Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[XanthiPress.gr] Το ΚΤΕΛ Ξάνθης διακόπτει τα μαθητικά δρομολόγια
#1
Στη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων προχωρά από τη Δευτέρα 2/5 από τη Δευτέρα το ΚΤΕΛ Ξάνθης, όπως ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Η επιστολή, που κοινοποιείται επίσης σε διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες, αναφέρει ότι η Περιφέρεια δεν έχει υπογράψει τις συμβάσεις για την ανάθεση του μεταφορικού έργου του 2011 καθώς οι σχετικές συμβάσεις που υπήρχαν έχουν λήξει στις 31-12-11.

Σύμφωνα με την επιστολή του Προέδου Θέμη Γεωργιάδη, οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ Ξάνθης υποστηρίζουν ότι το είχαν επισημάνει προς την Περιφέρεια, με επιστολή τους στις 16-2 ότι οι συμβάσεις που έληξαν στο τέλος της περασμένης χρονιάς, έπρεπε να παραταθούν με βάση το Νόμο 3943/31-3-11 και θεωρούν υπαίτια την Περιφέρεια για τη διακοπή των δρομολογίων.

Δεμένα τα χέρια της Περιφέρειας;

Η υπόθεση ξεκινά από την περικοπή κατά 20% της αμοιβής των ΚΤΕΛ που έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο για την περίοδο Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου 2010. Παρότι η Περιφέρεια με διαπιστωτική πράξη αποδέχθηκε να υπάρξει περικοπή, τελικώς ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δεν έχει το περιθώριο πλέον να κάνει κάτι παραπάνω παρά να αποδώσει στα ΚΤΕΛ το μειωμένο κατά 20% κονδύλιο, ενώ τα ΚΤΕΛ πρέπει να αποδεχτούν μειωμένη αποπληρωμή της αμοιβής.

Όπως γίνεται γνωστό από πηγές της Περιφέρειας αναφέρουν ότι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να εξετάσουν αν το αίτημα των λεωφορειούχων είναι δίκαια καθώς δεν έχουν δυνατότητα παρέμβασης.

Οφειλές και διακοπή σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι άνθρωποι των ΚΤΕΛ υποστηρίζουν ότι έχουν καθυστερημένες οφειλές και αναφέρονται ειδικότερα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, για το οποίος δεν έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση. Με έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αυτοκινητιστών ΚΤΕΛ που εστάλλη στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία, γνωστοποιεί ότι πανελλαδικά στις 2 Μαΐου διακόπτονται τα μαθητικά δρομολόγια.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsNow] Ηγουμενίτσα: Διακόπτει το ΚΤΕΛ τα μαθητικά δρομολόγια λόγω οφειλών Konstantinos MercedesBenz 0 1.787 08-05-2012, 08:54 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [Newpost.gr] Τέλος στα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας GeorgIrisbus 1 2.420 29-03-2012, 12:42 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus
  [XanthiPress] Παρίστανε το «ΚΤΕΛ» με ιδιωτικό mini bus Cmaniac 0 1.878 06-04-2011, 12:37 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)