04-01-2014, 05:45 PM
(04-01-2014, 03:02 AM)'ns_' Έγραψε: Αντίθετα μια προέκταση του τρόλλεϋ από Πλ. Δούρου μέσω Βάρναλη, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, Φραγκοκκλησιάς, Κηφισίας, Δαχτυλιδιού (Προαστιακός Κηφισίας), παράδρομο Αττικής Οδού προς Νερατζιώτισσα (Ηλεκτρικός) και αντίστροφα από Νερατζιώτισσα μέσω Αγ. Κωνσταντίνου, Κηφισίας, Δαχτυλιδιού, Χειμάρρας, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, Βάρναλη:
(α) θα έχει τους *ήδη* επιβάτες του 10 που δεν θέλουν να αποβιβαστούν στο τωρινό τέρμα αλλά να συνεχίσουν λίγο πιο πάνω στην Βάρναλη και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, αλλά κυρίως
(β) όσους θέλουν να πάνε Νερατζιώτισσα από τον άξονα της Κηφισίας αλλά και από το Χαλάνδρι (τόσο εκεινους πριν όσο και εκείνους μετά τη Πλ. Δούρου), αλλά και
(γ) όσους από το Κέντρο Χαλανδρίου / Παράδεισο θέλουν να πάνε προαστιακό
Επίσης, στην αντίθετη κατεύθυνση και δεδομένου ότι η μόνη λεωφορειακή σύνδεση του *κομβου* (και ηλεκτρικός και Προαστιακός) Νερατζιώτισσα είναι το... 410 (!), θα καταστήσει αμέσως δημοφιλεστατο το τρόλευ 10 ως μετεπιβίβαση, καθώς θα βγάζει τόσο Κηφισίας (ΟΤΕ/δαχτυλιδι) - καθώς το 410 δεν είναι λύση με τις συχνότητες του, αλλά κυρίως για όσους πάνε Παράδεισο / Κέντρο Χαλανδρίου / Σίδερα ή Κηφισίας. Επίσης, θα είναι άριστη μετεπιβίβαση (καλύτερη από σταθμό Κηφισίας) για τους επιβάτες του προαστιακού, καθώς, σε αντίθεση με το Στ. Κηφισίας θα είναι αμέσως διαθέσιμο βγαίνοντας από το σταθμό, ενώ από το σταθμό Κηφισίας χρειάζεται κανείς να ανέβει από το σταθμό (που είναι κάτω από το δαχτυλίδι) και να περπατήσει και λίγο ακόμα για να βγει στη στάση των 550/Α7.
Όμως, για να πραγματοποιηθεί η επέκταση χρειάζεται εναέριος η οποία έχει μεγάλο κόστος. Επιπλέον, όσοι θέλουν να πάνε Νερατζιώτισσα έχουν τις Καθημερινές το Ε14 ανά 10'-15'. Τα ΣΚ είναι πολύ καλύτερο να πάρεις Α7/550/Χ14 και να αλλάξεις στο Δαχτυλίδι με Προαστιακό παρά να κάνεις βόλτα πρώτα από Χαλάνδι με το 10. Ακόμα, όσοι από το κέντρο Χαλανδρίου θέλουν να πάνε Προαστιακό έχουν 450/460 στην άνοδο με εναλλάξ 10'-15' τις Καθημερινές στην αιχμή και στην κάθοδο 451/461 και από εκεί Προαστιακό για Νερατζιώτισσα.
