02-06-2020, 10:43 PM
(02-06-2020, 08:46 PM)Aggele Έγραψε: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει λεωφορείο κόρμος ;Χμ.. Λοιπόν!
Κορμοί είναι οι γραμμές που ξεκινούν με γράμμα στην αρχή. Ο λόγος που δημιουργήθηκαν το 1995 ήταν για να ξεκαθαρίσουν οι κεντρικές αρτηρίες από τις πολλές γραμμές προς την Περιφέρεια με την διατήρηση μιας (συνήθως) γραμμής κορμού, που συνδέει το κέντρο μέσω μιας αρτηρίας με ένα Τέρμα Μετεπιβίβασης σε Τοπικό Δίκτυο.
Έτσι για παράδειγμα, οι ακτινικές γραμμές των Άνω Λιοσίων με Αφετηρία στην Αθήνα και Τέρματα σε συνοικίες των Άνω Λιοσίων, αντικαταστάθηκαν από τον Κορμό Άνω Λιοσίων (με 2 παραλλαγές, Α12 και Β12) και όλες οι υπόλοιπες γραμμές ξεκινούσαν από το Τέρμα του Κορμού για τις συνοικίες.
Σε δεύτερη φάση βέβαια, έγιναν Κορμοί και άλλες ακτινικές γραμμές που δεν προσέφεραν μετεπιβίβαση σε τοπικές γραμμές, απλά ήταν πυκνές (πχ Α/Β17, Γ12, Α/Β13 κτλ).
Έτσι στην πράξη, γραμμές όπως το 608 ή το 550 είναι περισσότεροι "κορμοί" από το Γ12 ή το Β9. Ωστόσο, ο κανόνας είναι αυτός που έγραψα στην αρχή.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''