Αξιολόγηση Θέματος:
  • 14 Ψήφοι - 2.71 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 7
#81
Η σύνδεση Περιστέρι/Πετρούπολη με το Αιγάλεω όντως χρειάζεται ενίσχυση , αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να ενισχυθεί το 703 παρά να γίνει η δημιουργία νέας γραμμής.
Απάντηση
#82
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ 712,723 ΚΑΙ 749 ΠΡΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Προτεινω για τις περιοχες Ανω Λιοσια,Φυλη και Αχαρναι την επεκταση των γραμμων 712,723 και 749 προς στον σταθμο μετρο Ανθουπολης μεσω των Λεωφορων Φυλης και Θηβων καθωσ οι συγκεκριμενες περιοχες δεν εξυπηρετουνται απο καποιο σταθμο μετρο παρα μονο οι γραμμεσ 711 και Β12 προς Αττικη και 735,755/755Β προς Κατω Πατησια,ομως το επανω κομματι της Λεωφορου Θηβων(Νεα Χαραυγη,Τσοπα,Μιχελη) δεν εξυπηρετουνται απο γραμμες που συνδεεονται απευθειας με τον σταθμο μετρο Ανθουπολησ αλλα και τον προαστιακο Ανω Λιοσιων.Συνεπως προτεινω τα εξης επεκτασεις.

  • 723 ΦΥΛΗ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
  • 712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ.ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ
  • 749 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ-ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ Smile
Απάντηση
#83
723 από 40 κύκλο θα πήγαινε 120 (6 αντί για 2 οχήματα και 9 αντί 3 το πρωί). Το 749 θα ήθελε αντί 1, σίγουρα 3 οχήματα και το 712 2-3 οχήματα αντί 1 (στο περίπου γιατί είναι σε κύκλωμα). Όπως και να χει 11 έξτρα οχήματα (καμία 25αρια οδηγοί) δεν υπάρχουν και να υπήρχαν δεν νομίζω ότι θα χρησίμευε ιδιαίτερα. Σίγουρα κάποιοι θα είχαν κέρδος όσοι θέλουν την γραμμή 2 προς Περιστέρι, αλλά η νορμάλ λύση είναι Προαστιακός και σταθμός Λαρίσης (εκεί έχεις δίκαιο ότι είναι ανύπαρκτος με δρομολόγια κάθε 60), είτε Β12 και Αττική.
Επίσης το θέμα είναι ότι αν πάμε με αυτή την ίδια λογική θα πρέπει να κατεβάσεις και τους Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό κλπ, ενώ αντίστοιχα στα Βόρεια προάστια και το Κρυονέρι, τον Διόνυσο κλπ. Βέβαια αυτά έτσι και αλλιώς έχουν ανταπόκριση σε γραμμή μετρό, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές που έχουν ανταπόκριση μόνο με Προαστιακο (Κορωπί κλπ)
Απάντηση
#84
(23-03-2026, 12:57 AM)Man Lion\s city Έγραψε: 723 από 40 κύκλο θα πήγαινε 120 (6 αντί για 2 οχήματα και 9 αντί 3 το πρωί). Το 749 θα ήθελε αντί 1, σίγουρα 3 οχήματα και το 712 2-3 οχήματα αντί 1 (στο περίπου γιατί είναι σε κύκλωμα). Όπως και να χει 11 έξτρα οχήματα (καμία 25αρια οδηγοί) δεν υπάρχουν και να υπήρχαν δεν νομίζω ότι θα χρησίμευε ιδιαίτερα. Σίγουρα κάποιοι θα είχαν κέρδος όσοι θέλουν την γραμμή 2 προς Περιστέρι, αλλά η νορμάλ λύση είναι Προαστιακός και σταθμός Λαρίσης (εκεί έχεις δίκαιο ότι είναι ανύπαρκτος με δρομολόγια κάθε 60), είτε Β12 και Αττική.
Επίσης το θέμα είναι ότι αν πάμε με αυτή την ίδια λογική θα πρέπει να κατεβάσεις και τους Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό κλπ, ενώ αντίστοιχα στα Βόρεια προάστια και το Κρυονέρι, τον Διόνυσο κλπ. Βέβαια αυτά έτσι και αλλιώς έχουν ανταπόκριση σε γραμμή μετρό, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές που έχουν ανταπόκριση μόνο με Προαστιακο (Κορωπί κλπ)
Ο προαστιακος τωρα πια δεν ειναι η νορμαλ λυση για τους κατοικους των Ανω Λιοσιων και Μενιδιου(δεν ειναι ο προαστιακος οπως ηταν παλια στα καλυτερα του) οταν υπαρχουν καθυστερησεις στα δρομολογια(ειτε λογω κακοκαιριας,ειτε φωτιας προσ Κορινθο Ασπροπυργο απο εκεινη τη μερια,ειτε εντονης κυκλοφοριας). Επισης η θα χρησιμευε η επεκταση αυτων των γραμμων καθωσ ο κοντινοτεροσ σταθμος μετρο γεωγραφικα ειναι η Ανθουπολη,αλλωστε ξεχνας το πιο βασικο οτι η επανω πλευρα τησ Θηβων που συνορευει με την Φυλησ δεν υπαρχει καμια λεωφορειακη γραμμη.Αλλωστε ξεχνας οτι η γραμμη 2 του ειναι στα σχεδια επεκτασης προς Αγιο Νικολαο και Αχαρναι γιατι λοιπον να μη γινει μεχρι να ερθει το μετρο οι επεκταση των συγκεκριμεμων γραμμων προς μετρο Ανθουπολη διοτι θα βοηθησει πολυ το επιβατικο κοινο και ταχυτερη προσβαση προσ αυτες τις περιοχες.Ξερω οτι δεν υπαρχουν πολλοι οδηγοι αλλα και να υπηρχαν πιστεψε με οι συγκεκριμενες επεκτασεις αμα γινουν θα εξυπηρετησει πολλους κατοικους αλλα και γι αυτους που θελουν να πανε ευκολα και γρηγορα προσ Λιοσια,Φυλη,Ασπροπυργο :)
Απάντηση
#85
Μόνο το 723 θα είχε νόημα να επεκταθεί μέχρι Ανθούπολη όντας η πιο σημαντική γραμμή μεταξύ των τριών. Δεν θα έχει όμως νόημα χρονικά , αφού και η Θηβών πιάνει κίνηση. Πραγματικό νόημα η σύνδεση αυτή θα αποκτήσει όταν η γραμμή 2 θα πάει στο Ίλιον , αλλιώς πορευόμαστε με προαστιακό απλά
Απάντηση
#86
(23-03-2026, 01:19 AM)kostas720 Έγραψε: Μόνο το 723 θα είχε νόημα να επεκταθεί μέχρι Ανθούπολη όντας η πιο σημαντική γραμμή μεταξύ των τριών. Δεν θα έχει όμως νόημα χρονικά , αφού και η Θηβών πιάνει κίνηση. Πραγματικό νόημα η σύνδεση αυτή θα αποκτήσει όταν η γραμμή 2 θα πάει στο Ίλιον , αλλιώς πορευόμαστε με προαστιακό απλά
Η Θηβων δε πιανει ποτε κινηση παρα μονο στα κομματια Θηβων-Ιερας Οδου,Θηβων-Λεωφορος Αθηνων και Θηβων-Παναγη Τσαλδαρη στα δυο πρωτα κομματια ουτε σι αλλως δε πανε 723,712,749 αλλα στο τημα Θηβων-Παναγη Τσαλδαρη η κινηση δεν την λεσ και ασφυκτικα πολυ.Με τον προαστιακο δε μπορουμε ευκολα να πορευομαστε ετσι οπως εχει καταντησει τα τελευταια χρονια καθως εχουν σημειωθει πολλεσ καθυστερησεις,ακυρωσεις και αραιωση δρομολογιων και πολυ αδιαφορια σε αντιθεση με παλια.Οποτε πιστευω οι συγκεκριμενες γραμμες χρειαζονται μια επεκταση απο προαστιακο Ανω Λιοσιων προς μετρο Ανθουπολη για την ταχυτερη και ευκολη προσβαση και την συγκοινωνιακη καλυψη στο επανω κομματι της Θηβων  :)
Απάντηση
#87
(23-03-2026, 01:32 AM)Michael_Sal05 Έγραψε: Η Θηβων δε πιανει ποτε κινηση παρα μονο στα κομματια Θηβων-Ιερας Οδου,Θηβων-Λεωφορος Αθηνων και Θηβων-Παναγη Τσαλδαρη στα δυο πρωτα κομματια ουτε σι αλλως δε πανε 723,712,749 αλλα στο τημα Θηβων-Παναγη Τσαλδαρη η κινηση δεν την λεσ και ασφυκτικα πολυ.Με τον προαστιακο δε μπορουμε ευκολα να πορευομαστε ετσι οπως εχει καταντησει τα τελευταια χρονια καθως εχουν σημειωθει πολλεσ καθυστερησεις,ακυρωσεις και αραιωση δρομολογιων και πολυ αδιαφορια σε αντιθεση με παλια.Οποτε πιστευω οι συγκεκριμενες γραμμες χρειαζονται μια επεκταση απο προαστιακο Ανω Λιοσιων προς μετρο Ανθουπολη για την ταχυτερη και ευκολη προσβαση και την συγκοινωνιακη καλυψη στο επανω κομματι της Θηβων  Smile
Το κομμάτι της Θηβών από Αγίου Νικολάου έως τη Φυλής θεωρητικά καλύπτεται από τις γραμμές 701/705 και 704 διότι,το 1 πηγαίνει προς μετρό ανθούπολης και το άλλο προς Αγίους.Η απόσταση μεταξύ των δυο γραμμών σε αυτό το σημείο, δεν ξεπερνά τα 5 στενά.Δεδομενού ότι ειναι και αραιωκατοικημένα εκεί,θεωρώ πως εάν μία από τις γραμμές των Ανω λιοσίων κατέβαινε προς περιστέρι θα είχε ελάχιστη έως μηδαμινή κίνηση σε εκείνο το κομμάτι.Όταν το μετρό επεκταθεί βοριότερα τότε ναι ,να ξανασυζητηθεί το ενδεχόμενο να κατέβαινουν γραμμές να πάνε έως το μετρό αλλά,με την άφιξη του μετρό σίγουρα πολλές γραμμές θα επηρεαστούν και ίσως κάποιες να καταργηθούν.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 3 Cmaniac 48 83.928 15-01-2026, 05:10 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Crabman
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Κορμοί / Express Citaro 441 823.812 12-12-2025, 01:45 AM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 8 Cmaniac 173 273.336 09-12-2025, 04:27 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 1 Cmaniac 297 477.384 25-11-2025, 12:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Crabman
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 5 Cmaniac 82 111.637 11-04-2025, 02:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MrVanHool
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ cmegas 173 231.258 19-02-2025, 01:12 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Larioupol
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 2 Cmaniac 269 485.551 11-10-2024, 03:45 PM
Τελευταία Δημοσίευση: 214 Mercedes-Benz O405N
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 4 Cmaniac 49 90.530 17-06-2024, 02:48 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Leon377
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 0 Cmaniac 116 206.918 05-03-2023, 02:49 PM
Τελευταία Δημοσίευση: abc
  Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Λεωφορειακών Γραμμών - Τομέας 6 Cmaniac 46 80.383 11-11-2022, 01:51 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)