Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΟΣΥ & λοιπών παρόχων - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2026
Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, το 052 είχε καθυστερήσεις άνω της 1 ώρας. Παίζει να είχε φρικτή κίνηση στο "ποτάμι". Συνήθως δεν προλαβαίνει το 20λεπτο τα πρωινά, αλλά χθες "σκίστηκε" καλά.
Απάντηση
Έχουμε εικόνα για την επιβατική κίνηση της λεωφορειακής γραμμής 912 «ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΚΕΠΑ» (ή πιο σωστά: «ΚΕΠΑ - ΣΤ. ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ (ΚΥΚΛΙΚΗ)») που δημιουργήθηκε πριν 4,5 μήνες για να εξυπηρετεί το νέο ΚΕ.Π.Α. στο ΣΕΦ και λειτουργεί ΔΕ-ΣΑ 07:30-14:30 απασχολώντας έναν οδηγό και ένα Yutong E9 του ΑΜ Πειραιά; Κρίνεται τελικά απαραίτητη η ύπαρξη της; Η διαδρομή από τον Σταθμό Νέου Φαλήρου μέχρι το ΚΕΠΑ είναι αρκετά βατή με μήκος λιγότερο από 500 μέτρα και περίπου 5 λεπτά περπάτημα μέσω του Πάρκου ΣΕΦ στο οποίο η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω της πεζογέφυρας είτε μέσω της υπόγειας πεζοδιάβασης. Αντιθέτως, αν και το λεωφορείο κάνει επίσης 5 λεπτά, πρέπει προστεθεί ο χρόνος προσέγγισης της στάσης «ΗΣΑΠ Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ» (400075), συν ο χρόνος αναμονής του λεωφορείου, συν το γεγονός ότι η διαδρομή από τον σταθμό μέχρι τη στάση του λεωφορείου είναι ίσως πιο σύνθετη από το να πας απευθείας στο ΚΕΠΑ, ιδίως αν έχεις κινητικά προβλήματα.
Απάντηση
Άρθρο αναφέρεται και στο σοβαρό θέμα με τις συμβάσεις καθαριότητας που έχει προκύψει. Αν έχει μπει κανείς σε λεωφορείο το τελευταίο διάστημα θα το διαπιστώσει.

https://www.tanea.gr/print/2026/04/15/gr...leoforeia/
Απάντηση
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Στο θέμα των νέων γραμμών αναφέρθηκε η νέα γραμμή 510 και η σύγκριση με την ανυπαρξία ικανού αριθμού οχημάτων σε κεντρικές γραμμές, καθώς και ότι βέβαια για αυτό το λόγο αυτές τις περιαστικές γραμμές δεν τις εκτελεί η ΟΣΥ.

Εγώ θα συμφωνήσω ότι η σύγκριση είναι αναπόφευκτο να γίνεται από τη σκοπιά του επιβάτη. Ακριβώς λόγω των προβλημάτων σε ΟΣΥ/ΟΑΣΑ το πρόβλημα σκεπάζεται με την εκχώρηση λειτουργίας των περιαστικών γραμμών. Τείνουμε έτσι να σταθεροποιηθούμε σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Ωστόσο τις γραμμές αυτές θα τις λειτουργούσαν οι ΟΣΥ υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα το εισιτήριο και η πολιτική χρήσης είναι κοινό. Όταν λοιπόν ακούει ένας επιβάτης για γραμμές στα περίχωρα και δεν έχει στον πυκνοκατοικημένο ιστό, τότε αισθάνεται αδικημένος.

Πχ εγώ για την εργασία μου δεν μπορώ, και δεν το προτιμώ, να χρησιμοποιήσω ΙΧ. Ωστόσο όταν φεύγοντας βλέπω ότι από όλες τις γραμμές (211, 203, 204, 209, 4, 11), οι οποίες και από διαφορετικές στάσεις περνούν και σε διαφορετικά σημεία με αποβιβάζουν, το πρώτο χρονικά από όλα αυτά έρχεται σε 20 λεπτά αργά το απόγευμα (και άλλα ή πιο αργά ή καθόλου) τότε υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Φυσικά και θα τύχει η αναμονή να είναι μικρότερη άλλες φορές, αλλά θέλω να πω ότι η μεγάλη αναμονή δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε αυτή την περίπτωση.

Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο και για τυχόν ανακρίβειες περί των εταιρικών δεδομένων, καθώς ως επιβάτης έχω πολύχρονη εμπειρία χρήσης, αλλά όχι ως προς τις εταιρικές ιδιαιτερότητες.
Απάντηση
(16-04-2026, 08:37 PM)christos126 Έγραψε: Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Στο θέμα των νέων γραμμών αναφέρθηκε η νέα γραμμή 510 και η σύγκριση με την ανυπαρξία ικανού αριθμού οχημάτων σε κεντρικές γραμμές, καθώς και ότι βέβαια για αυτό το λόγο αυτές τις περιαστικές γραμμές δεν τις εκτελεί η ΟΣΥ.

Εγώ θα συμφωνήσω ότι η σύγκριση είναι αναπόφευκτο να γίνεται από τη σκοπιά του επιβάτη. Ακριβώς λόγω των προβλημάτων σε ΟΣΥ/ΟΑΣΑ το πρόβλημα σκεπάζεται με την εκχώρηση λειτουργίας των περιαστικών γραμμών. Τείνουμε έτσι να σταθεροποιηθούμε σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Ωστόσο τις γραμμές αυτές θα τις λειτουργούσαν οι ΟΣΥ υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα το εισιτήριο και η πολιτική χρήσης είναι κοινό. Όταν λοιπόν ακούει ένας επιβάτης για γραμμές στα περίχωρα και δεν έχει στον πυκνοκατοικημένο ιστό, τότε αισθάνεται αδικημένος.

Πχ εγώ για την εργασία μου δεν μπορώ, και δεν το προτιμώ, να χρησιμοποιήσω ΙΧ. Ωστόσο όταν φεύγοντας βλέπω ότι από όλες τις γραμμές (211, 203, 204, 209, 4, 11), οι οποίες και από διαφορετικές στάσεις περνούν και σε διαφορετικά σημεία με αποβιβάζουν, το πρώτο χρονικά από όλα αυτά έρχεται σε 20 λεπτά αργά το απόγευμα (και άλλα ή πιο αργά ή καθόλου) τότε υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Φυσικά και θα τύχει η αναμονή να είναι μικρότερη άλλες φορές, αλλά θέλω να πω ότι η μεγάλη αναμονή δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε αυτή την περίπτωση.

Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο και για τυχόν ανακρίβειες περί των εταιρικών δεδομένων, καθώς ως επιβάτης έχω πολύχρονη εμπειρία χρήσης, αλλά όχι ως προς τις εταιρικές ιδιαιτερότητες.

Το 510 πρόκειται καθαρά για γραμμή ρουσφέτι για να χαρεί η εκεί τοπική κοινωνία ότι απέκτησε αστική συγκοινωνία. Μια γραμμή με 3-4 δρομολόγια τη μέρα, που εκτελείται από τον ιδιώτη εργολάβο δεν θα λύσει ούτε το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής ούτε από την άλλη θα ζημιώσει τους κατοίκους του κέντρου. 3 δρομολόγια ανά κατεύθυνση είναι ουσιαστικά 1.5 βάρδια οδηγού που ακόμα και να έμπαινε στο 203, 211, 209 κτλ δεν θα καταλάβαινες τη διαφορά. Οι συγκοινωνίες της Αθήνας χρειάζονται εκατοντάδες έως χιλιάδες βάρδιες οδηγών κάθε μέρα για να έρθουν στα βασικά επίπεδα της Ευρώπης.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
Συμφωνώ ότι είναι ρουσφετολογικής φύσεως η ίδρυση της γραμμής (και η δημοτική αρχή το διατυμπανίζει ως προσωπική νίκη), αλλά διαφωνώ ότι δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στους κατοίκους της περιοχής. Το ίδιο είναι να περιμένεις το ΚΤΕΛ όταν και αν θα περάσει, και το ίδιο να έχεις τηλεματική στο χέρι; Όταν επίσης το ΚΤΕΛ κάνει μόνο 6-7 δρομολόγια τη μέρα, 3-4 δεν είναι λίγα σαν προσθήκη συγκοινωνίας.
Ειδικά όταν είδαμε αρκετοί εδώ το (χαμηλό) επίπεδο εξυπηρέτησης των ΚΤΕΛ Αττικής όταν είχαν πάρει εργολαβία τα ανατολικά περιφερειακά πριν την τωρινή Κοινοπραξία.
Αναμένουμε βέβαια και την απελευθέρωση των υπεραστικών για να δούμε πόσα δρομολόγια, καθώς σε αυτές τις συμβάσεις υπάρχει υποχρέωση συστήματος τηλεματικής.
Απάντηση
Το ΚΤΕΛ είχε παλιά κάθε 1 ώρα, μέχρι το 2020 όπου μειώθηκαν τα δρομολόγια λόγω κοβιντ και δεν επέστρεψαν ποτέ. Η εξυπηρέτηση είναι τραγική συνήθως με βρώμικα Λεωφορεία (εκτός από ένα travego που έχει και 6 ρόδες). Σίγουρα θα βοηθήσει το αστικό και για πιο τοπικές μετακινήσεις πχ σύνδεση με Μαρκόπουλο. Το μόνο αρνητικό ότι θα κάνει περισσότερη ώρα ειδικά εφόσον πάει από Κηφισιάς. Φαντάζομαι θα του δίνουν 2 ώρες ανά κατεύθυνση
Απάντηση
Το ερώτημα για το αν το 510 θα εξυπηρετεί τους κατοίκους νομίζω μπορεί να απαντηθεί από παραδείγματα άλλων αντίστοιχων γραμμών όπως 310Γ, 509Β, 535Α, 861Β για τις οποίες στοιχεία επιβατικής κίνησης δυστυχώς δεν έχουμε αλλά νομίζω πως έχουν περισσότερα δρομολόγια από όσα είχαν κατά την σύσταση τους.
Απάντηση
Πιστέψτε με, όταν στο 203, το 209 και το 11 μένει κόσμος απ'έξω στη στάση, κάθε απώλεια μετράει. Στα δύο τελευταία υπάρχει και η επιβάρυνση του ανεκδιήγητου χειρισμού της Βασ. Όλγας.

Δεν στέκομαι στη συγκεκριμένη γραμμή (510), είναι μόνο μία αφορμή να δούμε τον τρόπο που λειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες συνολικά.   Confused
Απάντηση
Καλημέρα ή καλησπέρα. Έχοντας στο μυαλό μας την επικείμενη επέκταση των αστικών συγκοινωνιών προς Ωρωπό άλλη μια καλή επέκταση θα ήταν (στη Δυτική Αττική) προς Μέγαρα και Αλεποχώρι. Υπάρχουν δρόμοι που μπορούν να υποστηρίξουν αστικά λεωφορεία (έχοντας στο μυαλό μας ότι χρησιμοποιούνται ήδη από τα ΚΤΕΛ). Πιστεύω ότι είναι μια ιδέα υλοποιησιμη.
Απάντηση

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2025 Crabman 439 117.030 23-12-2025, 11:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2024 N1Ellinikou 647 214.789 29-12-2024, 05:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Man Lion's city
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2023 N1Ellinikou 322 176.719 28-12-2023, 08:36 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Man Lion's city
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2022 N1Ellinikou 158 110.347 09-12-2022, 07:25 PM
Τελευταία Δημοσίευση: MitsosDaBest
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΣΥ & ΚΤΕΛ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2021 N1Ellinikou 337 291.847 23-12-2021, 11:04 PM
Τελευταία Δημοσίευση: ecoj
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2020 Citaro 77 75.448 24-11-2020, 07:10 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2019 N1Ellinikou 165 178.716 21-01-2020, 05:22 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas260
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2018 N1Ellinikou 167 182.484 29-12-2018, 03:05 PM
Τελευταία Δημοσίευση: N1Ellinikou
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2017 marios.ilioupoli 117 158.951 05-12-2017, 10:39 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli
  Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών της ΟΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - 2016 georgio 74 121.698 09-12-2016, 01:15 AM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli

Μετάβαση στη συζήτηση:

Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)