφού και σήμερα προτιμάται κυρίως από κατοίκους της Άνω Ηλιούπολης (γειτονιές γύρω από την Ηρ. Πολυτεχνείου) ή της Άνω Αργυρούπολης (γειτονιές γύρω από την Αργυρουπόλεως), κάποιους της Κάτω Ηλιούπολης και όσους το πετυχαίνουν τυχαία αναμένοντας το 164.

(03-09-2018, 09:54 AM)Kostas18 Έγραψε: ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ 142
Μετονομασία σε Αργυρούπολη - Καλαμάκι και νέα διαδρομή :
Αφετηρία στην οδό Διγενή Ακρίτα, μετά το τέλος της διαχωριστικής νησίδας.
Νέα διαδρομή :
Διγενή Ακρίτα, συνέχεια Κιάφας, δεξιά Επτανήσου, δεξιά Μιλήτου, αριστερά Διγενή Ακρίτα, αριστερά Αργυρουπόλεως, δεξιά Αλεξιουπόλεως, συνέχεια Μαρίνου Γερουλάνου, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια Τήνου, δεξιά Βουλιαγμένης, δεξιά στον παράδρομο Βουλιαγμένης (σημερινή Αφετηρία), αριστερά Τιτάνων και συνέχεια κανονικά.
Επιστροφή :
Από Τιτάνων δεξιά στον παράδρομο Βουλιαγμένης πριν τη γέφυρα, συνέχεια Βουλιαγμένης, αριστερά Τήνου, συνέχεια Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά Μαρίνου Γερουλάνου, δεξιά Αλεξιουπόλεως, συνέχεια Αργυρουπόλεως, δεξιά Διγενή Ακρίτα και άφιξη στην Αφετηρία.

Θετικά :
Εξυπηρετείται μεγάλο μέρος της Αργυρούπολης (και περιοχές αποκομμένες από τη συγκοινωνία) και αυξάνεται η επιβατική κίνηση του 142 που τώρα πηγαινοέρχεται άδειο.

Άδειο το 142 δεν πηγαινοέρχεται, εκτός από τα βραδινά δρομολόγια. Η Αλίμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνει σημαντική εμπορική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, όμως το 142 δεν είναι μόνο του σε αυτή την οδό. Υπάρχουν και αυτοί που θα προτιμήσουν ακόμα και τώρα το καλοκαίρι να στριμωχτούν στο 140 που μπορεί να περάσει λίγο νωρίτερα (βλέπεις δεν υπάρχει τηλεματική σε καμία στάση της Αλίμου) και οι άλλοι που θα δουν το Β1 να περνάει νωρίτερα και θα μπουν σε αυτό.

Η διαδρομή που προτείνεις να ακολουθεί το 142 προς την Άνω Αργυρούπολη εξυπηρετείται τα τελευταία χρόνια από την Δημοτική Συγκοινωνία Ελληνικού-Αργυρούπολης. Το δε μήκος της και οι οδοί από τις οποίες θα διέρχεται (στενοί δρόμοι, με σημαντική κλίση αφού είναι πάνω στο βουνό) θα υποχρεώνουν και τα λεωφορεία να κινούνται με πολύ μικρότερες ταχύτητες σε σχέση με αυτές που έχουν τα περιθώρια να αναπτύσσουν στην Αλεξιουπόλεως-Τιτάνων-Λαμίας ή στην Αλίμου. Ο χρόνος διαδρομής θα αυξηθεί, θα απαιτηθεί δεύτερο όχημα και βέβαια η συχνότητα θα παραμείνει η ίδια.

(03-09-2018, 09:54 AM)Kostas18 Έγραψε: ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΉ 238
Αριθμός 238 και ονομασία ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ). Κυκλική ως προς το σταθμό Αγίου Δημητρίου και διαδρομή ως εξής :
Από διαμορφωμένο χώρο αριστερά Υψηλάντου, αριστερά Βουλιαγμένης, αριστερά στον παράδρομο Βουλιαγμένης, αριστερά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντίστασης, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Παραθύρα, αριστερά Αλ. Παναγούλη, δεξιά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Αναστάσεως, αριστερά Αριστοτέλους, κυκλικά στην πλατεία Βιάννου και επιστροφή :
Αριστοτέλους, δεξιά Αναστάσεως, συνέχεια Βελισσαρίου, αριστερά Αλ. Παναγούλη, δεξιά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντίστασης, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, συνέχεια Σοφ. Βενιζέλου, δεξιά Πύρρωνος, δεξιά Βουλιαγμένης και άφιξη στο σταθμό Άγιος Δημήτριος. 

Θετικά : εξυπηρετείται όλη η λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου (και το κομμάτι που αφήνει ακάλυπτο το 201 με την τροποποίηση του), και εξυπηρετείται η Ηλιούπολη από το ένα άκρο της ως το άλλο. Τουλάχιστον δύο οχήματα για συχνότητα ανά 15-20'.

Αν και είμαι υπέρμαχος μιας γραμμής που θα διέτρεχε τη Σοφ. Βενιζέλου σε όλο το μήκος της και θα προσέφερε σύνδεση της Κάτω Ηλιούπολης με την Αγία Μαύρα, το Νεκροταφείο ή και την Αγία Μαρίνα (σήμερα αν μένεις στην Κάτω Ηλιούπολη και θέλεις να πας στην Πλατεία Ανεξαρτησίας (Αγ. Μαρίνα) θα πρέπει να αλλάξει ακόμα και τρία μέσα (164 > Μετρό > 206) για να φτάσεις στον προορισμό σου, σε έναν Δήμο που δεν έχει και το μέγεθος του Δ. Αχαρνών ή του Πειραιά), πιστεύω ότι αυτό είναι πλέον αποκλειστικά στο χέρι του Δήμου να το φτιάξει.

Η Δημοτική Αρχή από το 2013 (έναρξη λειτουργίας επέκτασης Μετρό προς Ελληνικό) μέχρι τώρα έχει κάνει τόσες αλλαγές στη Δημοτική Συγκοινωνία όσες δεν έχουν σημειωθεί ευρύτερα στο συγκοινωνιακό δίκτυο των ΝΠ εδώ και 8 χρόνια. Κανείς πλέον στην πόλη δεν ξέρει αν υπάρχει, ποιες γραμμές έχει και τι ωράριο. Ακόμα και οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου αμφιβάλω αν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα. Με αποκορύφωμα τις γελειότητες του περασμένου Οκτώβρη που Παρασκευή από την ιστοσελίδα του Δήμου ανακοινώνονταν λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας μέχρι το απόγευμα τις Καθημερινές και για τη μία από τις γραμμές και τα Σάββατα και τη Δευτέρα συνειδητοποίησαν ότι τελειώνουν οι συμβάσεις του προσωπικού, άλλοι φεύγουν με σύνταξη, άλλοι παραιτούνται και το πρόγραμμα βγαίνει για να λειτουργήσουν οι 2 από τις 3 γραμμές, μέχρι τις 13:00 τις Καθημερινές! Ευτυχώς λίγο καιρό μετά ο Αντιδήμαρχος απομακρύνθηκε (έχει υπ' ευθύνη του την Πολιτική Προστασία βέβαια, οπότε αλίμονο τι μας περιμένει από τέτοιους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ).

Με απλά λόγια, η ΟΣΥ αυτή τη στιγμή αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις απαιτήσεις του Θερινού 2. Δεν ξέρω αν φταίνε οι διοικήσεις αμαξοστασίων, η κεντρική διοίκηση της εταιρείας, οι συνδικαλιστές (συγκεκριμένο αμαξοστάσιο-"πρότυπο" επί τρεις εβδομάδες έβγαζε με το ζόρι 1-2 οχήματα στις περισσότερες από τις γραμμές που επανδρώνει), αλλά σίγουρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το συγκοινωνιακό έργο ούτε στο ελάχιστο. Αν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος, ας το κάνει. Αν το συζητάμε για μελλοντικά, από το 2019 που θ' αρχίσει η απελευθέρωση οχημάτων ενόψει επέκτασης Μετρό μέχρι Νίκαια και Τραμ έως τον Πειραιά και αργότερα που το Μετρό θα φτάσει μέχρι το Κέντρο του Πειραιά, θα δείξει τότε.

(03-09-2018, 09:54 AM)Kostas18 Έγραψε: ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΉ 216
Κατάργηση του σημερινού 155 και χρήση του midi οχήματος σε μια νέα γραμμή με ονομασία 216: ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Αφετηρία κοινή με το 732 και διαδρομή ως εξής :
Διαδρομή προς Ελληνικό :
Αφετηρία (Ταταούλων), αριστερά Κωνσταντινουπόλεως, αριστερά Αγίας Σοφίας, αριστερά Μ. Μερκούρη, πλατεία Αναγνωσταρά, συνέχεια Διστόμου, πλατεία Ανεξαρτησίας, συνέχεια Αγίας Μαρίνας, δεξιά Τσαμαδού, αριστερά Σπύρου Μήλιου, δεξιά Παπανδρέου, πλατεία Κανάρια, αριστερά Μαρίνου Αντύπα, συνέχεια Ηρώς Κωνσταντοπούλου, δεξιά Εθν. Μακαρίου, αριστερά Βουλιαγμένης, λοξά δεξιά Αγίας Παρασκευής (εκεί που έστριβε παλιά το 155), δεξιά Τιτάνων, συνέχεια Λαμίας, αριστερά Αλίμου, αριστερά Τριών Ιεραρχών και τέρμα εκεί (υπάρχει στέγαστρο από το παλιό τέρμα του 141)
Διαδρομή προς Νέα Ελβετία :
Από Τριών Ιεραρχών, αριστερά Ιθάκης, αριστερά Αγίου Γεράσιμου, δεξιά Αλίμου, δεξιά Λαμίας, αριστερά Ιπποκράτους, αριστερά Φιλελλήνων, συνέχεια Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά Αρχαίου Θεάτρου, αριστερά Βουλιαγμένης, δεξιά Παπαναστασίου, αριστερά Ηρώς Κωνσταντοπούλου, πλατεία Π. Π. Γερμανού, συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, πλατεία Κανάρια, συνέχεια Μαρίνου Αντύπα, δεξιά Ηρακλέους, αριστερά Τσαμαδού, αριστερά Αγίας Μαρίνας, πλατεία Ανεξαρτησίας, δεξιά Διστόμου, πλατεία Αναγνωσταρά, συνέχεια Μελίνας Μερκούρη, δεξιά Αγίας Σοφίας, δεξιά Κέρκυρας και άφιξη στην Αφετηρία. 

Θετικά : καλύπτονται όλα τα τμήματα του 201 που καταργούνται, του 155 και του παλιού 216 στην Αγία Μαρίνα, καθώς και η περιοχή γύρω από το θέατρο βράχων. Εξυπηρετείται όλη η λεωφόρος Ηρώς Κωνσταντοπούλου και οι μαθητές του Επαλ Ηλιούπολης και του 5ου γυμνασίου - λυκείου και των σχολείων επί της οδού Ταταούλων στο Βύρωνα. Συχνότητα ανά 60' και το midi όχημα του 155, καθώς η γραμμή δεν θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση (όπως δεν είχε και η απόπειρα του 155 Ελληνικό - Αγία Μαρίνα) αλλά θα είναι χρήσιμο για την εξυπηρέτηση κάποιων δρόμων. 

Οι μαθητές των Πολυκλαδικών εξυπηρετούνται μετά την κατάργηση του 216 από τα δύο σχολικά δρομολόγια του 155. Το ένα αναχωρεί το πρωί από Αγ. Μαύρα προς τα Πολυκλαδικά και το μεσημέρι το αντίστροφο. Για τα σχολεία στην Ταταούλων, κάτω από την Εργάνη δεν ξέρω σε τι βοηθάει μία λεωφορειακή γραμμή που θα διέρχεται από την Ηλιούπολη και τον Άλιμο.

Όπως απέτυχε η τότε συγχώνευση του 216 με το 155, έτσι θα αποτύγχανε και η προτεινόμενη 216. Και βέβαια ο χρόνος διαδρομής θα είναι πάνω από 60', άρα κανένας επιβάτης δε θα έμπαινε στον κόπο να το περιμένει.
Απάντηση
(24-08-2018, 07:52 PM)Larioupol Έγραψε: 1.  Η Γραμμή 237 να μετατραπεί σε διαδημοτικη
με αφετηρία στον Σταθμό Δάφνης και να πηγαίνει μέχρι την κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης (χωρίς να πηγαίνει από Πανόραμα) και κυκλικά.

Η διαδρομή του ως εξής:

237: Στ. Δάφνης - Ηλιούπολη - Αργυρούπολη (Κυκλική)

Στ.Δαφνης-Αναγεννησεως - Λεωφ. Κων/Πολεως - Ηλιουπολεως - Μαρίνου Αντυπα - Ανδρέα Παπανδρέου - Λεωφ. Ειρήνης - Ηρώων Πολυτεχνείου - Αργυρουπολεως - Αλεξιουπολεως - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου - Αλεξιουπολεως - Αργυρουπολεως - Ηρώων Πολυτεχνείου - Λεωφ. Ειρήνης - Ανδρέα Παπανδρέου - Μαρίνου Αντυπα - Ηλιουπολεως - Ειδομενης - Στ. Δάφνης

Το 237 σαν γραμμή έχει καθιερωθεί πολλά χρόνια τώρα σαν γραμμή που εξυπηρετεί τη σύνδεση των περιοχών των Αστυνομικών, του Δημαρχείου, της Κεντρικής Πλατείας, το Νησάκι, τα Κανάρια παλιότερα με το Κέντρο της Αθήνας και κατά την τελευταία 7ετία με το Μετρό της Δάφνης. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος στη μεταβολή αυτή, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και το 140 και το 201 για διαδημοτικές μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές.

(24-08-2018, 07:52 PM)Larioupol Έγραψε: 2. Για το υπόλοιπο τμήμα που μένει ακάλυπτο, σκέφτηκα την μετατροπή της γραμμής 201 σε τροφοδοτικη της Άνω Ηλιούπολης με τον σταθμό Αγίου Δημητρίου (λόγω της έλλειψης χώρου στην Ηλιούπολη) 

236: Στ.Αγιος Δημήτριος - Άνω Ηλιούπολη 

Διαδρομή

Προς Άνω Ηλιούπολη: Στ. Άγιος Δημήτριος - Λεωφόρος Βουλιαγμένης - Παραδρομος Λεωφ. Βουλιαγμένης - Σοφοκλή Βενιζέλου - Πρωτοπαπά - Ηρώων Πολυτεχνείου - Πλατεία Πολυτεχνείου / Θράκης - Θράκης - Ηπείρου - Μακεδονίας - Κεφαλληνίας - 2ας Μεραρχίας - Κριεζη - Δαμασκηνού - Εβερτ Άγγελου 

Προς Άγιο Δημήτριο: Εβερτ Άγγελου - Κεφαλληνίας - Μακεδονίας - Ηρώων Πολυτεχνείου - Πρωτοπαπα - Σοφοκλή Βενιζέλου - Πυρρωνος - Λεωφ. Βουλιαγμένης - Στ. Άγιος Δημήτριος

Παρατηρήσεις:

1. Οι κεντρικές πλατείες Δάφνης, Ηλιούπολης, και Αργυρούπολη θα συνδέονται από μια λεωφορειακή γραμμή με συχνά δρομολόγια => αύξηση επιβατικής κίνησης στην Αργυρούπολη, κάτι που δεν έγινε με το 201 λόγω κακής σχεδίασης διαδρομής και δρομολογίων 

2. Μέρος των επιβατών του παρόντος 237 θα απορροφηθεί από την γραμμή 236, που θα φτάνει πιο γρήγορα σε σταθμό μετρό από ότι το 237 (ενδεχομένως και 10 λεπτά γρηγοροτερα), ειδικά το επιβαρυμενο κομμάτι ΠΛ. Πλαστηρα - ΠΛ. Εθνικής Αντιστάσεως , κάτι που σημαίνει πως δεν θα γίνεται συνωστισμός στα λεωφορεία 

3.Το μεγαλυτερο μέρος της Σοφοκλή Βενιζέλου θα εξυπηρετείται από μια γραμμή (πρόταση από πολλά άλλα μέλη) 

4. Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν θα υπάρχει γραμμή πάνω στην Ηρως Κωνσταντοπούλου, αλλά αυτό το κομμάτι δεν μάζευε ποτέ πάνω από 3-4 επιβάτες (περισσότερες φορές πήγαινε nonstop πάνω σε αυτήν)

5. Άλλο πρόβλημα ειναι η κίνηση επί της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, ειδικά όταν διπλοπαρκαρουν πάνω σε αυτήν και το λεωφορείο δεν μπορεί να κινηθεί

Η σύνδεση τουλάχιστον μεταξύ της Κεντρικής Πλατείας της Ηλιούπολης και της Κεντρικής Πλατείας της Αργυρούπολης επιτυγχάνεται με το 201. Η δε σύνδεση με τη Δάφνη δε νομίζω ότι θα βοηθήσει σε κάτι! Ελάχιστοι είναι οι επιβάτες που θα φύγουν από τη Δάφνη για να πάνε στην Αργυρούπολη να πιούνε τον καφέ τους ή το ποτό τους. Ακόμα και διοικητικά μιλάμε για περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!

Για το θέμα τη Σοφ. Βενιζέλου, τη γνώμη μου την είπα και στον @Kostas18. Αυτή την περίοδο και με την εικόνα που παρουσιάζει η ΟΣΥ, είναι στο χέρι του Δήμου να εξυπηρετήσει την ανάγκη αυτή.

Για την Ηρ. Κωνσταντοπούλου, το ότι πηγαίνει non-stop είναι αναμενόμενο. Δύσκολα ένας επιβάτης θα κατέβει στον Άγιο Δημήτριο και θα κάτσε να περιμένει το 201 για να πάει σπίτι του. Θα προτιμήσει να κατέβει στην Ηλιούπολη και να περπατήσει. Ο κύκλος αυτός εξυπηρετεί περισσότερο μετακινήσεις προς το πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ/ΤΟΜΥ) και σε λίγους μήνες θα εξυπηρετεί και το νέο κτήριο της ΔΟΥ Ηλιούπολης (επί της Μαρ. Αντύπα, πρώην ΟΠΕ).

Για την Κεντρική Πλατεία (Εθν. Αντιστάσεως) και εκεί είναι στο χέρι του Δήμου. Δημοτική Αστυνομία υπάρχει, μηχανές ΔΙΑΣ σταθμεύουν επίσης στην πλατεία, οπότε ας φροντίσουν όλοι να εμπεδώσει και ο τελευταίος κάτοικος ή περαστικός ότι στην πλατεία πρέπει να υπάρχει ανεμπόδιστη διέλευση ΙΧ, λεωφορείων και κάθε είδους οχήματος.
Απάντηση
(03-09-2018, 11:54 AM)marios.ilioupoli Έγραψε: Το 237 σαν γραμμή έχει καθιερωθεί πολλά χρόνια τώρα σαν γραμμή που εξυπηρετεί τη σύνδεση των περιοχών των Αστυνομικών, του Δημαρχείου, της Κεντρικής Πλατείας, το Νησάκι, τα Κανάρια παλιότερα με το Κέντρο της Αθήνας και κατά την τελευταία 7ετία με το Μετρό της Δάφνης. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος στη μεταβολή αυτή, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και το 140 και το 201 για διαδημοτικές μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές.


Η σύνδεση τουλάχιστον μεταξύ της Κεντρικής Πλατείας της Ηλιούπολης και της Κεντρικής Πλατείας της Αργυρούπολης επιτυγχάνεται με το 201. Η δε σύνδεση με τη Δάφνη δε νομίζω ότι θα βοηθήσει σε κάτι! Ελάχιστοι είναι οι επιβάτες που θα φύγουν από τη Δάφνη για να πάνε στην Αργυρούπολη να πιούνε τον καφέ τους ή το ποτό τους. Ακόμα και διοικητικά μιλάμε για περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!

Για το θέμα τη Σοφ. Βενιζέλου, τη γνώμη μου την είπα και στον @Kostas18. Αυτή την περίοδο και με την εικόνα που παρουσιάζει η ΟΣΥ, είναι στο χέρι του Δήμου να εξυπηρετήσει την ανάγκη αυτή.

Για την Ηρ. Κωνσταντοπούλου, το ότι πηγαίνει non-stop είναι αναμενόμενο. Δύσκολα ένας επιβάτης θα κατέβει στον Άγιο Δημήτριο και θα κάτσε να περιμένει το 201 για να πάει σπίτι του. Θα προτιμήσει να κατέβει στην Ηλιούπολη και να περπατήσει. Ο κύκλος αυτός εξυπηρετεί περισσότερο μετακινήσεις προς το πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ/ΤΟΜΥ) και σε λίγους μήνες θα εξυπηρετεί και το νέο κτήριο της ΔΟΥ Ηλιούπολης (επί της Μαρ. Αντύπα, πρώην ΟΠΕ).

Για την Κεντρική Πλατεία (Εθν. Αντιστάσεως) και εκεί είναι στο χέρι του Δήμου. Δημοτική Αστυνομία υπάρχει, μηχανές ΔΙΑΣ σταθμεύουν επίσης στην πλατεία, οπότε ας φροντίσουν όλοι να εμπεδώσει και ο τελευταίος κάτοικος ή περαστικός ότι στην πλατεία πρέπει να υπάρχει ανεμπόδιστη διέλευση ΙΧ, λεωφορείων και κάθε είδους οχήματος.
Καλημέρα –
- Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις και ελπίζω να τις διαβάζουν και κάποιοι αρμόδιοι.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα από καιρό ήθελα να επισημάνω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία στο μετρό. Ειδικά στις περιοχές μας στα νότια προάστια ( Γλυφάδα , Αργυρούπολη , Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτριος, Δάφνη  ,κά..) . Όπως γνωρίζουν όσοι κατοικούν στις περιοχές αυτές ,  το μοναδικό λεωφορείο που τις συνδέει με την Αθήνα είναι το "Α3" που μετά και το κλείσιμο του αμ. Ελληνικού ανήκει ολόκληρο στο αμ. Αγ. Δημητρίου με 12 άμετρα ( Ν1). Κατά τις ημέρες που υπάρχει απεργία στο μετρό, οι επιβάτες συνωστίζονται στις στάσεις του κλειστού μετρό ( που συνεχίζουν να τους αφήνουν τα λεωφορεία τους εκεί –  είναι σκέτη κοροϊδία αυτό το φαινόμενο),  περιμένοντας Μάταια να έλθει το "Α3" για να εξυπηρετηθούν. Το ίδιο ισχύει και στην αφετηρία στην ακαδημία που δεν τολμάς ούτε να πλησιάσεις από τον κόσμο που επίσης μάταια περιμένει να εξυπηρετηθεί. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με τον εξής απλό τρόπο απλά θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ παρέμβαση στους "θεωρητικούς" του ΟΑΣΑ. Με την έναρξη της απεργίας να ενεργοποιούνται οι πρωινές δρομολογήσεις των γραμμών κορμών,  στέλνοντας τα λεωφορεία στο κέντρο (κυκλικά) , το μέτρο αυτό να είναι μέχρι να τελειώσει η απεργία του μετρό , και να επανέλθει η ροή στην προτέρα κατάσταση Δηλαδή : (164 - έως Ακαδημία , 237 έως Ακαδημία και Α3 με πύκνωση των δρομολογίων του). Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να προταθεί αυτό το μέτρο και σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Ίσως θα πρέπει και από το forum να επιμείνουμε περισσότερο σε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Απάντηση
(03-09-2018, 01:03 PM)ATHENS_OLD_BUSES Έγραψε: Καλημέρα –
- Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις και ελπίζω να τις διαβάζουν και κάποιοι αρμόδιοι.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα από καιρό ήθελα να επισημάνω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία στο μετρό. Ειδικά στις περιοχές μας στα νότια προάστια ( Γλυφάδα , Αργυρούπολη , Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτριος, Δάφνη  ,κά..) . Όπως γνωρίζουν όσοι κατοικούν στις περιοχές αυτές ,  το μοναδικό λεωφορείο που τις συνδέει με την Αθήνα είναι το "Α3" που μετά και το κλείσιμο του αμ. Ελληνικού ανήκει ολόκληρο στο αμ. Αγ. Δημητρίου με 12 άμετρα ( Ν1). Κατά τις ημέρες που υπάρχει απεργία στο μετρό, οι επιβάτες συνωστίζονται στις στάσεις του κλειστού μετρό ( που συνεχίζουν να τους αφήνουν τα λεωφορεία τους εκεί –  είναι σκέτη κοροϊδία αυτό το φαινόμενο),  περιμένοντας Μάταια να έλθει το "Α3" για να εξυπηρετηθούν. Το ίδιο ισχύει και στην αφετηρία στην ακαδημία που δεν τολμάς ούτε να πλησιάσεις από τον κόσμο που επίσης μάταια περιμένει να εξυπηρετηθεί. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με τον εξής απλό τρόπο απλά θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ παρέμβαση στους "θεωρητικούς" του ΟΑΣΑ. Με την έναρξη της απεργίας να ενεργοποιούνται οι πρωινές δρομολογήσεις των γραμμών κορμών,  στέλνοντας τα λεωφορεία στο κέντρο (κυκλικά) , το μέτρο αυτό να είναι μέχρι να τελειώσει η απεργία του μετρό , και να επανέλθει η ροή στην προτέρα κατάσταση Δηλαδή : (164 - έως Ακαδημία , 237 έως Ακαδημία και Α3 με πύκνωση των δρομολογίων του). Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να προταθεί αυτό το μέτρο και σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Ίσως θα πρέπει και από το forum να επιμείνουμε περισσότερο σε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Επειδή αναφέρθηκε σαν θέμα είναι η καλύτερη ιδέα, παρόλο που τα δρομολόγια τους θα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πέρσι έτυχε να χρειαστώ να πάω στον Άγιο Ιωάννη και επειδή στην περιοχή που μένω περνάνε μόνο τα 140-164, το πρώτο παρόμοια κατάσταση με του Α3 στις απεργίες, πήρα το 164 και αποβιβαστηκα στην στάση Καραμαλεγκου, χωρίς να είχα υπολογίσει το πόσος κόσμος θα περίμενε εκεί. Μόλις αποβιβαστηκα, είδα καταστάσεις τύπου σιδηροδρόμων στην Ινδία. Και αυτό πλησίον ενός σταθμού με σχετικά μικρότερη κίνηση σε αντίθεση με άλλους σταθμούς. 5(!) καλά ακούσατε Α3 πέρασαν μόνο 2 σταμάτησαν σε διάστημα 15 λεπτών! Τελικά επειδή δεν μπορούσα να κάτσω εκεί όλο το βράδυ, όπως και πολλοί άλλοι πέρασε το 201 και μπήκαν 20(!)άτομα μέσα στο λεωφορείο, μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, είναι πως αυτό το λεωφορείο έφτασε 2 από τα Α3, που ούτε να σκεφτούν να σε πάρουν στη Δαρζεντα.

Τέλος πάντων, το σωστό πιστεύω είναι όλες οι γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση που σταματούν στους Σταθμούς Ελληνικού έως τη Δάφνη να έχουν μισά δρομολόγια προς κέντρο κυκλικά (ενναλαξ) και ένα άλλο προς τον τερματικό τους (για να μην χαλάσουν τα δρομολόγια για όσους περιμένουν τα λεωφορεία εκτός περιοχής μετρό) ή έστω 1-2 γραμμές να σταματήσουν στον Άγιο Ιωάννη που υπάρχει το (σίγουρα παραφορτωμένο τέτοιες μέρες) 4.

Δηλαδή:

101: Τα μισά δρομολόγια από Ελληνικό μετά την είσοδο στην Λεωφόρο Ποσειδώνος να κατευθύνονται προς στην Ακαδημία, σαν εναλλακτική από Σταθμό Άλιμο προς Συγγρού Φιξ, Ακρόπολη, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

122: Από Σαρωνίδα 2/3 λεωφορεία την ώρα να συνεχίζουν στην Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα, όμως (λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού κομφούζιου στο τμήμα από τον Σταθμό Αγίου Δημητρίου προς Σταθμό Δάφνης) κάνοντας παράκαμψη στο τμήμα Αλιμος-Δαφνη μέσω τον οδών Ανεξαρτησίας - Γεώργιου Παπανδρέου - Διαδρομή 140 μέχρι Πλατεία Ηρώων - Διαδρομή 856 μέχρι Πανεπιστήμιο, όπου θα γυρνάει κυκλικά. Στην επιστροφή, η ίδια τροποποίηση (856 ως Πλατεία Ηρώων - 140 έως Πλατεία Ανεξαρτησίας - Ανεξαρτησίας - Λεωφόρος Βουλιαγμένης, συνέχεια κανονικά)

171: Από Βάρκιζα 2/3 λεωφορεία την ώρα να πηγαίνουν μέχρι Άγιο Δημήτριο, για να εξυπηρετηθεί το τμήμα Ελληνικό - Άγιος Δημήτριος. Ούτως ή άλλως όσοι θέλουν να πάνε Αθήνα μπορούν να κατέβουν σε αρκετές στάσεις στην Γλυφάδα για να μετεπιβιβαστουν στο Α3. Η επιστροφή ίδια

Χ97: Να πάει από Ελληνικό μέχρι Δάφνη, κάνοντας στάσεις μόνο στους σταθμούς πλησίον Μετρό, και αυτό μόνο με αποβίβαση των επιβατών από Αεροδρόμιο (να ανοίγει η κεντρική πόρτα και να απαγορευτεί η είσοδος σε λοιπους επιβάτες). Η επιστροφή ιδια

124: Από Γλυφάδα 2/3 λεωφορεία από Ιασωνιδου, δεξιά Βουλιαγμένης (Σταθμοί Ελληνικό, Αργυρούπολη, Πλησίον σταθμού Αλίμου), αριστερά Λεωφόρο Αλίμου, δεξιά λεωφόρο Ποσειδώνος, συνέχεια διαδρομή Β2 (κυκλικά). Η επιστροφή ιδια

154: Από Βούλα 2/3 δρομολόγια να πάνε από Ιασωνιδου με κατεύθυνση τον σταθμό Άγιο Δημήτριο. Η επιστροφή ίδια.

142:1/2 Λεωφορεία να επεκταθεί προσωρινά μέχρι σταθμό Ελληνικό και από εκεί, μέσω της κανονικής διαδρομής του και του Β2 να φτάσει Ακαδημία (απαραιτήτως όχι Σολαρινια). Η επιστροφή ίδια

Β2: Να επεκταθεί μέχρι σταθμό Ελληνικό, με πιο συχνά δρομολόγια

201: 1/2 δρομολόγια Από Αργυρούπολη, στην πλατεία ΙΚΑ κοινή διαδρομή με 140 μέχρι Πλατεία Ηρώων, από εκεί, Ηλιουπολεως, αριστερά Ηλία Ηλίου, αριστερά Φραντζή, αριστερά Κασομουλη, Αφετηρία στον σταθμό Αγίου Ιωάννη, δεξιά Βουλιαγμένης, αριστερα Αναγεννησεως δεξιά Ηλιουπολεως, κοινή διαδρομή με 140 μέχρι πλατεία 25ης Μαρτίου, από εκεί κατεύθυνση προς Αργυρούπολη.

164: 2/3 λεωφορεία παλιά διαδρομή Α4 μέχρι Ακαδημία

109: 2/3 λεωφορεία Παλιά διαδρομή 108 μέχρι Ακαδημία

155: Από Σταθμό Ελληνικού, κοινή διαδρομή με Α3, με επέκταση προς Ομόνοια (Αρθρωτα μόνο)

112: 2/3 λεωφορεία Παλιά διαδρομή 111 μέχρι Ακαδημια

218: 1/3 δρομολόγια από Πειραιά, στην οδό Γραβιάς, ευθεία Χίου, αριστερά Ηλιουπολεως, Αριστερά Ηλία Ηλίου, αριστερά Φραντζή, αριστερά Κασομουλη, Τέρμα στον Άγιο Ιωάννη. Επιστροφή Λεωφόρος Βουλιαγμένης, δεξιά Παπαναστασίου, συνέχεια κανονικά

206: 3/4 λεωφορεία Από Αγιά Μαρίνα, στην οδό Ηλιουπολεως, διαδρομή 856 Μέχρι Ηλιουπολεως, αριστερά Ηλία Ηλίου, δεξιά Φραντζή, δεξιά Συγγρού, Τέρμα στην Αφετηρία 910. Επιστροφή: δεξιά Καλλιροης, αριστερά Φραντζή, αριστερά Κασομουλη, δεξιά Βουλιαγμένης, είσοδος σε σταθμό Δάφνης, συνέχεια κανονικά

237: 3/4 λεωφορεία Από Άνω Ηλιούπολη, στην οδό Ηλιουπολεως κοινή διαδρομή με 856 μέχρι Ακαδημία

212: Από Καρεα, στην Πλατεία Υμηττού, κοινή διαδρομή με 856 μέχρι Ηλιουπολεως, αριστερά Ηλία Ηλίου, δεξιά Φραντζή, δεξιά Συγγρού, αφετηρία στην Αφετηρία 910. Επιστροφή: δεξιά Καλλιροης, αριστερά Φραντζή, αριστερά Κασομουλη, δεξιά Βουλιαγμένης, είσοδος σε σταθμό Δάφνης, συνέχεια κανονικά

856: Τροποποίηση διαδρομής

Από Αιγάλεω, στην Συγγρού, ευθεία Συγγρού, αριστερά Φραντζή, αριστερά Κασομουλη, Καφαντάρη, συνέχεια κανονικά

Από Δάφνη: στην Ηλιουπολεως, αριστερά Ηλία Ηλίου, δεξιά Φραντζή, δεξιά Συγγρού, συνέχεια Συγγρού, συνέχεια κανονικά.

790: Να λειτουργήσει εκτάκτως για εξυπηρέτηση επιβατικου κοινού μέχρι Ανθουπολη, οπωσδήποτε με συχνότητα 5 λεπτών και με το μεγαλύτερο δυνατόν σε χωρητικότητα μη αρθρωτο λεωφορείο.

Σε περίπτωση μη Λειτουργίας Τραμ, Σχεδιασμό Γραμμής από Ακαδημία προς Παλαιό Φάληρο, ακριβώς όταν δεν λειτουργούσε η σιδηροτροχια τραμ λόγω εργων

Έτσι, η άκρως επιβαρυμενη Λεωφόρος Βουλιαγμένης θα εξυπηρετείται με δεκάδες περισσότερα λεωφορεία προς Αθήνα, με αρκετές παραλλαγές, έτσι ώστε να μην περνάνε όλα τα λεωφορεία στην κομφούζιο Εθνικής Αντιστάσεως / Ηλιουπολεως
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 436 626.656 22-07-2023, 12:21 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 42 63.315 15-07-2023, 11:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 166 198.757 16-04-2023, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Aggele
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1 Cmaniac 273 356.229 16-04-2023, 02:41 AM
Τελευταία Δημοσίευση: panos44
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 116 157.993 05-03-2023, 02:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 80 78.133 18-01-2023, 06:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: sgkatsos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 46 61.514 11-11-2022, 01:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 7 Cmaniac 60 90.560 03-05-2022, 10:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ cmegas 168 172.365 19-10-2021, 09:47 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 44 68.534 15-11-2019, 04:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)