Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εξπρές] Σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά
#1
Το καλοκαίρι του 2012 πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της πρώτης επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη και βάσει εκτιμήσεων της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Το έργο επέκτασης προς Καλαμαριά, θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη μέσου σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται ότι η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,8 χλμ. με πέντε σταθμούς, πέντε φρέατα εξαερισμού, δύο σήραγγες μονής τροχιάς και θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά. Το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε. άναψε το πράσινο φως στα τεύχη του Β' σταδίου του διαγωνισμού του έργου, που στο προσεχές διάστημα θα δοθούν στους τέσσερις διαγωνιζόμενους που είναι:«ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», κοινοπραξία εταιρειών «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - IMPREGILO - SELI - ANSALDO STS», κοινοπραξία εταιρειών: «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ALPINE BAU GMBH - FCC CONSTRUCCION S.A.» και κοινοπραξία εταιρειών: «J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - GHELLA S.P.A. - ALSTOM TRANSPORT S.A».

Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Dr. Ντεϊβιντ Λάντσμαν, συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Σωτήρη Λεοντάρη και την επίτιμη πρόεδρο της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Τσακάλη, επισκέφθηκε τα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το μεγαλύτερο Project που υλοποιείται σήμερα στη χώρα μας.
Απάντηση
#2
Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Οι 4 ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τα τεύχη δημοπράτης και οι οικονομικές προσφορές θα δοθούν στις 21 Μαίου 2012. Το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι έντονο και πλέον μετά από 3 σχεδόν χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του διαγωνισμού πάμε για την ουσιαστική στιγμή της κατάθεσης των οικονομικών προσφορών. Για τους υποψήφιους αναδόχους ο χρόνος τρέχει αντίστροφα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Ειδικότερα, τα τεύχη δημοπράτησης παρέλαβαν οι

ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO - SELI - ANSALDO STS,
Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ALPINE BAU GMBH - FCC CONSTRUCCION S.A.
Κ/Ξ J&P S.A TRANSPORT ALSTOM - S.P.A. GHELLA Α.Ε. ΑΒΑΞ.

Οι εργασίες του project, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2012. Η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,8 χλμ. με πέντε σταθμούς και ισάριθμα φρέατα εξαερισμού και δύο σήραγγες μονής τροχιάς.

Καθημερινά θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 522.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την διακήρυξη του διαγωνισμού η διάρκεια των έργων αναμένεται να είναι 60 μήνες (5 χρόνια). Το έργο θα ξεκινά από το σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ της βασικής γραμμής.

Από εκεί θα ξεκινά ο ανατολικός κλάδος που θα έχει τους σταθμούς ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ. Η επέκταση αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά στην κίνηση της πόλης καθώς ένας επιβάτης για να κινηθεί από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τον τερματικό σταθμό της Μίκρας θα χρειάζεται περίπου 16 λεπτά για να φτάσει στον προορισμό του.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Το μετρό Θεσσαλονίκης προχωρά προς την Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 2.489 06-07-2012, 07:00 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Euro2Day] Νέα παράταση για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 2.623 24-06-2012, 04:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes] Γιγάντιο πρόβλημα στα έργα, η μόνη δημοπράτηση η επέκταση για Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 2.445 30-05-2012, 01:28 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes.com] Αμφίβολη η δημοπράτηση της επέκτασης προς Καλαμαριά στις 22 Ιουνίου GeorgIrisbus 0 2.403 23-05-2012, 01:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Ypodomes.com] Μετρό: Παράταση ενός μήνα για τη δημοπράτηση επέκτασης προς Καλαμαριά GeorgIrisbus 0 1.841 09-05-2012, 11:06 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [Euro2Day] Στα 628 εκ. η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά Cmaniac 0 2.177 23-01-2012, 04:59 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)