Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2019
(08-08-2019, 08:22 PM)pvuccino Έγραψε: Αλλά για κάποιο λόγο, όταν ξαναπήγα πριν από ένα μήνα μετά από χρόνια, ο χώρος αυτός είχε αποκλειστεί με σκοινιά, τα λεωφορεία αράζουν στο δρόμο και η στάση της αφετηρίας είχε ξεριζωθεί από τη θέση της και προφανώς κανένας δε σκέφτηκε να την επανατοποθετήσει εκεί που είναι τώρα η αφετηρία, οπότε πετάχτηκε. Αυτό είναι ιδιαίτερα περίεργο, γιατί δε φαίνεται να χρησιμοποιούν αυτό το χώρο με κάποιο τρόπο, όσες φορές κι αν έχω πάει τον τελευταίο μήνα κι είναι πολλές! (αν και πηγαίνω συνήθως μετά το μεσημέρι, οπότε μπορεί να χρησιμοποιείται το πρωί) Μήπως είναι λόγω της έναρξης των έργων για το Πάρκο;

Εδώ και αρκετούς μήνες, η "Ελληνικό Α.Ε." έχει περιφράξει σχεδόν όλους τους χώρους που της ανήκουν, όπως για παράδειγμα όλο το πρώην Α/Σ Ελληνικού, το πρώην ΚΤΕΟ Ελληνικού, το πρώην Α.Τ. και Τ.Α. Ελληνικού και όλους τους εμπορευματικούς χώρους του πρώην αεροδρομίου (όπου βρίσκονταν οι αφετηρίες-τέρματα). Έτσι από εκεί που τα λεωφορεία τερμάτιζαν όλα μαζί ανάμεσα στις δύο αποθήκες, σήμερα πλέον αράζουν κυριολεκτικά όπου βρούν, κατά κύριο λόγο σε σκιές. Πριν λίγες μέρες που πέρασα απο εκεί, είδα 2 GN σταθμευμένες επί της Ελ. Βενιζέλου, μετά την ΕΜΥ και άλλη μία "κρυμμένη" στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Ελληνικού!
γεια σας..Είμαι από Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε,ποια είναι η συχνότητα του 821,Στ.Αγ.Αντωνίου-Αγ.Αναστασία,τον Αύγουστο.Ευχαριστώ.
Κάλως ήρθες!

Την συχνότητα του 821, και κάθε άλλης αστικής γραμμής, μπορείς να την δεις στο http://telematics.oasa.gr/#main.

Θα πας εκεί που λέει πληροφορίες γραμμής και από το drop-down list θα διαλέξεις την γραμμή που θες και μετά την μέρα που θες ή τον ημερήσιο προγραμματισμό. Προτείνω τον ημερήσιο προγραμματισμό καθώς έτσι βλέπεις τα πραγματικά δρομολόγια της κάθε μέρας.

Επίσης υπάρχει χάρτης με τις στάσεις κάθε γραμμής και τις θέσεις των λεωφορείων της. Κάνοντας κλικ σε κάποια στάση στον χάρτη μπορείς να δεις σε πόση ώρα φτάνει σε αυτήν το λεωφορείο σου.

Έχε υπόψη σου ότι, εκτός από το σάιτ, υπάρχει και εφαρμογή του ΟΑΣΑ για smartphone, η οποία σου δίνει αυτές τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με την τηλεματική το πρωτο δρομολόγιο του 237 σήμερα έγινε 6:10. Γνωρίζει κάποιος αν όντως ισχύει;
(19-07-2019, 02:12 AM)amoran Έγραψε: Η τεράστια αλλαγή από πέρυσι είναι πως η τηλεματική πλέον αναγράφει τα πραγματικά δρομολόγια και όχι αυτά που ήταν στη φαντασία κάποιων στον ΟΑΣΑ. Οπότε μπορεί π.χ. το επόμενο δρομολόγιο μιας γραμμής να είναι σε... μιάμιση ώρα, αλλά τουλάχιστον το ξέρεις από πριν. Οι συχνότητες από όσα βλέπω είναι γενικά μία από τα ίδια, δηλαδή χάλια μαύρα.

Αυτο ειναι οντως αληθεια. Πχ εγω πρωτοξεκινησα περσι να καταγραφω τα προβληματα στο 164 , που Κυριακες το αφηναν μεχρι και δρομολογια ανα 40 λεπτα , ενω τωρα και καθημερινες ολοι "ευχομαστε" να ερχεται τουλαχιστον ανα μιση ωρα (δεν λεω για Κυριακες, που εχει ιδια συχνοτητα με το 201)
(14-08-2019, 11:30 PM)Larioupol Έγραψε: Αυτο ειναι οντως αληθεια. Πχ εγω πρωτοξεκινησα περσι να καταγραφω τα προβληματα στο 164 , που Κυριακες το αφηναν μεχρι και δρομολογια ανα 40 λεπτα , ενω τωρα και καθημερινες ολοι "ευχομαστε" να ερχεται τουλαχιστον ανα μιση ωρα (δεν λεω για Κυριακες, που εχει ιδια συχνοτητα με το 201)

Καλησπέρα φίλε – και χρόνια πολλά σε όλους για την ημέρα – και σε όσους γιορτάζουν.
Κατ αρχήν δυστυχώς σε όλες τις γραμμές υπάρχουν κενά – για παράδειγμα στο «608» είναι απαράδεκτο τις πρωινές ώρες αιχμής να έχουν δρομολογημένα μόνο 4 οχήματα, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα «Θερινό 2»  « Σαββάτου»  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι που μετακινούνται στις δουλειές τους τα πρωινά , θα έπρεπε να υπάρξει ευελιξία από μεριάς σχεδιασμού και να ισχύσει κάποιο μικτό πρόγραμμα μεταξύ  ημερησίου καθημερινής  και Σαββάτου –  και ιδανικά παραλλαγές του «Θερινού 1» Σαββάτου με ενισχύσεις – και όχι αυτό που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα «Θερινό 2» Σαββάτου / Κυριακής που δυστυχώς θα εφαρμοστεί και τις επόμενες ημέρες.  
 -  Για το 164 που ξεκίνησες να καταγράφεις τα προβλήματά του από πέρυσι, έχει δοθεί αγώνας από πολλούς προκειμένου να μπορέσει να λυθεί εν μέρει η ανεπάρκεια σε δρομολόγια που παρατηρήθηκε όλο αυτό το διάστημα στην γραμμή ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Συγκεκριμένα με πολύ κόπο και αγώνα , αντιμετωπίζοντας λοιδορίες και ειρωνείες από κάποιους - δυστυχώς και στο Forum αυτό,   καταφέραμε να γίνει παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθούν επίσημες μετρήσεις και εν τέλει να αποφασισθεί στο να  ενισχυθεί η τροφοδότηση με οχήματα της γραμμής μικτά από δύο ή τρία - αμαξοστάσια που θα μπορούν να την τροφοδοτήσουν κατ αρχήν σε ημερήσια βάση αλλά ειδικότερα και εντατικότερα για τα Σαββατοκύριακα.
- Το πρόβλημα όμως με την γραμμή δυστυχώς παραμένει , γιατί ο ΟΑΣΑ την εν λόγω ρύθμιση την έβαλε σε εφαρμογή μέχρι στιγμής μόνο στο πρόγραμμα "Θερινό 1" και μόνον για τα Σάββατα όχι τις Κυριακές, επιπροσθέτως ενώ το αμαξοστάσιο του "Βοτανικου" όταν εφαρμόστηκε η προσθήκη διέθεσε για την γραμμή 3 οχήματα, το ένα εξ αυτών μέχρι στιγμής δρομολογήθηκε στην γραμμή "206".
- Στο πρόγραμμα "Θερινό 2" που ισχύει και στην έκτακτη δρομολόγηση που διανύουμε αυτές τις ημέρες, ο Οασα δεν μετέφερε  την μικτή ενίσχυση για τα Σαββατοκύριακα στην γραμμή παρόλο που η απόφαση αυτή αφορά όλα τα Σαββατοκύριακα του Χρόνου σε όλα τα προγράμματα "Χειμερινό , "Θερινό1, "Θερινό2".
- Αναμένουμε να δούμε εάν στα επόμενα προγράμματα που έπονται θα εφαρμόσει ο "ΟΑΣΑ" την μικτή προσθήκη οχημάτων στην γραμμή , εντάσσοντας την και επίσημα στα Σαββατοκύριακα του "Θερινού2" για όσο απομένει , του "Θερινού 1" με επέκταση και τις Κυριακές αλλά  ιδιαίτερα  του "Χειμερινού" προγράμματος.
Στην περίπτωση που θα συνεχίζεται η μη εφαρμογή της  -  ή η μερική εφαρμογή της, θα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε ανώτερο κλιμάκιο και θα κλιμακώνονται μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου.
Πρέπει να γίνει κάτι με το θέμα της ανταπόκρισης. Τι εννοώ...ότι αν υπάρξει καθυστέρηση στην Α γραμμή, τότε η Β θα πρέπει να περιμένει την Α, έστω και αν ξεκινήσει λίγα λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Παράδειγμα, το 310 σήμερα έφτασε 8:47 στο τέρμα 314, και το 314 είχε ήδη φύγει. Συνήθως φτάνει 8:40, απλά σήμερα κάτι θα του έτυχε...γίνονται αυτά.
Δε νομίζω να υπήρχε θέμα να περιμένει 5' να ξεκινήσει αφού την ανταπόκριση με τον Προαστιακό Παλλήνης που φεύγει 9:22 για Πειραιά θα μπορούσε κάλλιστα να την προλάβει αν έφευγε 8:50, και όλα θα δούλευαν σαν ντόμινο.

Άλλο παράδειγμα το 790 από Γλυφάδα των 2:30, αν ξεκινήσει με μερική καθυστέρηση, ίσα που προλαβαίνει το 11 των 2:50 με κατεύθυνση προς Πατήσια, και ίσως το χάνει μερικές φορές λόγω μη ανταπόκρισης.
(22-08-2019, 09:48 AM)NightLine Έγραψε: Παράδειγμα, το 310 σήμερα έφτασε 8:47 στο τέρμα 314, και το 314 είχε ήδη φύγει. 

Wtf? Υπάρχει ακόμα το 310;  

(22-08-2019, 09:48 AM)NightLine Έγραψε: Άλλο παράδειγμα το 790 από Γλυφάδα των 2:30, αν ξεκινήσει με μερική καθυστέρηση, ίσα που προλαβαίνει το 11 των 2:50 με κατεύθυνση προς Πατήσια, και ίσως το χάνει μερικές φορές λόγω μη ανταπόκρισης.

Ως βετεράνος (ω ναι, είμαι και απ' αυτό) άμα αρχίσω να σου λέω ιστορίες που για λίγο έχανα το 790 στο Σύνταγμα ερχόμενος από Παγκράτι με το 11 και πόσες φορές περίμενα κανα μισάωρο και βάλε το 790 ερχόμενος με το 040 από Πασαλιμάνι θα φρίξεις... 10+ χρόνια τώρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ο ΟΑΣΑ να τα συντονίσει, θα το κανει τώρα; Μπα! Τουλάχιστον το Σύνταγμα δεν είναι... Ελευσίνα! Αν ξεμείνεις εκεί παίρνεις μπύρες και αράζεις στα σκαλάκια!  Tongue
(22-08-2019, 09:44 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Wtf? Υπάρχει ακόμα το 310;  

Mέχρι αρχές Αυγούστου που είχα πάει Ν. Μάκρη υπήρχε κανονικά (πέτυχα και τσιμεντόλιθο), και σύμφωνα με τη σελίδα της τηλεματικής συνεχίζει να υφίσταται.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
(22-08-2019, 09:44 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Wtf? Υπάρχει ακόμα το 310;  


Ως βετεράνος (ω ναι, είμαι και απ' αυτό) άμα αρχίσω να σου λέω ιστορίες που για λίγο έχανα το 790 στο Σύνταγμα ερχόμενος από Παγκράτι με το 11 και πόσες φορές περίμενα κανα μισάωρο και βάλε το 790 ερχόμενος με το 040 από Πασαλιμάνι θα φρίξεις... 10+ χρόνια τώρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ο ΟΑΣΑ να τα συντονίσει, θα το κανει τώρα; Μπα! Τουλάχιστον το Σύνταγμα δεν είναι... Ελευσίνα! Αν ξεμείνεις εκεί παίρνεις μπύρες και αράζεις στα σκαλάκια!  Tongue


Ναι υπάρχει...αλλά μισή δουλειά κάνανε. Στο ύψος της Νέας Μάκρης δε βάλανε ταμπέλες του ΟΑΣΑ, και ισχύουν οι στάσεις του ΚΤΕΛ...οπότε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Στην Ποσειδώνος, υπάρχουν ταμπέλες πάντως.

Καλά το Σύνταγμα (και ο Πειραιάς, και η Κηφισιά, και το Χαλάνδρι, κτλ) δεν είναι τόσο τρομερό να ξεμείνεις. Και η Ελευσίνα έχει κάτι 24ωρα μαγαζιά και περίπτερα, αλλά μηδενική ζωή...άμα δεν ξέμεινα δε θα μάθαινα.


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2024 N1Ellinikou 70 8.679 26-03-2024, 01:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Crabman
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2023 N1Ellinikou 322 63.184 28-12-2023, 08:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Man Lion's city
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2022 N1Ellinikou 158 55.983 09-12-2022, 07:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2021 N1Ellinikou 337 175.358 23-12-2021, 11:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2020 Citaro 77 49.524 24-11-2020, 07:10 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2018 N1Ellinikou 167 124.871 29-12-2018, 03:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2017 marios.ilioupoli 117 115.652 05-12-2017, 10:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2016 georgio 74 92.489 09-12-2016, 01:15 AM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2015 N1Ellinikou 149 200.502 21-12-2015, 12:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Citaro
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2014 ns_ 337 434.451 31-12-2014, 01:42 AM
Τελευταία Δημοσίευση: georgio

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)