(10-01-2014, 10:54 AM)'marios.ilioupoli' Έγραψε: Απίστευτες εικόνες αυτή την ώρα στον Ευαγγελισμό! Ένα πλήθος στη στάση περιμένει να φανεί λεωφορείο που να έχει κάποιο ελάχιστο χώρο.
Όση ώρα περίμενα είδα 608 και 250 να μη σταματάνε καν στη στάση επί της Βασ. Σοφίας και ό,τι περνούσε από 220/221, 235 και 608 να γεμίζει λες και είμαστε σε ημέρα απεργίας του Μετρό.
Απορώ, ένας σταθμάρχης δε μπορούσε να δώσει εντολή να φύγουν λεωφορεία κενά για να γεμίσουν στον Ευαγγελισμό;
Που είναι το "απίστευτο"; Απλώς, μετά από ένα εξάμηνο απεργίας των Πανεπιστημίων, συν τις καλοκαιρινές διακοπές, είχαμε ξεχάσει τι εστί "ταυτόχρονη προσέλευση φοιτητών" για τα μαθήματά τους στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Χρόνια τώρα, αυτό γίνεται. Δεν μπορεί εδώ να επιρρίψει κανείς ευθύνη στον ΟΑΣΑ ή σε κάποιον σταθμάρχη.
Η πυκνότητα δρομολογίων στο 220/1 είναι η μόνη απ΄ όλες τις γραμμές του δικτύου, που σε ώρες διαλειμμάτων (09:30 - 12:30) ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ στο εξάλεπτο. Στο 608, ομοίως, κυκλοφορούν μπόλικα οχήματα. Εκεί που έχουν κόψει (φταίει όμως το Αμαξοστάσιο) είναι στο 250 και στο 235, που λείπουν οχήματα κάθε μέρα. Ειδικά το 250, μόνο το Α/Σ Ελληνικού το μεταχειρίζεται έτσι. Ο Βοτανικός είχε τη γραμμή ΠΑΝΤΑ συμπληρωμένη.
Σε όλες τις πόλεις, που έχουν Πανεπιστήμια (εντός κ εκτός Ελλάδος) υπάρχουν κάποιες ώρες αιχμής, που όσα λεωφορεία και να βάλεις, δεν βγαίνει η μεταφορά όλων των φοιτητών ταυτόχρονα. Δεν μπορεί κανένας συγκοινωνιακός φορέας να κρατάει δέκα οχήματα εφεδρία και να τα στέλνει την ίδια ώρα.
Όπως επίσης δεν μπορεί ο σταθμάρχης να αδειάσει έτσι απλά ένα 608 στην Ακαδημία, και να το στείλει άδειο στον Ευαγγελισμό.
Εδώ όμως, φταίνει διαχρονικά και οι σχολές. Γιατί να ξεκινούν ΟΛΑ τα μαθήματα ΟΛΩΝ των σχολών στο "και τέταρτο"; (δηλ. 9:15, 10:15, 11:15) και να γίνεται αυτό το μπάχαλο; Ας ορίσουν φερ' ειπείν, η Θεολογική τα μαθήματα στο "και μισή", η Φιλοσοφική στο "και τέταρτο", η Σχολή Θετικών Επιστημών στο "και σαρανταπέντε", τα λοιπά τμήματα στο "ακριβώς".
Θα βλέπατε πόσο ωραία θα απεμπλέκετο η κίνηση.
Αυτά τα γράφει Ζωγραφιώτης, που ξέρει το σκηνικό από "πρώτο χέρι" εδώ και 18 χρόνια.