06-12-2025, 10:55 PM
(Τελευταία τροποποίηση δημοσίευσης: 06-12-2025, 10:58 PM από Leon377. Edited 3 times in total.)
(06-12-2025, 10:09 PM)Larioupol Έγραψε: Αρχικά, το 101 ΔΕΝ είναι γραμμή του Δήμου Αλίμου, αλλά του ΟΑΣΑ. Αν ντε και καλά χρειάζεται ο Άλιμος γραμμή να περνάει από κάθε σημείο του, μπορεί να το κάνει με γραμμή της δημοτικής συγκοινωνίας του. Όπως έκριναν πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του στην Κυθηρίων, αντίστοιχα δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης στην Μαρίνα και στο ρέμα της Πικροδάφνης(!).Εγώ μαζί σου είμαι, απλα σου εξηγήσα τι γίνεται. Όμως το τμήμα Κυθηρίων δεν κόπηκε απλά άλλαξε η γραμμή του. Δεν είναι ότι το άφησαν χωρίς τίποτα
Επιπλέον, το 101 διέρχεται σε πάρα πολύ μεγάλο τμήμα της διαδρομής του και από τον δήμο Ελληνικού · Αργυρούπολης, ο οποίος με τις αλλαγές που γίνονται με παρέμβαση του Αλίμου μένει στην κυριολεξία εκτεθειμένος συγκοινωνιακά, χάνοντας κομβική σύνδεση Αργυρουπολης - Λ. Αλίμου (διοικητικά, η μισή λεωφόρος υπάγεται στον δήμο αυτόν), αφήνοντας ουσιαστικά μόνο το ασταθές 140 για τη συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με την παραλιακή.
Το ότι διασχίζει όλο τον Άλιμο αλλά συνεχίζει στην Αργυρούπολη συμβαινει γιατι δεν ξεφύτρωσε μόνο του μια μέρα το τωρινό 101 αλλά στηρίχθηκε στο παλιό 101 Πειραιάς Ελληνικό. Πάντως δεν το λες και "παρά πολύ μεγάλο τμήμα" μια ευθεία κάνει
Πέρα από όλα αυτά, το ότι οι αλλαγές του 2013 και οι τωρινές αλλαγές ήταν όλες προτάσεις του Δήμου και το ότι διασχίζει όλο τον Δήμο το κάνει, είτε θες είτε όχι, γραμμή του Δήμου Αλίμου. Αυτό που εννοείς είναι ότι δεν είναι Δημοτική. Είναι διαφορετική έννοια αυτό
Το ασταθές 140 δεν θα είναι μόνο του, θα έχει και το Β2 παρέα για τον σκοπό που περιγράφεις και φυσικά το Β1 που εξυπηρετεί τον ίδιο αυτό σκοπό τα τελευταία, νομίζω, 22 χρόνια