Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NewsBomb] Μεταβατική κυβέρνηση.... μόνιμα μέτρα!
#1
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αυτή που θα λάβει τα μέτρα που θα απαιτηθούν για το διάστημα 2013-2014, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος διευκρίνισε ότι για την Ελλάδα οι αποφάσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εφαρμοστούν σε μια τριετία, καθώς η χώρα μας ήδη βρίσκεται στο καθεστώς του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η παρούσα κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για το 2013-2014, τα οποία και θα εξειδικευτούν με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του δευτέρου προγράμματος, και θα εφαρμοστούν από τις επόμενες κυβερνήσεις. «Αν χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις, θα τις αποφασίσουν οι κυβερνήσεις στο μέλλον», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για το 2012, ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι το βασικό σενάριο δεν είναι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα, δεν θα είναι αναγκαίο να λάβουμε νέα. Αλλά ανάλογα με τις εξελίξεις και ενδεχομένως αποκλίσεις, θα εξεταστεί αν χρειαστεί να γίνουν πρόσθετες ρυθμίσεις», προσέθεσε ωστόσο.

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε ότι στη Σύνοδο Κορυφής υιοθετήθηκε ένα δημοσιονομικό συμβόλαιο που αποτελείται από διάφορα στοιχεία, το βασικότερο εκ των οποίων είναι ο συνταγματικά κατοχυρωμένος δημοσιονομικός κανόνας.

Στη χώρα μας, η υιοθέτηση του κανόνα, που θα εισάγει «φρένο» στο χρέος και τα ελλείμματα θα γίνει πιθανόν με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, δεν μπορούμε την παρούσα περίοδο να κάνουμε συνταγματική αναθεώρηση. Ωστόσο, η ψήφιση του δημοσιονομικού κανόνα με βάση το άρθρο 28, θα προσδώσει στο νομοθέτημα υπερνομοθετική ισχύ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς διασφαλίζουν υψηλό βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Για το ευρωομόλογο:

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ευρωομολόγων, που καίτοι δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων, συζητήθηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, το ευρωομόλογο δεν έχει απορριφθεί και παραπέμφθηκε για το Μάρτιο, καθώς χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση. Το Μάρτιο θα συζητηθεί εκ νέου και το ζήτημα της επαναξιολόγησης της χρηματοδότησης του προσωρινού και του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsBomb] Προς αναζήτηση 11,7 δισ. ευρώ η κυβέρνηση Konstantinos MercedesBenz 0 2.821 13-07-2012, 12:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [in.gr] Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση για τα ιαπωνικά προϊόντα Konstantinos MercedesBenz 0 1.598 21-03-2011, 12:49 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)