21-09-2023, 07:29 PM
(21-09-2023, 05:08 PM)MitsosDaBest Έγραψε: Συμφωνώ. Βλέπεις δρομολόγια να φεύγουν κάθε 10-15' και μετά 1 ώρα κενό. Αντί να το μοιράσουν σε 30'. Θα έπρεπε επίσης να συνεννοηθούν μεταξύ τους τι θα λειτουργήσει και τι όχι, όχι να ψάχνονται στις 10 το βράδυ και ο κόσμος να μην ξέρει τι θα κάνει (μάλλον τους επιβάτες μας έχουν χ€σμ€νους).Να δούλευαν με πρόγραμμα καθημερινής θερινού 2 δεν θα ήταν μια κάποια λύση? Για αυτά τα πράγματα γενικά χρειάζεται μια οργάνωση. Πρώτον θα ήταν να μην λειτουργήσουν καθόλου οι γραμμές βαρίδια όπως 024 , 651 και 803 και να δοθούν τα οχήματά τους σε άλλες γραμμές. Επίσης χρειάζεται η οργάνωση των δρομολογίων πχ στο 550 έχει 15:35 και μετά 17:40 και μετά 10λεπτα. Δεν θα ήταν καλύτερο να λειτουργήσουν σε ένα πιο οργανωμένο πρόγραμμα? Επίσης τρανό παράδειγμα τα 136 , 137 που αναφέρθηκαν που θα μπορούσαν τουλάχιστον να έχουν 1 όχημα να γυρίζει , όχι κανένα. όπως και οι περισσότερες τοπικοκυκλικές γραμμές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με 1 ή 2 οχήματα και όταν το μετρό θα ήταν κλειστό να δινόντουσαν τα συγκεκριμένα οχήματα σε πολύ σημαντικές γραμμές όπως Α8 , Α3 , 550 , 040 , 608 , Α7 να κάνουν πιο ενισχυμένα δρομολόγια. Βέβαια για εμένα δεν θα έπρεπε καν να είχε γίνει η συγκεκριμένη απεργία αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Υ.Γ. Την είχα "πατήσει" κι εγώ σε παλιότερη απεργία, όταν εργαζόμουν στο Μέγαρο του ΟΤΕ. Ήμουν έτοιμος να δηλώσω ασθένεια, βλέπω όμως ότι θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και λέω ΟΚ, κάπως θα στριμωχτώ και θα πάω Μαρούσι. Τελικά το πρωί της απεργίας είχε δύο οχήματα στο 550 και ένα ολόκληρο στο Α7. Έβλεπα 50 άτομα στον Ερυθρό να προσπαθούν να μπουν στο μοναδικό Α7, που ήταν ασφυκτικά γεμάτο και γελούσα. Από τότε ξέρω τι θα συμβεί και δεν την έχω "πατήσει" ξανά... Καλύτερα όπως λες να μην έβγαιναν καθόλου τα λεωφορεία. Ίσως να λειτουργούσε μόνο το Μετρό (γραμμές 2&3) και ο Προαστιακός, έστω 8:00-21:00.