Αξιολόγηση Θέματος:
  • 17 Ψήφοι - 3.18 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1
(13-07-2015, 09:56 PM)georgio Έγραψε: Το παλιο Ε22 ΑΚΔ-ΣΑΡ εκανε τουλαχιστον 1ωρα και 30λεπτα μεχρι Σαρωνίδα

Εκτός από συγκεκριμένες ημέρες και ώρες (λ.χ. Σάββατο βράδυ τα καλοκαίρια από Σαρωνίδα προς Ακαδημία) έκανε από Ακαδημία για Αγ. Μαρίνα 1.00-1.03 και για Διαστ. Καλυβίων 1.05 - 1.08, άρα για Σαρωνίδα 1.10 - 1.20 (1.20 κυρίως στην κατεύθυνση προς τέρμα λόγω του κύκλου που κάνει μέσα στη Σαρωνίδα). Το ξέρω γιατί το χρησιμοποιώ από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του.
Προκαθορισμένες ανταποκρίσεις μεταξύ ΜΣΤ και τροφοδοτικών γραμμών τώρα!
Απάντηση
Για τις γραμμές του Πειραιά και του Αλίμου θα μπορούσαν να γίνουν τα εξείς:

1. Μετακόμιση τις αφετηρίας του 101 από τα σούρμενα, στην αφετηρία του 201, στα σύνορα δλδ Αργυρούπολη ελληνικού, το κομμάτι Σούρμενα - Ιασονίδου - Αργυρούπολη είναι περιττό γιατί η αποστάσεις είναι μικρές και δεν είναι ανηφόρες, υπάρχει και λεωφορείο του δήμου πλέων που πηγαίνει από τα στενά όσον για τις ευπαθείς ομάδες! τα χιλιόμετρα που γλιτώνουμε θα μπορούσαμε ή να γλυτώσουμε 1 λεωφορείο ή να αυξήσουμε τη συχνότητα.

2. Κατάργηση του 142, έχει πολύ αραιά δρομολόγια και μία συγκοινωνία τροφοδοτική του μετρό δεν είναι ωραίο να έχει λίγα δρομολόγια για πολλούς λόγους. (γλυτόνουμε 1 λεωφ, το βάζουμε στο β1, αν χρειάζεται)

3. Συγχώνευση του 142 με το Β1, το επιβαρυμένο χιλιομετρικά Β1 θα μπορέσει να πάρει την παράκαμψη από την αλίμου στο μετρό και μετά στην πλατεία αργηρούπολης, εάν μεριμνήσουμε φυσικά να κόψουμε χιλιόμετρα από νεκρές ζώνες, αυτές η ζώνες που δεν έχουν επιβάτες είναι οι: Φάληρο - Πειραιάς και Τερψιθέα - τέρμα, τις κόβουμε ως εξής: μετακόμιση αφετηρίας, από το βουνό στον άγιο Τρύφωνα και μετά τερψιθέα κατευθείαν, και μετά Κύπρου κ.τ.λ όσον αφορά το Φάληρο Πειραιάς θα ήταν μια καλή ιδέα μετά το δέλτα να πηγαίνει απέξω, από το περιφερικό δρόμο στον Πειραιά ώστε να παρακάμπτει την κίνηση στο μοσχάτο και στο νέο φάληρο, έτσι γλυτόνουμε κ'άλλο χρόνο, σε αυτό κομμάτι έχει πάρα πολλά λεωφορεία, που μαζεύονται εκεί καθός και το τράμ προς Πειραιά που σύντομα θα λειτουργεί.

Τους θερινούς μήνες μόνο! θα πρέπει να λειτουργήσουν κ'άλλες γραμμές σε στύλ 122Θ, π.χ. γ1 Πειραιάς - Βάρκιζα & γ2 Ακαδημία - Βάρκιζα express ώστε να μην υπερφορτωνεται τα α1/α2 που μαζέουν κόσμο που πάει για δουλειές και όχι μόνο για μπάνιο, αυτά τα προβλήματα που είχαμε δει στο 122 λόγικά δεν θα τα ξανα δούμε εαν γίνουν αυτές η αλλαγές. με αντίστοιχη αναστολή κάποιων γραμμές που δεν είναι απαραίτητες το καλοκαίρι.

Ακούω γνώμες.. :/
Απάντηση
(27-12-2016, 01:17 AM)andreas122 Έγραψε: 2. Κατάργηση του 142, έχει πολύ αραιά δρομολόγια και μία συγκοινωνία τροφοδοτική του μετρό δεν είναι ωραίο να έχει λίγα δρομολόγια για πολλούς λόγους. (γλυτόνουμε 1 λεωφ, το βάζουμε στο β1, αν χρειάζεται)

Το λες και μόνος σου ότι δε νοείται συγκοινωνία τροφοδοτική του Μετρό να έχει τόσα λίγα δρομολόγια. Άρα τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Το ενισχύουμε. Το Β1 αν μπορεί να ανταπεξέλθει με αυτά που έχει, καλώς. Αν όχι, κατάργηση. Και η Ηλιούπολη έζησε χωρίς το 218, όπως και ο Βύρωνας χωρίς το 232. Δε νομίζω όλη η Άνω Γλυφάδα και η Αργυρούπολη να έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη το Β1 που θα πρέπει να ενισχυθεί κιόλας σε βάρος πιο σημαντικών γραμμών.

(27-12-2016, 01:17 AM)andreas122 Έγραψε: Τους θερινούς μήνες μόνο! θα πρέπει να λειτουργήσουν κ'άλλες γραμμές σε στύλ 122Θ, π.χ. γ1 Πειραιάς - Βάρκιζα & γ2 Ακαδημία - Βάρκιζα express ώστε να μην υπερφορτωνεται τα α1/α2 που μαζέουν κόσμο που πάει για δουλειές και όχι μόνο για μπάνιο, αυτά τα προβλήματα που είχαμε δει στο 122 λόγικά δεν θα τα ξανα δούμε εαν γίνουν αυτές η αλλαγές. με αντίστοιχη αναστολή κάποιων γραμμές που δεν είναι απαραίτητες το καλοκαίρι.

Το να δημιουργηθεί για το καλοκαίρι κάποια εξπρές γραμμή από Πειραιά προς Βάρκιζα, δεκτό. Αλλά από Ακαδημία για ποιο λόγο; Ας γίνουν πιο αποδοτικές επιλογές στυλ 122Θ, που το είχαν και πήγαινε καροτσάκι με το 122 και μετά περίμενες άλλο ένα 20' για να έρθει λεωφορείο, και δε χρειάζονται άλλες εξπρές. Άλλωστε η απόσταση του Σταθμού Μετρό στο Ελληνικό από τις παραλίες των ΒΒΒ είναι αρκετά μικρή σε σχέση με την Ακαδημία.
Απάντηση
Όπως είναι γνωστό, Ο Σταθμός Δάφνης για τα λεωφορεία έχει πολλά προβλήματα...για να αντιμετωπιστούν αυτά πρέπει να συμβούν αρκετές σημαντικές αλλαγές. Αυτές που προτείνω ειναι:

1. Η μεσαία λωρίδα να είναι με κατευθύνση προς Αλέξανδρου Παπαναστασίου αντί για Αγιου Δημητριου

2. Οι γραμμές 219,816 να γίνουν κυκλικες και να κάνουν στάση επί της Αγιου Δημητρίου (πρώην στάση Καλογηρων)

3. Η λεωφορειακή γραμμή 218 να κάνει τέρμα εκεί που κάνουν οι γραμμές 217/229

4. Έτσι, θα γίνει ανακατανομή των λεωφορείων 212,Χ97 (αριστερή λωριδα, τρέχον τέρμα 218), 217/229 (κεντρική λωρίδα)

5. Θα είναι δυνατόν να γίνει αφετηρία για τη γραμμή 131 στην μεσαία λωρίδα

6. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει Αφετηρία στην Αριστερή Λωρίδα για τα 206,237

7. Η λεωφορειακή γραμμή 112 μπορεί να κάνει το ίδιο με τις γραμμές 219,816 , όμως σκέφτομαι μια τροποποίηση για να εξυπηρετηθεί άμεσα ο Άγιος Δημήτριος με το Εμπορικό Κέντρο Athens Metro Mall, χωρίς μετεπιβιβαση, καθώς και θα κάνει λίγο μικρότερη απόσταση:

112: Άγιος Δημήτριος - Στ. Άγιος Δημήτριος (Κυκλική)

Διαδρομή:

Αργοστολίου - Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης - Μακρυγιάννη - Ασημακοπουλου - Πλούταρχου - Σουλίου - Πρεβέζης - Αγίου Αθανασίου - Δελφών - Αγίου Βασιλείου - Αθανασίου Διάκου - Αμαλίας - Σοφοκλέους - Παπάγου - Λεωφόρος Βουλιαγμένης - Λεωφόρος Βουλιαγμένης (αναστροφή) - Εθνικής Αντιστάσεως - Αισχύλου - Πριαμου - Κολοκοτρώνη - Αγίου Βασιλείου - Δελφών - Αγίου Αθανασίου - Σουλίου - Πλούταρχου - Κατσιμπα - Μακρυγιάννη - Ασπροποταμου - Αργοστολίου

Σταθμοί:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΡΟΥΜΕΛΗΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΖΑΪΜΗ
ΠΡΙΑΜΟΥ
3Η ΠΑΠΑΓΟΥ
2Η ΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
ΔΑΡΖΕΝΤΑ-ΣΤ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΛΚΑ- ΣΤ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΑΡΖΕΝΤΑ
ΑΙΣΧΥΛΟΥ(ενδεχομενη στάση επί της οδού Αισχύλου)
ΠΑΛΑΙΟ ΤΕΡΜΑ
ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
ΑΜΑΛΙΑΣ
ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΔΡΑΜΑΣ
ΕΥΡΩΤΑ
ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΝΤΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΜΟΥΣΩΝ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ

Πιστεύω πως η διαδρομή αυτή ειναι ιδανική καθώς

1. Αποσυμφοριζεται ο Στ. Δάφνης

2. Τμήμα χαμηλής κίνησης Παναγιτσα-Αντιοπης κόβεται

3. Από τις περιοχές του Αγίου Δημητρίου θα μπορουν να πάνε απευθείας με μια λεωφορειακή γραμμή στο εμπορικό κέντρο και δεν θα χάσουν την μετεπιβιβαση σε Μετρό (σκεφτόμουν να γίνει έπειτα ενοποίηση με 155, αλλά προσπάθεια του προηγούμενου με το 216 ήταν αποτυχημένη)
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
(16-08-2018, 02:07 PM)Larioupol Έγραψε: Όπως είναι γνωστό, Ο Σταθμός Δάφνης για τα λεωφορεία έχει πολλά προβλήματα...για να αντιμετωπιστούν αυτά πρέπει να συμβούν αρκετές σημαντικές αλλαγές. Αυτές που προτείνω ειναι:

1. Η μεσαία λωρίδα να είναι με κατευθύνση προς Αλέξανδρου Παπαναστασίου αντί για Αγιου Δημητριου

3. Η λεωφορειακή γραμμή 218 να κάνει τέρμα εκεί που κάνουν οι γραμμές 217/229

4. Έτσι, θα γίνει ανακατανομή των λεωφορείων 212,Χ97 (αριστερή λωριδα, τρέχον τέρμα 218), 217/229 (κεντρική λωρίδα)

5. Θα είναι δυνατόν να γίνει αφετηρία για τη γραμμή 131 στην μεσαία λωρίδα 

6. Υπάρχει δυνατότητα να γίνει Αφετηρία στην Αριστερή Λωρίδα για τα 206,237

Συμφωνώ απόλυτα, με μία διαφωνία ως προς τη διάταξη των δύο λωρίδων με φορά προς την Παπαναστασίου. Πιστεύω ότι εξυπηρετεί καλύτερα να είναι οι ακραίες γι' αυτή τη χρήση. Η μεσαία έχει μεγαλύτερο πλάτος για να υπάρχει δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ κλπ) και βέβαια θα συμβάλει στο να μην τυχαίνει να έχουμε ταυτόχρονη άφιξη αρκετών λεωφορείων (ουκ ολίγες φορές έχει τύχει να συμπέσουν αφίξεις 206, 237, 218, Δημ. Συγκοινωνίας Ηλ/πόλης) και να μπλοκάρει η κυκλοφορία επί της Παπαναστασίου από την ουρά που σχηματίζονταν.

(16-08-2018, 02:07 PM)Larioupol Έγραψε: 7. Η λεωφορειακή γραμμή 112 μπορεί να κάνει το ίδιο με τις γραμμές 219,816 , όμως σκέφτομαι μια τροποποίηση για να εξυπηρετηθεί άμεσα ο Άγιος Δημήτριος με το Εμπορικό Κέντρο Athens Metro Mall, χωρίς μετεπιβιβαση, καθώς και θα κάνει λίγο μικρότερη απόσταση:

112: Άγιος Δημήτριος - Στ. Άγιος Δημήτριος (Κυκλική)

Πιστεύω πως η διαδρομή αυτή ειναι ιδανική καθώς

1. Αποσυμφοριζεται ο Στ. Δάφνης 

2. Τμήμα χαμηλής κίνησης Παναγιτσα-Αντιοπης κόβεται 

3. Από τις περιοχές του Αγίου Δημητρίου θα μπορουν να πάνε απευθείας με μια λεωφορειακή γραμμή στο εμπορικό κέντρο και δεν θα χάσουν την μετεπιβιβαση σε Μετρό (σκεφτόμουν να γίνει έπειτα ενοποίηση με 155, αλλά προσπάθεια του προηγούμενου με το 216 ήταν αποτυχημένη)

Η πρόταση αυτή συμβάλει μεν στην αποσυμφόρηση του σταθμού μετεπιβίβασης στη Δάφνη, όμως χάνεται η σύνδεση του εσωτερικού του Δήμου Αγίου Δημητρίου με το Δημαρχείο της πόλης (βρίσκεται επί της Αγ. Δημητρίου, πλησίον της στάσης "Αστέρας").

Όσο για τη σκέψη για ενοποίηση με το 155, δε νομίζω ότι θα βοηθήσει σε κάτι. Το 112 σαν γραμμή έχει υψηλή -για δεδομένα τοπικής γραμμής- επιβατική κίνηση όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του και δεν υπάρχουν περιθώρια αραίωσης. Οποιαδήποτε επέκταση της διαδρομής απλά θα σημάνει ταλαιπωρία για τους πολλούς και εξυπηρέτηση λίγων (έως ελάχιστων). Η περίπτωση του 216 τότε ήταν τελείως διαφορετική, αφού είχαμε δύο γραμμές με σχετικά χαμηλή επιβατική κίνηση τις οποίες κάποιος φωστήρας σκέφτηκε ότι θα ήταν έξυπνο να τις συνενώσει. Φυσικά απέτυχε παταγωδώς η σκέψη, αφού μιλάμε για περιοχές που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

(16-08-2018, 02:07 PM)Larioupol Έγραψε: 2. Οι γραμμές 219,816 να γίνουν κυκλικες και να κάνουν στάση επί της Αγιου Δημητρίου (πρώην στάση Καλογηρων)

Θεωρώ ότι πιο εύκολα μπορούν να μετακινηθούν οι αφετηρίες των 219/816 στον σταθμό του Αγίου Δημητρίου, σε σχέση με το 112. Και από τη στιγμή που έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις της απαγόρευσης στάσης/στάθμευσης επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (δίπλα από το εμπορικό), υπάρχουν περιθώρια για άνετη διέλευση λεωφορείου από την οδό αυτή.
Απάντηση
(16-08-2018, 02:07 PM)Larioupol Έγραψε: Όπως είναι γνωστό, Ο Σταθμός Δάφνης για τα λεωφορεία έχει πολλά προβλήματα...για να αντιμετωπιστούν αυτά πρέπει να συμβούν αρκετές σημαντικές αλλαγές. Αυτές που προτείνω ειναι:

Πλέον μετά τις κυκλικοποιήσεις των 131/206/237 μπορώ να πω ότι έχουν επιλυθεί σημαντικά τα προβλήματα χωρητικότητας στη Δάφνη. Μόνο στη λωρίδα των ταξί ίσως κάποιες ώρες δημιουργούνται θέματα αλλά κάτι καλύτερο δεν μπορεί να γίνει. Ακόμα και αν το 218 πήγαινε στην Παπαναστασίου και τα 112/219/816 απεμπλέκονταν (με οποιοδήποτε τρόπο) από το διαμορφωμένο χώρο η μεσαία λωρίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κάθοδος καθώς δεν έχει χώρους το πεζοδρόμιο ανάμεσα σε μεσαία και σταθμό για να έχουμε διπλά στέγαστρα. Αντίθετα, το πεζοδρόμιο ανάμεσα σε μεσαία και ταξί είναι αρκετά πιο φαρδύ και επιτρέπει την ύπαρξη διπλών στεγάστρων.


(16-08-2018, 04:53 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Συμφωνώ απόλυτα, με μία διαφωνία ως προς τη διάταξη των δύο λωρίδων με φορά προς την Παπαναστασίου. Πιστεύω ότι εξυπηρετεί καλύτερα να είναι οι ακραίες γι' αυτή τη χρήση. Η μεσαία έχει μεγαλύτερο πλάτος για να υπάρχει δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ κλπ) και βέβαια θα συμβάλει στο να μην τυχαίνει να έχουμε ταυτόχρονη άφιξη αρκετών λεωφορείων (ουκ ολίγες φορές έχει τύχει να συμπέσουν αφίξεις 206, 237, 218, Δημ. Συγκοινωνίας Ηλ/πόλης) και να μπλοκάρει η κυκλοφορία επί της Παπαναστασίου από την ουρά που σχηματίζονταν.

Η "ακραία" που είναι είναι δίπλα στις κυλιόμενες του Μετρό είναι αδύνατον να αντιστραφεί η ροή της καθώς δεν μπορούν να χωροθετηθούν στάσεις για αναμονή επιβατών. Η πλειοψηφία της είναι γεμάτη παρτέρια και το υπόλοιπο χρησιμεύει για τη διέλευση πεζών οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι ειδικά μετά την άφιξη συρμών ή ακόμα και γεμάτων λεωφορείων..
Απάντηση
Το 816 δεν έχει δικά του λεωφορεία, απλά 2 φορές τη μέρα 1 λεωφορείο του 219 φεύγει από στ. Δάφνης σαν 816, κάνει τη διαδρομή στ. Δάφνη - Ταύρος - στ. Δάφνη (με σταθερή ώρα αναχώρησης από ταύρο) και μετά συνεχίζει σαν 219. Οπότε μου φαίνεται αδύνατο να γίνουν κυκλικά.
Απάντηση
(16-08-2018, 04:53 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Η πρόταση αυτή συμβάλει μεν στην αποσυμφόρηση του σταθμού μετεπιβίβασης στη Δάφνη, όμως χάνεται η σύνδεση του εσωτερικού του Δήμου Αγίου Δημητρίου με το Δημαρχείο της πόλης (βρίσκεται επί της Αγ. Δημητρίου, πλησίον της στάσης "Αστέρας").

Συμφωνώ, αλλά από τις στάσεις 3η και 2η Παπάγου είναι εύκολη η πρόσβαση στο Δημαρχείο, καθώς είναι μια κατηφόρα...στην επιστροφή υπάρχει βέβαια θέμα. Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να μετεπιβιβαστει στο 219, αλλά είναι 2-3 στάσεις μονο



(16-08-2018, 05:30 PM)mercedes elbo Έγραψε: Πλέον μετά τις κυκλικοποιήσεις των 131/206/237 μπορώ να πω ότι έχουν επιλυθεί σημαντικά τα προβλήματα χωρητικότητας στη Δάφνη. Μόνο στη λωρίδα των ταξί ίσως κάποιες ώρες δημιουργούνται θέματα αλλά κάτι καλύτερο δεν μπορεί να γίνει. Ακόμα και αν το 218 πήγαινε στην Παπαναστασίου και τα 112/219/816 απεμπλέκονταν (με οποιοδήποτε τρόπο) από το διαμορφωμένο χώρο η μεσαία λωρίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κάθοδος καθώς δεν έχει χώρους το πεζοδρόμιο ανάμεσα σε μεσαία και σταθμό για να έχουμε διπλά στέγαστρα. Αντίθετα, το πεζοδρόμιο ανάμεσα σε μεσαία και ταξί είναι αρκετά πιο φαρδύ και επιτρέπει την ύπαρξη διπλών στεγάστρων.

Τα προβλήματα στον Σταθμό Δάφνη δεν θα τελειώσουν αν δεν αποτραπεί η αναστροφή των λεωφορείων εντός του χώρου (ειδικά των 219,816,112 που η αναστροφή είναι άκρως επικίνδυνη και αντίθετα της πορείας των οχημάτων)

Εναλλακτικά, μπορεί απλά να γίνει ανακατανομή των αφετηριων με το 218 να αλλάξει θέση με τα 217/229 και τα άλλα να πάνε στην παλαιά αφετηρία του 131
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
(18-08-2018, 09:49 PM)Larioupol Έγραψε: Τα προβλήματα στον Σταθμό Δάφνη δεν θα τελειώσουν αν δεν αποτραπεί η αναστροφή των λεωφορείων εντός του χώρου (ειδικά των 219,816,112 που η αναστροφή είναι άκρως επικίνδυνη και αντίθετα της πορείας των οχημάτων)

Εναλλακτικά, μπορεί απλά να γίνει ανακατανομή των αφετηριων με το 218 να αλλάξει θέση με τα 217/229 και τα άλλα να πάνε στην παλαιά αφετηρία του 131

Τα 217/229 αν πάνε στη θέση του 218 δεν θα κάνουν αναστροφή;;

Επίσης, ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά φαρδύς συν ότι το πεζοδρόμιο των διαζωμάτων στον διαμορφωμένο χώρο δεν φτάνει στην λωρίδα κυκλοφορίας αλλά πιο πριν. Οπότε θεωρώ ότι δεν δημιουργείται θέμα από τις αναστροφές των λεωφορείων (και των ταξί).
Απάντηση
Το 142 σαν γραμμή δεν θα ήταν άσχημη αν είχε καλύτερες συχνότητες και ΔΕΝ έστριβε από την λεωφόρο Καλαμακίου αριστερά στην λεωφόρο Ποσειδώνος (όπου ουκ ολίγον φορές έχω δει να ξεκινάει ουρά αυτοκινήτων από το ύψος της 8ης Καλαμακίου!). Όταν διέρχονταν το 141 από την λεωφόρο Αλίμου μάζευε αρκετό κόσμο πάντως (μιας και είχε αξιοπρεπή συχνότητα).

Επειδή ο κύριος λόγος που ''έσπασε'' το 141 σε 2 γραμμές είναι το ζήτημα της λεωφόρου Καλαμακίου, προτείνω να γίνει συνένωση των 2 αυτών γραμμών, αλλά με τροποποίηση της διαδρομής, ώστε να μην χρειάζεται να προσεγγίζει την λεωφορο Ποσειδώνος, με την συχνότητα ανά 15'.

ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ: 141: ΣΤ. ΔΑΦΝΗ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Διαδρομή προς Στ. Αργυρούπολη: Λεωφόρος Παπαναστασίου, Ελπιδοφόρου, Αγίου Δημητρίου, Αναστάσεως, 25ης Μαρτίου, Αγίου Δημητρίου, Λεωφόρος Καλαμακίου, Νίκης, Γρηγορίου Αυξεντίου, Θουκιδίδου, Επτανήσου, Βαλιανού, Λεωφόρος Αλίμου, Λαμίας, Τιτάνων, Θουκιδίδου, Τήνου, Λεωφ. Βουλιαγμένης, Παράδρομος (ΤΕΡΜΑ)
 
Διαδρομή προς Στ. Δάφνη: Παράδρομος, Αλεξιουπόλεως, κυκλικά την Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Αλεξιουπόλεως, Τιτάνων, Λαμίας, Λεωφόρος Αλίμου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Γρηγορίου Αυξεντίου, Θουκιδίδου, Λεωφόρος Καλαμακίου, Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου, Χώρος αφετηρίας Στ. Δάφνης (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)

Πλεονεκτήματα: Άρτια και γρήγορη σύνδεση των 2 πιο κεντρικών οδών του Δήμου Αλίμου (δεν συνυπολογίζω την Λ.Ποσειδώνος και την Λ.Βουλιαγμένης)

Μειονέκτημα: Η κίνηση στην οδό Θουκιδίδου στον Άλιμο μπορεί να έχει προβλήματα, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων (βέβαια, αυτό αντιμετωπίζεται με απαγόρευση στάθμευσης). Πάντως, αν δεν απατώμαι, κάποτε διερχόταν από εκείνη την οδό.

Όσον αφορά για το Β1, άποψή μου είναι να παραμείνει ως έχει (κι ας κάνει τους ''κύκλους'' στην Γλυφάδα). Είναι σημαντική γραμμή μιας και εξυπηρετεί τοπικές συνδέσεις από Γλυφάδα και Αργυρούπολη προς τη Λ. Αλίμου και ,κυρίως, την σύνδεση της Λ.Αλίμου με τον Πειραιά. Αν δεν υπάρχει αυτή η γραμμή, θα χρειάζεται οι χρήστες της γραμμής αυτής να κάνουν από 2 εώς 5(!) μετεπιβιβάσεις (κάτι που σημαίνει και 3πλασιασμός του χρόνου διαδρομής ενός Γλυφαδιώτη αν θέλει να πάει πχ. στο Πανεπιστήμιο Πειραιά)Απλά καλό θα ήταν να παραταθεί η λειτουργία του, έχοντας τελευταίο δρομολόγιο με τακτή διέλευση από Νέο Φάληρο στις 0:00.

Για τους κύκλους στην Άνω Γλυφάδα έχω μια ιδέα, η οποία είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί εφόσον γίνουν μερικές αναδρομήσεις:

Διαδρομή Β1 προς Άνω Γλυφάδα: Από Λ.Κύπρου, αριστερά Αγίου Νεκταρίου (ναι, μπορεί να ανέβει πιστεύω το λεωφορείο την οδό), αριστερά Κωνσταντίνου Αθάνατου, ΤΕΡΜΑ.

Διαδρομή Β1 από Άνω Γλυφάδα: ΤΕΡΜΑ, δεξιά Θήρας, δεξιά Πριγκιποννήσων, δεξιά Αγίου Νεκταρίου, Αριστερά Κωνσταντίνου Αθάνατου, δεξιά Ήβης, αριστερά Λευκωσίας, αριστερά Δωδεκανήσου, δεξιά Λεωφόρος Κύπρου, συνέχεια κανονικά

Εναλλακτικά, αν κρίνει κανείς πως δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει μέχρι Τερψιθέα, μπορεί να γίνει τέρμα στην πλατεία γύρω από τον Άγιο Τρύφωνα.
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 436 626.678 22-07-2023, 12:21 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 42 63.327 15-07-2023, 11:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 166 198.820 16-04-2023, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Aggele
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 116 158.010 05-03-2023, 02:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2 Cmaniac 264 370.153 09-02-2023, 03:21 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 80 78.139 18-01-2023, 06:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: sgkatsos
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 46 61.518 11-11-2022, 01:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 7 Cmaniac 60 90.561 03-05-2022, 10:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ cmegas 168 172.372 19-10-2021, 09:47 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 44 68.535 15-11-2019, 04:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)