Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] Προς αναζήτηση 11,7 δισ. ευρώ η κυβέρνηση
#1
Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η σύσκεψη σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων με σκοπό μέσα σε 10 ημέρες να έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2013- 2014.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα επιδοθούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, θα εστιαστούν στο σκέλος των δαπανών και για τον λόγο αυτό, εννέα υπουργοί και ένας υφυπουργός εξέτασαν χθες, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όλους ανεξαιρέτως τους κωδικούς των υπουργείων.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων μετά τη σύσκεψη, για το 2012 δεν θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, υπό την αυστηρή αίρεση, όμως, ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο, όπως π.χ. το τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η εξίσωση των φόρων στα καύσιμα.

Οι τρεις προτεινόμενες λύσεις για μείωση των δαπανών:

Φοιτητές, κληρικοί και φαντάροι είναι αυτοί που ίσως κληθούν να «δώσουν μια ανάσα» στην κυβέρνηση. Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι τώρα προτάσεις:

1.Οι αιώνιοι φοιτητές αν θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα για τα έτη πέραν των κανονικών χρόνων

2. Οι φαντάροι θα υπηρετούν 12 μήνες αντί για 9.

3. Οι ιερείς θα πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το Δημόσιο και τον υπόλοιπο μισό από την ίδια την Εκκλησία.

Τηλεφώνημα Γκάιτνερ

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. Ο αμερικανός ομόλογός του τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του (οι δυο άνδρες γνωρίζονται από το παρελθόν) και ζήτησε να πληροφορηθεί τις τελευταίες εξελίξεις. Ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε για τη συνεδρίαση του Eurogoup και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την πλευρά του, ο κ. Γκάιτνερ εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και τόνισε προς τον υπουργό Οικονομικών ότι θα είναι στη διάθεσή του εφόσον τον χρειαστεί.

Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, το ΔΝΤ, παραμένει ανοικτό σε συζητήσεις με την ελληνική πλευρά. Ο κ. Ράις επεσήμανε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος από μέρους της Ελλάδας και ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγές στους στόχους του μνημονίου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η βάση για την αναδιαπραγμάτευση θα είναι οι στόχοι που ήδη έχουν τεθεί».
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [In.gr] Προς ανασχηματισμό η κυβέρνηση Παπαδήμου μετά τη βροχή παραιτήσεων nikolas86 0 1.762 10-02-2012, 08:18 PM
Τελευταία Δημοσίευση: nikolas86
  [NewsBomb] Μεταβατική κυβέρνηση.... μόνιμα μέτρα! Konstantinos MercedesBenz 0 1.522 09-12-2011, 08:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)