27-10-2024, 08:30 PM
Κάτι που έχω απορία για χρόνια και σήμερα πάλι μου κακοφάνηκε: γιατί τα ερχόμενα από την Πανεπιστημίου -> Ρήγα Φεραίου λεωφορεία - κυρίως τα 220/1, 211, 214 κλπ. χρησιμοποιούν τις πρώτες στάσεις της Ακαδημίας αμέσως μετά τη στροφή; Από κάθε σκοπιά κι αν το δω, μου φαίνεται άβολη έως και επικίνδυνη αυτή η επιλογή. Πρώτον, τα οχήματα δεν ευθυγραμμίζονται με το πεζοδρόμιο αναμονής, δεύτερον συχνά κλείνουν καθολικά ή εν μέρει τη διάβαση πεζών, τρίτον εμποδίζουν τη διέλευση και στάση των από Ακαδημίας διερχόμενων λεωφορείων, τέταρτον καθυστερούν τη στροφή τυχόν λεωφορείων που είναι να στρίψουν κι αυτά στην Ακαδημίας, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Όλα αυτά είναι δυνητικά και επικίνδυνα.
Θα μπορούσαν τα συγκεκριμένα οχήματα (που έρχονται από Πανεπιστημίου) να χρησιμοποιούν τις ενδιάμεσες στάσεις (3ο, 4ο, 5ο στέγαστρο μέχρι το φανάρι της Π. Γρηγορίου Ε'), τα διερχόμενα της Ακαδημίας (224, 608, 230, 025/6 κοκ) να χρησιμοποιούν τις πρώτες στάσεις (δύο πρώτα στέγαστρα) και το Α5 ως έχει στο φανάρι της Σίνα.
Θα μπορούσαν τα συγκεκριμένα οχήματα (που έρχονται από Πανεπιστημίου) να χρησιμοποιούν τις ενδιάμεσες στάσεις (3ο, 4ο, 5ο στέγαστρο μέχρι το φανάρι της Π. Γρηγορίου Ε'), τα διερχόμενα της Ακαδημίας (224, 608, 230, 025/6 κοκ) να χρησιμοποιούν τις πρώτες στάσεις (δύο πρώτα στέγαστρα) και το Α5 ως έχει στο φανάρι της Σίνα.