Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [ipolistonkosmo.gr] Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο 2013
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Μια Αλλιώτικη Κυριακή, μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο
22 Σεπτεμβρίου 2013
12-8 το απόγευμα
στο Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Parallaxi/Θεσσαλονίκη Αλλιώς και η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών σας καλούν στο κέντρο της πόλης για μια διαφορετική Κυριακή.
Εμείς με τα πόδια; Εσείς;

Κάθε χρόνο, από το 2002, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας οργανώνεται 16-22 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη βιώσιμη κινητικότητα.
Η εκστρατεία συνοδεύεται από μια μονοήμερη εκδήλωση που ονομάζεται «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου».

Και φέτος η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη και την ενθάρρυνση επιλογής βιώσιμων τρόπων μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Καθαρός αέρας - είναι η δική σου κίνηση»
Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2013 είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύνθημα των δράσεων είναι «Καθαρός αέρας – είναι η δική σου κίνηση».
Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον.
Μεταξύ των βασικών πηγών που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι οι μεταφορές. Η αλλαγή των συνηθειών στο τρόπο μετακίνησης θα συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και των περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων.

Πηγή