Θέματα: 98
Χθες βράδυ χρησιμοποίησα το μετρό για να γυρίσω στον Νέο Κόσμο. Για να είμαι ειλικρινής η ενημέρωση ήταν ανύπαρκτη, δεν άκουσα καμία ενημέρωση στα μεγάφωνα στον ηλεκτρικό και στο μετρό. Βέβαια το μετρό το χρησιμοποίησα μόνο για μία στάση και ίσως είχε ανακοινώσεις και έτυχε να μην τις ακούσω, και πάλι όμως... Και άντε εγώ είχα αποφασίσει ότι θα έπαιρνα το τραμ από το Σύνταγμα (το οποίο χθες βράδυ γύρω στις δώδεκα παρά είχε δρομολόγια ανά 15') και ήξερα πώς να κινηθώ και δεν ταλαιπωρήθηκα, όσοι όμως δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι τι θα έκαναν;
Θέματα: 0
(12-01-2026, 02:30 PM)ecoj Έγραψε: Επίσης η υπερβολική ενημέρωση ισως αποφεύγεται επίτηδες ώστε να μην δοθεί λανθασμένα η εντύπωση τεράστιας ταλαιπωρίας ενω αφρα ένα μικρό ποσοστό μόνο.
Αν και με κάλυψαν τα άλλα μέλη του φόρουμ δεν μπορούσα να παραλείψω τα περί υπερβολικής ενημέρωσης. Εγώ ανύπαρκτη θα τη χαρακτήριζα, οριακά από το ίντερνετ έμαθα γιατί την τροποποίηση, η οποία καλώς και γίνεται, και τα έργα, αλίμονο, αλλά να υπάρχει και μια βασική ενημέρωση για αυτά και του τι μέλλει γενέσθαι…
Θέματα: 11
(13-01-2026, 03:41 AM)MercedesGN Έγραψε: Αν και με κάλυψαν τα άλλα μέλη του φόρουμ δεν μπορούσα να παραλείψω τα περί υπερβολικής ενημέρωσης. Εγώ ανύπαρκτη θα τη χαρακτήριζα, οριακά από το ίντερνετ έμαθα γιατί την τροποποίηση, η οποία καλώς και γίνεται, και τα έργα, αλίμονο, αλλά να υπάρχει και μια βασική ενημέρωση για αυτά και του τι μέλλει γενέσθαι…
Εγώ βέβαια δεν είπα ότι υπάρχει υπερβολική ενημέρωση αλλά ότι έχουν αποφύγει την υπερβολική ενημέρωση.
Αλλά οκ θα μπορούσαν να το βάλουν μερικές μέρες παραπάνω στα μεγάφωνα να το ακούσουν περισσότεροι; Θα μπορούσαν. Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ υπήρχε από 7/1 από ότι βλέπω. Τώρα τι παραπάνω περιμένατε;
Αν περιμένατε φυλλάδια, ενημέρωση στα ΜΜΕ ή υπαλλήλους να κατευθύνουν τον κόσμο σε κάθε σταθμό τότε έχετε τσακωθεί με την πραγματικότητα.
Βλέπω βέβαια ότι στο Athens transport το είχαν ανεβάσει 9/1 άρα αν το είχαν ανακοινώσει μερικές μέρες νωρίτερα ίσως είχε προλάβει να κυκλοφορήσει λίγο παραπάνω σε κάποια ΜΜΕ.
Θέματα: 6
(13-01-2026, 11:59 AM)ecoj ; Έγραψε: Αν περιμένατε φυλλάδια, ενημέρωση στα ΜΜΕ ή υπαλλήλους να κατευθύνουν τον κόσμο σε κάθε σταθμό τότε έχετε τσακωθεί με την πραγματικότητα.
Στο Χ13 υπήρχαν 4 υπάλληλοι στον Άγιο Δημήτριο και 4 στο Συγγρού Φιξ κάθε μέρα
Για αυτό διαμαρτυρόμαστε τώρα και όχι τότε. Αν δεν υπήρχαν υπάλληλοι θα τα λέγαμε και τότε
Θέματα: 6
Όχι μόνο "σωστά" αλλά αλάνθαστα οργανωμένο φαίνεται να είναι το Χ10
Ένα χαρτί σε πίνακα ανακοινώσεων στο σταθμό πανεπιστήμιο μας πληροφορεί για κάτι που δεν είχα σκεφτεί ως τώρα και γενικά μάλλον μας είχε διαφύγει (προφανώς ίσχυε και στο Χ11 αυτό που θα γράψω)
Πέρα από το γεγονός ότι γράφει ότι οι σταθμοί κλείνουν Δευτέρα-Πεμπτη και όχι Κυριακή (λεπτομέρειες τώρα, και πολύ μας είναι που έχουμε ενημερώση), μας ενημερώνει ότι ο τελευταίος σταθμός από ελληνικό έχει ανταπόκριση με Χ10 στη Δάφνη αλλά φυσικά δεν έχει ανταπόκριση με κανένα τρένο στο Σύνταγμα αφού το Χ10 φτάνει περί τις 0.35
Δεν νομίζω βέβαια να υπήρχε κάποια λύση για αυτό το θέμα αλλά είναι κάτι που πρέπει να ειπωθεί. Σαφώς ίδια ανακοίνωση θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σταθμό και όχι να εξαρτάται ο κάθε επιβάτης από την παραπάνω διαπίστωση που έκανε ο σταθμάρχης πανεπιστημίου (που το έχασε όμως αλλού)
Θέματα: 1
Σχετικά με το 421, βοήθησε πολύ η αύξηση του χρόνου διαδρομής στα 80 λεπτά το πρωί (και πάλι κάνει γύρω στα 90 2-3 δρομολόγια αλλά χωρίς να πάει κενό), αλλά το κυριότερο είναι ότι πλέον δεν λείπει αμάξι και έχει 10λεπτα. Με το 15λεπτο στον δρόμο γινόταν 30λεπτο καθώς αυξανόταν η κίνηση και δεν χωρούσε ο κόσμος. Τώρα το 10λεπτο άντε να γίνει 15λεπτο και απλά έχει πολύ κόσμο
Θέματα: 1
Φαίνεται ότι υπάρχει προτίμηση που επανδρώνει πλέον ο κόκκινος Μύλος.
Τώρα μεσημέρι 11 οχήματα σε 14, 12 στο 3, 13 στο 5,
Αντίθετα το 6 είναι εξαφανισμένο τις τελευταίες δυο εβδομάδες και σήμερα και τα 10,11
Θέματα: 4
(22-01-2026, 04:15 PM)Man Lion\s city Έγραψε: Φαίνεται ότι υπάρχει προτίμηση που επανδρώνει πλέον ο κόκκινος Μύλος.
Τώρα μεσημέρι 11 οχήματα σε 14, 12 στο 3, 13 στο 5,
Αντίθετα το 6 είναι εξαφανισμένο τις τελευταίες δυο εβδομάδες και σήμερα και τα 10,11
Υπάρχει οδηγία κάνα δίμηνο 5/3/14 όλες οι βαρδυες επανδρωμένες όπως και οι 17/20 με ηλεκτρικά να μην λείπουν βαρδυες . Έτσι με τα ηλεκτρικά τάχα μου παρουσιάζουμε έργο και γίνονται δρομολόγια με τα ηλεκτρικά λεωφορεία.Στην 16 ας κόψουμε βαρδυες όπως και στις λοιπές γραμμές του Κόκκινου Μύλου
Θέματα: 98
Ειδικά το 10 το έχουν ταράξει, σε ώρες αιχμής έχει κάτι κενά 50'-60'.