Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Αμφίβολη η δημοπράτηση της επέκτασης προς Καλαμαριά στις 22 Ιουνίου
#1
Αγωνία επικρατεί στη Θεσσαλονίκη για την επικείμενη δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά. Με δεδομένο το γεγονός της εκλογικής μάχης της 17ης Ιούνη είναι αμφίβολο αν τελικά γίνει η πολυαναμενόμενη δημοπράτηση.

Η επέκταση προς Καλαμαριά είναι στον αέρα από το καλοκαίρι του 2009 όταν ακόμα Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ήταν ο κος Σουφλιάς (!!) ενώ με συνεχείς καθυστερήσεις τελικά φέτος ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 21 Μαίου.

Λίγες μέρες πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού έγινε γνωστό με επιστολή στις εταιρείες που συμμετέχουν η παράταση κατά ένα μήνα του διαγωνισμού, ενώ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κος Τσίτουρας δήλωσε πως η παράταση που δόθηκε ήταν ενός μήνα αντί για τρεις που ζήτησαν οι εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δίχως όμως να κατονομάσει ποιες ήταν αυτές,

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα ο διαγωνισμός θα γίνει στις 22 Ιουνίου (θετικών πολιτικών εξελίξεων θέλοντος) και μάλιστα χωρίς να έχουμε ανακοίνωση του μειοδότη καθώς, οι υποψήφιοι έχουν καλεστεί να δώσουν και τις τεχνικές τους προσφορές.

Αυτό συνεπάγεται σε μερικούς μήνες σκληρής δουλειάς για να εξεταστούν όλοι οι ογκώδεις φάκελοι που θα κατατεθούν ενώ από την πλευρά τους οι συμμετέχοντες θα μάθουν το αποτέλεσμα εξίσου καθυστερημένα.

Μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των φακέλων θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και τότε θα αναδειχθεί ο ανάδοχος. Αυτό με τις καλύτερες προϋποθέσεις θα γίνει στα τέλη του έτους ενώ θα πρέπει να ακολουθηθεί και η συνήθης διαδικασία αποστολής της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να παρουσιαστεί και να κυρωθεί στην Ελληνική Βουλή και να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και να επισημοποιηθεί η έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου.

2018 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Με τα παραπάνω δεδομένα η υπογραφή της σύμβασης δεν πρόκειται να γίνει πριν τις αρχές του 2013. Αυτό το νέο χρονοδιάγραμμα πηγαίνει την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο το 2018 και αυτό χωρίς να έχει συνυπολογιστεί ούτε μία μέρα καθυστέρηση.

Αν λάβουμε υπόψη μας και τις «τρελές» καθυστερήσεις σχεδόν σε όλα τα έργα Μετρό στην Ελλάδα τότε η λειτουργία της γραμμής προς Καλαμαριά πάει για μετά. Να θυμίσουμε πως η επέκταση προς Καλαμαριά ξεκινά από τον σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ της βασικής γραμμής όπου θα λειτουργεί ως κοινός σταθμός και θα κατευθύνεται νότιο-ανατολικά στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Το μήκος της γραμμής είναι 4,8χλμ και οι 5 σταθμοί θα είναι οι ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Το μετρό Θεσσαλονίκης προχωρά προς την Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 2.489 06-07-2012, 07:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes] Γιγάντιο πρόβλημα στα έργα, η μόνη δημοπράτηση η επέκταση για Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 2.445 30-05-2012, 01:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes.com] Μετρό: Παράταση ενός μήνα για τη δημοπράτηση επέκτασης προς Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 1.841 09-05-2012, 11:06 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Εξπρές] Σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά GeorgIrisbus 1 2.795 21-02-2012, 08:46 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Euro2Day] Στα 628 εκ. η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά Cmaniac 0 2.177 23-01-2012, 04:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)