Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 4 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ipolistonkosmo.gr] Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο 2013
#1
Μια Αλλιώτικη Κυριακή, μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο
22 Σεπτεμβρίου 2013
12-8 το απόγευμα
στο Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Parallaxi/Θεσσαλονίκη Αλλιώς και η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών σας καλούν στο κέντρο της πόλης για μια διαφορετική Κυριακή.
Εμείς με τα πόδια; Εσείς;

Κάθε χρόνο, από το 2002, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας οργανώνεται 16-22 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη βιώσιμη κινητικότητα.
Η εκστρατεία συνοδεύεται από μια μονοήμερη εκδήλωση που ονομάζεται «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου».

Και φέτος η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη και την ενθάρρυνση επιλογής βιώσιμων τρόπων μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Καθαρός αέρας - είναι η δική σου κίνηση»
Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2013 είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύνθημα των δράσεων είναι «Καθαρός αέρας – είναι η δική σου κίνηση».
Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον.
Μεταξύ των βασικών πηγών που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι οι μεταφορές. Η αλλαγή των συνηθειών στο τρόπο μετακίνησης θα συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και των περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Πηγή
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [thestival.gr]Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία του ΟΑΣΘ για την "Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο" GiannisB 0 1.738 18-09-2018, 11:01 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)