Αξιολόγηση Θέματος:
  • 9 Ψήφοι - 2.22 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leoforeia.gr - Server Change
#1
Οπως διαπιστωσατε και οι ιδιοι, απο τις πρωτες πρωινες ωρες η λειτουργια του leoforeia.gr εχει αποκατασταθει πληρως, μετα απο ενα ατελειωτο Σαββατοκυριακο δοκιμων για την αλλαγη του server που φιλοξενειται η ιστοσελιδα.

Πλεον ειμαστε στην ευχαριστη θεση να σας ανακοινωσουμε πως η ιστοσελιδα εχει μετακινηθει επιτυχως απο server της Αμερικης σε server τη Ευρωπης με ο,τι θετικο μπορει αυτο να συνεπαγεται.

Για να μιλησουμε με αριθμους, η ταχυτητα αποκρισης του νεου server ειναι πολυ καλυτερη απο τα αναμενομενα, ενω η συμπεριφορα του κατα το διαστημα των δοκιμων ηταν υποδειγματικη.

Συγκεκριμενα, με ειδικο προγραμμα μετρησης χρονου φορτωματος της σελιδας τα αποτελεσματα ηταν ιδιαιτερα ενθαρρυντικα οταν τα συγκριναμε μεταξυ τους.

Μια εικονα για το τι ειδαμε ειναι η εξης

Χρονοι φορτωματος
Gallery²
Παλιος server: 5 δευτερολεπτα
Νεος server: 2.7 δευτερολεπτα

Forum²
Παλιος server: 4.5 δευτερολεπτα
Νεος server: 2.2 δευτερολεπτα

Οι διαφορες φαινονται μικρες με την πρωτη ματια, αλλα ειναι τουλαχιστον θεαματικες.

Κατα τη διαρκεια του Σαββατοκυριακου επισης εγιναν δοκιμες και εξελιχθηκαν λιγο οι υπαρχουσες λειτουργιες που προσφερει η ιστοσελιδα, ενω συντομα και καλως εχοντων των πραγματων θα προχωρησουμε στην πρωτη μεγαλη αναβαθμιση της gallery (της οποιας την εμφανιση ειχατε την ευκαιρια να δειτε την Κυριακη να εξελισσεται ζωντανα επανω στην δοκιμαστικη σελιδα στην οποια οδηγουνταν τα απ ευθειας links που εχετε αποθηκευμενα στους υπολογιστες σας).

Θελουμε να ευχαριστησουμε οσους βοηθησαν να γινει η αλλαγη του server του leoforeia.gr.

Καποιοι απο αυτους,

Ο OBELIX, που χωρις την δουλεια που εχει κανει γενικα για την αναπτυξη της σελιδας δεν θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε.

Ο τεχνικος και υπευθυνος της νεας εταιριας Web Hosting που μας βοηθησαν, οι οποιοι σε ο,τι χρειαστηκαμε ηταν προθυμοι να προσφερουν τα φωτα τους (υγ. sorry για το load Tongue )

Ο giorgos-303-zaharo που επισημανε ενα προβλημα που μου ειχε ξεφυγει μετα απο την μεταφορα και την αναβαθμιση της gallery (danke sehr Big Grin)

Ολοι εσεις που με υπομονη ανεχτηκατε τις δοκιμες του περασμενου ΣαββατοΚυριακου Angel

Απο την πλευρα μας ευχομαστε καλη (καλυτερη) πλοηγηση, να συνεχισουμε απροβληματιστα και απροσκοπτα να προσφερουμε τις υπηρεσιες μας και για τα επομενα χρονια (εχουμε εξασφαλισει την προσφορα υπηρεσιας για μεγαλο χρονικο διαστημα, για οσους νομιζουν οτι εχουν ξανακουσει τα ιδια λογια..) με μερακι απο ολους και καλη διαθεση.

Γιατι μπορει η ιστοσελιδα να απευθυνεται και σε επαγγελματιες, αλλα πανω απ ολα ειναι το χομπι μας κι οταν ασχολουμαστε με αυτο πρεπει να μας προσφερει ευχαριστηση, οχι νευρα και κακη διαθεση.

ΥΓ. Για τους επαγγελματιες φιλους της σελιδας, τους περιμενει μια ευχαριστη εκπληξη, για την οποια οταν θα σιγουρευτει η υλοποιηση της θα φροντισω να το μαθουν πρωτοι Big Grin
Απάντηση
#2
Αυτή η αλλαγή server ήταν μαραθώνιος Tongue Και πως να μην ήταν όταν πρέπει να επαναφέρουμε ένα backup 15GB…
Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τον τεχνικό της εταιρίας και καλό μου φίλο Μάνο για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Obelix και φυσικά τον Cmaniac. 3 άτομα ξενυχτήσαμε ως τις 5 το πρωί για να μεταφέρουμε το site και να το κάνουμε να λειτουργήσει σωστά.
Η διαφορά στην απόδοση του προηγούμενου server με τον καινούργιο ήταν εμφανής από την περίοδο των δοκιμών. Οι 2 παρακάτω εικόνες δείχνουν την διαφορά στην απόκριση: η πρώτη αφορά τον καινούργιο server και δείχνει ότι ο μέσος χρόνος απόκρισης είναι 66ms. Η δεύτερη αφορά τον παλιό server και δείχνει ότι ο μέσος χρόνος απόκρισης είναι 162ms.


1)    

2)    


Οι άλλες 2 εικόνες δείχνουν την διαφορά στον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να φορτώσει ι gallery... Η πρώτη είναι από τον καινούργιο server και η δεύτερη από τον παλιό. Ο παλιός χρειάζεται πάνω από τον διπλάσιο χρόνο μέχρι να φορτώσει.


1)    

2)    


Εκτός όμως από την απόδοση, το site δεν πρόκειται να ξαναπέσει ποτέ, εκτός αν πιάσει φωτιά στο datacenter και καεί ο server μας Tongue Tongue Tongue

Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή που κάνατε αυτές τις μέρες, καθώς και όλα αυτά τα χρόνια με τις διάφορες διακοπές... Smile

EDIT
Φυσικά χρειαζόμαστε και τα δικά σας σχόλια για τον καινούργιο server Smile
Απάντηση
#3
Με το καλό ο νέος server και φυσικά η βελτίωση φαίνεται μόλις κάποιος μπει στην ιστοσελίδα αμέσως... Ευχαριστουμε που ξενυχτήσατε και αν όλα σας τα ξενύχτια έχουν τόσο καλά αποτελέσματα σας εύχομαι να κάνετε πιο συχνα... Wink Πιστεύω πολλοι εδω μέσα (και εγώ) θα βοηθούσαν προκειμένου να μην ξαναπέσει ο server... Μετά τις δοκιμές λοιπόν: Καλή μας πλοήγηση!
Απάντηση
#4
Πραγματικά είναι πολύ πιο γρήγορη η πλοήγηση τώρα, αμέσως φάνηκε η διαφορά! Συγχαρητήρια!!
Απάντηση
#5
Καμια σχεση τωρα! Πεταει συνεχεια με Kickdown πηγαινει (ουτε τα ΕΛΒΟ Tongue). Πριν μια εμπαινα στο φορουμ μια με πεταγε και δεν εβρισκε την σελιδα.
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#6
Πολλά μπράβο παιδιά για τον καινούργιο σέρβερ. Πραγματικά πετάει. Εύχομαι να είναι πάντα έτσι και να τρέχει σαν φεράρι πάντα
Απάντηση
#7
Thumbs Up 
Όντως, η σελίδα τώρα φορτώνει πιο γρήγορα. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το ότι δεν θα ξαναπέσει το site!Cool
Απάντηση
#8
Αν δεν κάνω λάθος, έπεφτε λόγω οικονομικού? τελικά λύθηκε αυτό το θέμα απ' ότι είδα ε?
Απάντηση
#9
(16-06-2010, 12:43 PM)kostas260 Έγραψε: Αν δεν κάνω λάθος, έπεφτε λόγω οικονομικού? τελικά λύθηκε αυτό το θέμα απ' ότι είδα ε?

Λυθηκε


http://www.youtube.com/watch?v=HOa7EspEMls
Απάντηση
#10
garvanitis, περιττο να σου πω οτι ελιωσα στα γελια Big Grin

Εγω θα ελεγα κατι τετοιο παντως...

http://www.youtube.com/watch?v=UfQ_mJxEOOE

Τυχαιο? Δε νομιζω Big Grin
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)