Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Χρωματισμός στύλων στάσεων
#1
Γνωρίζει κανείς την διαφορά των μπλε στύλων στάσεων με των πορτοκαλί;
Απάντηση
#2
Μπλε λεωφορεία, πορτοκαλί τρόλεϊ. Αν ναι ειδικά στο κέντρο που σε κάθε στύλο πρέπει να βάλουν 10-15 αυτοκόλλητα μπορεί να τα δεις και ανακατεμένα.
Απάντηση
#3
Των τρόλεϊ το γνωρίζω. Εγω εννοούσα πορτοκαλί στάσεις μόνο λεωφορείων. Για αυτες γνωρίζετε την διαφορά;
Απάντηση
#4
(22-09-2021, 04:12 PM)oasagr123 Έγραψε: Των τρόλεϊ το γνωρίζω. Εγω εννοούσα πορτοκαλί στάσεις μόνο λεωφορείων. Για αυτες γνωρίζετε την διαφορά;

Ισως οι πορτοκαλί να είναι παράλληλα στάση λεωφορείου και τρόλεϊ. Κάτι τέτοιο έχω παρατηρήσει κι εγώ, χωρίς να γνωρίζω. Ίσως να είναι απλά νέος χρωματισμός.
Απάντηση
#5
Ο χρωματισμός αυτός των στάσεων ξεκίνησε το 2013 με την εφαρμογή των "πρότυπων γραμμών". Οι στάσεις απ' όπου περνούσαν οι "πρότυπες γραμμές" (224, 6, 14, 131 και άλλες) είχαν αυτόν τον νέο χρωματισμό, ενώ ο ΟΑΣΑ τότε είχε ανακοινώσει πως ο χρωματισμός αυτός θα επεκτεινόταν αργότερα και σε όλη την Αθήνα. Σήμερα, δεν έχουν αντικατασταθεί όλοι οι στύλοι του δικτύου, ωστόσο όπου χρειάστηκε η αντικατάσταση κάποιων στύλων (πχ λόγω παλαιότητας, πτώσης κλπ) ή τοποθετήθηκαν νέοι (πχ λόγω τροποποίησης διαδρομής ή δημιουργίας νέας γραμμής), αυτοί φέρουν τον νέο κιτρινομπλέ χρωματισμό.

Έτσι για την ιστορία, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις "πρότυπες γραμμές" στο παρακάτω link:
https://leoforeia.gr/forum/showthread.php?tid=8014

Ουσιαστικά, από τότε καθιερώθηκε ο νέος αυτός χρωματισμός, ο οποίος συμβολίζει επίσης και την συγχώνευση των πρώην ΗΛΠΑΠ (τρόλλεϊ) και ΕΘΕΛ (λεωφορεία) και τη δημιουργία της ΟΣΥ που ξέρουμε σήμερα.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)