Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[thestival.gr] Από τις 20 Απριλίου ιδιώτες ελεγκτές στον ΟΑΣΘ
#1
Την αλλαγή του συστήματος ελέγχου των εισιτηρίων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από τον προσεχή Απρίλιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης. Μιλώντας στο Thestival, ο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι από τις 20 Απριλίου και για έξι μήνες, εκτός απο τους ελεγκτές του Οργανισμού, ο έλεγχος των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ θα γίνεται και από "ραμπο" ιδιωτικής εταιρείας, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στη διαδικασία.

Πιλοτική εφαρμογή

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις γραμμές που έχουν πληρότητα πάνω από 50%, όπως είναι το 10, 31, 5, 6, 8, και 3, ενώ όπως τόνισε ο κ. Στεφανίδης, για τον πρώτο μήνα δεν επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες, αλλά θα έχουν την υποχρέωση να κόβουν εισιτήριο εκείνη την ώρα, μέσα στο λεωφορείο. Αμέσως μετά το πέρας του μήνα, το πρόστιμο θα «κόβεται» κανονικά και θα ανέρχεται στο 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου.

Τον Νοέμβριο ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι βρίσκεται σε αναμονή της γνωμοδότησης επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την παραλαβή νέων λεωφορείων τον Νοέμβριο του 2015. Πρόκεται για 90 οχήματα με κινητήρες EURO 6, που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μπλε αρθρωτά λεωφορεία και τα παλιά κόκκινα. Παράλληλα, τόνισε ότι εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο, τα οχήματα να είναι υβριδικά, συνδυάζοντας πετρέλαιο με φυσικό αέριο ή κάποιο άλλο καύσιμο.

Πηγή
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [thestival.gr]Απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ GiannisB 0 2.292 12-12-2017, 04:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [seleo.gr] Νέο περιστατικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ: Ελεγκτές εγκλώβισαν γυναίκα και την αποκαλούσαν «παλιοσαβούρα» GiannisB 0 2.570 23-01-2017, 10:31 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [thestival.gr] Διαμαρτυρία εργαζομένων στον ΟΑΣΘ - Κλειστή η Παπαναστασίου dimangelid 0 2.596 26-09-2016, 11:34 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)