Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 4.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Όροι προσθήκης φωτογραφιών
#1
Προσοχή!
Οι παρακάτω όροι μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας, ή/και να προστεθούν νέες παράγραφοι.

Οι παρακάτω παράγραφοι περιγράφουν λεπτομερώς τους όρους λειτουργίας της Gallery της ιστοσελίδας.

1.1 Έπειτα από την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να οργανώσουν προσωπικά άλμπουμ στην ανοικτή (πράσινη) φωτογραφική γκαλερί της ιστοσελίδας. Από εκεί, οι διαχειριστές αξιολογούν τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει και ανάλογα αναβαθμίζουν τους χρήστες σε Premium Users - ομάδα στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν στην κύρια gallery φωτογραφίες υπό το καθεστώς έγκρισης από τους διαχειριστές. Οι διαχειριστές έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν ή να υποβαθμίσουν τους χρήστες ανάλογα με την συνολική τους απόδοση στην gallery. Κριτήριο για να παραμείνει κανείς στις ομάδες που ανεβάζουν φωτογραφίες στην Gallery της ιστοσελίδας είναι, πέρα των παρακάτω, και η εναρμόνιση του χρήστη με τον τρόπο συμπλήρωσης των στοιχείων της φωτογραφίας σύμφωνα με τις υπάρχουσες φωτογραφίες της Gallery.

1.2 Οι φωτογραφίες των Premium Users, έπειτα από το ανέβασμα, τοποθετούνται σε μια ουρά, όπου μένουν εκεί μέχρι να αξιολογηθούν από τους διαχειριστές. Οι φωτογραφίες μπορεί να μείνουν στην ουρά επ 'αόριστον ή/και να διαγραφούν.

1.3 Τα κριτήρια προσθήκης των φωτογραφιών ορίζονται από τους διαχειριστές, μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις ανάγκες της ιστοσελίδας, και είναι τα παρακάτω:

1.3.1 Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τύπου JPEG
1.3.2 Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι ανάλυσης τουλάχιστον 1600x1200 pixels
1.3.3 Μέγιστο μέγεθος αρχείου δεν υπάρχει, αλλά προτείνεται η αποθήκευση των φωτογραφιών με συμπίεση 97 ή 98 στην κλίμακα 1-100
1.3.4 Ιστορικές ή μη φωτογραφίες από βιβλία, περιοδικά κλπ δεν είναι αποδεκτές.
1.3.5 Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας δεν δημοσιεύουν φωτογραφίες άλλων χρηστών. Ο κάθε χρήστης είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για την προσθήκη των δικών του φωτογραφιών. Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη της διαχείρισης ότι κάποιος χρήστης έχει ανεβάσει φωτογραφίες τρίτων, τότε όλες οι φωτογραφίες του χρήστη διαγράφονται και ο χρήστης αποκλείεται για χρονικό διάστημα από ένα μήνα έως απεριόριστο, ανάλογα με την σοβαρότητα της κλοπής. Η άγνοια των όρων δεν είναι δικαιολογία! Αν κάποιος χρήστης αντιληφθεί την δημοσίευση κλεμμένων φωτογραφιών τότε παρακαλείται να επικοινωνήσει άμεσα με την διαχείριση και να αναφέρει το συμβάν.

1.3.7. Δεν θα γίνονται αποδεκτές:
  • Φωτογραφίες οχημάτων που υπάρχουν ήδη στην Gallery με τον ίδιο χρωματισμό και χωρίς εμφανισιακές αλλαγές. Ο χώρος που διαθέτει η ιστοσελίδα δεν είναι απεριορίστος! Η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών θα επιτρέπεται από την διαχειριστική ομάδα αν κριθεί ότι η διαφορά ποιότητας (ανάλυση, γωνία φωτογράφισης, ευκρίνεια, φόντο) με την υπάρχουσα φωτογραφία είναι μεγάλη. Σε αυτή την περίπτωση η υπάρχουσα φωτογραφία θα αντικαθίσταται.
  • Φωτογραφίες όπου έχουν υποστεί υπερβολική επεξεργασία με αποτέλεσμα να δείχνουν αφύσικες, χωρίς ή με αλλοιωμένες τις πληροφορίες τις φωτογραφικής μηχανής στην φωτογραφία, κολάζ φωτογραφιών κλπ..
  • Φωτογραφίες όπου το θέμα αποτελεί μικρό μέρος της φωτογραφίας, δεν είναι στο κέντρο της, έχει τραβηχθεί με ζουμ ή βρίσκεται στο παρασκήνιο. Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση φυσικών εμποδίων που μπλοκάρουν το θέμα.
  • Φωτογραφίες όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός του θέματος, υπερβολικός φωτισμός ή οπου παρουσιάζεται υπερβολικός “θόρυβος”.
  • Φωτογραφίες με μεγάλα εμπόδια ή παραμόρφωση του θέματος.
  • Φωτογραφίες τραβηγμένες από τρίτους (χωρίς εξαιρέσεις).
  • Φωτογραφίες λεωφορείων και άλλων μέσων μεταφοράς που βρίσκονται σε μη λειτουργική κατάσταση.
  • Φωτογραφίες από το εσωτερικό, όπως πίνακες οργάνων, στοιχεία πλαισίου και άλλα εσωτερικά στοιχεία εν τη απουσία εξωτερικών φωτογραφιών του θέματος. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες συμπληρώνουν την κύρια φωτογραφία, μόνο εφ’ όσον αυτή υπάρχει.
  • Περισσότερες της μιας φωτογραφίας από κάθε στοιχείο του εσωτερικού, όπως πίνακες οργάνων, στοιχεία πλαισίου, χώροι επιβατών, και άλλα εσωτερικά στοιχεία.
  • Φωτογραφίες που περιέχονται πρόσωπα στο προσκήνιο. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση σε δημόσιο χώρο φυσικών προσώπων χωρίς την συγκατάθεση τους, διότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που προστατεύονται από το νόμο 2472/1997.

1.3.8 Φωτογραφίες που δεν προτιμώνται:
  • Φωτογραφίες με πολύ κοντινό θέμα.
  • Φωτογραφίες τραβηγμένες με μεγάλο ζουμ.
  • Φωτογραφίες τραβηγμένες νύχτα (εκτός από «καλλιτεχνικές»).
  • Φωτογραφίες ανεπαρκούς αντίθεσης.
  • Φωτογραφίες που ελήφθησαν από κινητό τηλέφωνο (με εξαιρετικά σπάνιες εξαιρέσεις).
  • Φωτογραφίες με θέμα σοβαρά παραμορφωμένο.

1.3.9. Επιπροσθέτως για οχήματα που υπάρχουν ήδη στην Gallery, δεν είναι ευπρόσδεκτες:
  • Φωτογραφίες οχημάτων με τις πόρτες ανοιχτές ή όποιο άλλο στοιχείο εμποδίζει την φωτογράφιση όλου του θέματος.
  • Φωτογραφίες του θέματος προφίλ ή "en face" (χωρίς βάθος) .
  • Φωτογραφίες του οπίσθιου μέρους ενός οχήματος χωρίς να έχει φωτογραφηθεί το εμπρόσθιο μέρος του οχήματος.

1.3.10. Φωτογραφίες που προτιμώνται:
  • Επεξεργασμένες φωτογραφίες όπου έχει γίνει διόρθωση χρωμάτων και ατελειών, περιστραμένες, κομμένες και καδραρισμένες σωστά, με φίλτρο όξυνσης (αν αυτό χρειάζεται) ή όποια άλλη επεξεργασία βελτιώνει την φωτογραφία. (Απαραίτητη προϋπόθεση να μην χάνονται κατά την επεξεργασία οι πληροφορίες της φωτογραφίας όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί από την φωτογραφική μηχανή.)
  • "Καλλιτεχνικές" φωτογραφίες του θέματος, με άποψη του περιβάλλοντος τοπίου στο φόντο η εάν απεικονίζεται κάποιο όμορφο μέρος.
  • Η μέγιστη δυνατή ανάλυση είναι το ζητούμενο.
  • Τα στοιχεία που μπορεί να φέρει η φωτογραφία θα πρέπει να περιορίζονται στα πολύ βασικά, τα οποία δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να αποσπούν την προσοχή του χρήστη.

    Η φωτογραφία μπορεί να φέρει την ημερομηνία και το όνομα του χρήστη που την ανέβασε (και τράβηξε).

    Μέγιστα μεγέθη γραμματοσειράς για την υπογραφή του χρήστη, ανάλογα με την ανάλυση της φωτογραφικής μηχανής, για διάσημες αναλύσεις:

    Φωτογραφία ανάλυσης 12mpixels (4000x3000): 78
    Φωτογραφία ανάλυσης 10mpixels (3603x2559): 68
    Φωτογραφία ανάλυσης 8mpixels (3264x2448): 64
    Φωτογραφία ανάλυσης 2Mpixel (1600x1200): 31

    Σε περίπτωση που δεν βλέπετε την ανάλυση της φωτογραφικής σας μηχανής (ή της φωτογραφίας που θέλετε να ανεβάσετε), επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε το μέγεθος γραμματοσειράς που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, μιάς και έχουμε χρησιμοποιήσει ειδικό μαθηματικό αλγόριθμο που υπολογίζει αυτές τις τιμές.

    Εάν οι μαθηματική σας αντίληψη και η εμπειρία σας στην χρήση υπολογιστή σας το επιτρέπει, τότε σας ενθαρρύνουμε να εξάγετε μόνοι το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους που έχουμε ετοιμάσει για εσάς εδώ

1.3.11. Προτεινόμενες φωτογραφικές μηχανές
Κάποιες φωτογραφικές μηχανές που έχουν επιλεγεί από τη διαχειριστική ομάδα και ξεχωρίζουν από τον αισθητήρα τους (ελπίζουμε ότι έχουμε συμπεριλάβει όλα τα μοντέλα που έχουν περισσότερα από 6 MegaPixels από το 2005 και ύστερα), μαζί με την λίστα των φωτογραφικών μηχανών που έχουν χρησιμοποιήσει οι χρήστες μας για να ανεβάσουν φωτογραφίες θα βρείτε εδώ. Στην λίστα Mpixels/cm² θα βρείτε ένα ενδεικτικό μέγεθος το οποιό όσο μικρότερο τόσο περισσότερες πιθανότητες μία κάμερα να παράξει φωτογραφίες αρκετά υψηλής ευκρίνειας και με λίγο σχετικά θόρυβο. Φυσικά, όλες οι dSLR συμπεριλαμβάνονται στις προτεινόμενες φωτογραφικές μηχανές, ακόμα και εάν δεν περιλαμβάνονται στις προτεινόμενες της παραπάνω λίστας. Τέλος στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τα κινητά που έχουμε ξεχωρίσει και έχουν πιθανότητες οι φωτογραφίες από αυτά να γίνουν δεκτές.

1.4. Η διαχειριστική ομάδα δεν υποχρεούται να προβεί σε εξηγήσεις ως προς την διαγραφή φωτογραφιών ενός χρήστη. Το ίδιο ισχύει και αν ένας χρήστης αυτοβούλως σβήσει κάποιες ή και όλες τις φωτογραφίες για προσωπικούς του λόγους. Μηνύματα με τέτοιες ερωτήσεις δεν θα απαντώνται ή στην περίπτωση που είναι δημόσια θα διαγράφονται.
#2
1/6/2012 > Προστέθηκε η παράγραφος 1.3.11 που αναφέρεται σε προτάσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)