Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών λόγω της έλευσης μετρό στη δυτική Αττική
#31
(12-05-2020, 04:20 AM)genesis_jnr Έγραψε: Πολύ καλή επανατοποθέτηση στο θέμα, Larioupol. Νομίζω ότι κάλυψες επαρκώς όλες τις  περιοχές και τη γρήγορη σύνδεσή τους με το μετρό.

Μια ανησυχία που θέλω να εκφράσω προσωπικά είναι ότι, τέτοιου είδους αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν μια σύγχυση, εφόσον δεν συνοδευτούν με το άνοιγμα της επέκτασης μέχρι τον Πειραιά. Το ''πρόβλημα'' είναι ότι για τις περιοχές που συζητάμε είναι εξίσου σημαντική η σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Αθήνα. Άρα, από τη μία είναι απόλυτα λογικό να τροποποιήσεις τις περισσότερες γραμμές σε τροφοδοτικές του μετρό, από την άλλη ίσως 1-2 γραμμές δεν θα είναι αρκετές για να ''κρατήσουν'' την κίνηση του Πειραιά σε κάθε περιοχή.

Κάτι που νομίζω λοιπόν ότι θα βοηθήσει λίγο είναι η δημιουργία μιας express γραμμής που θα αντικαθιστά το μετρό για τα επόμενα 2-3 χρονάκια, μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί.

Χ3: ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (EXPRESS)διαδρομή εδώ


Με 3-5 οχήματα θα μπορεί να έχει 15' συχνότητα όλες τις ώρες της ημέρας. Επίσης θα μπορούσε να διέρχεται από Τσαμαδού, αλλά δεν το επέλεξα γιατί η 2ας Μεραρχίας-Ηρώων Πολυτεχνείου είναι πιο χαλαρές σε κίνηση.

Σ' ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σου. Βεβαια, με τα σχεδια που εχω 1 γραμμη θα ξεκιναει απο το Σχιστο Κορυδαλλου και θα πηγαινει στον Πειραια, μεσω του Στ. Νικαιας (θα εχει σταση πολυ κοντα), 2 γραμμες απο την Νεαπολη Νικαιας θα πηγαινουν στον Πειραια (η μια απευθειας και η αλλη μεσω Αμφιαλης). Αρα, με συχνοτητα 10'-15' και οι τρεις γραμμες μια άλλη γραμμή προς τον Πειραιά πιστεύω ότι θα είναι περιττή. Εξ' αλλου, σημερα υπαρχουν αρκετες ανοργανωτες γραμμες με τυχαιες συχνοτητες, η συχνοτητα των οποιων ολων μαζι δεν απεχει απο τα 10'-15' που προτεινω. Βεβαια, η γραμμη που προτεινες ειναι η ασφαλεστερη λυση αν φανει τελικα οτι δεν ειναι επαρκης η συγκοινωνια προς τον Πειραια
Απάντηση
#32
(13-05-2020, 08:41 AM)Larioupol Έγραψε: Σ' ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σου. Βεβαια, με τα σχεδια που εχω 1 γραμμη θα ξεκιναει απο το Σχιστο Κορυδαλλου και θα πηγαινει στον Πειραια, μεσω του Στ. Νικαιας (θα εχει σταση πολυ κοντα), 2 γραμμες απο την Νεαπολη Νικαιας θα πηγαινουν στον Πειραια (η μια απευθειας και η αλλη μεσω Αμφιαλης). Αρα, με συχνοτητα 10'-15' και οι τρεις γραμμες μια άλλη γραμμή προς τον Πειραιά πιστεύω ότι θα είναι περιττή. Εξ' αλλου, σημερα υπαρχουν αρκετες ανοργανωτες γραμμες με τυχαιες συχνοτητες, η συχνοτητα των οποιων ολων μαζι δεν απεχει απο τα 10'-15' που προτεινω. Βεβαια, η γραμμη που προτεινες ειναι η ασφαλεστερη λυση αν φανει τελικα οτι δεν ειναι επαρκης η συγκοινωνια προς τον Πειραια
Λογικά θα μείνει μια γραμμή 809 ή 810 για να συνδέει Σχιστό Πειραιά και μετρό Κορυδαλλού και Νίκαιας και μια 806 ή 807 για να συνδέει Άνω Κορυδαλλό με μετρό Κορυδαλλού. Ίσως το Γ18 γίνει τροφοδοτικό και θα συνδέει Πέραμα με μετρό Κορυδαλλού.
Απάντηση
#33
https://www.neolaia.gr/2020/05/21/metro-...oches/amp/

Συμφωνα με αυτην την πηγη, οι 3 νεοι σταθμοι θα αρχιζουν να λειτουργουν απο τις αρχεις Ιουλιου (αλληλουια). Περιμενω να δω τις αλλαγες που προετοιμαζουν για τις λεωφορειακες γραμμες εκει στην Ο.Σ.Υ
Απάντηση
#34
Καλησπέρα καινουργιος ως κάτοικος του Κορυδαλλού θα προτεινα το εξής τώρα που θα ανοίξει και το μετρό. Αρχικά να υπάρχει λεωφορείο που να συνδεθεί το Σχιστό του Κορυδαλλού με αυτό της Αγίας Μαρίνας γιατί είναι και ποιο κοντά αλλά και επειδή συμφέρει ποιο πολυ απ αυτό του Κορυδαλλού και για να μην υπάρξει φόρτο μας στον Κορυδαλλό καθώς υπάρχει ήδη θέμα με το παρκινγκ και την κινηση. Επίσης να το 806 να γίνει τοπικό και να συνδεθεί Σχιστό και Κορυδαλλό και το 807 να γίνει τοπικό στον Κορυδαλλό. Τώρα πιστευω πως πρεει να κρατηθεί τουλάχιστον μια το πολυ δυο γραμμές ς για πειραια πχ 809 επίσης πρεπει να αλλάξουν τα δρομολόγια όσο αφορά τα λεωφορεία που περναβε από τα 88 στρέμματα να μειωθεί ο χρόνος και να ενισχυθεί η γραμμή Κορυδαλλού Πειραιά καθώς πολυ μαθητές από πειραια έρχονται στο ΕΠΑΛ του Κορυδαλλού αλλά θέλω και την δική σας άποψη. Τέλος πρει να αυξηθούν τα δρομολόγια από πρωι έως μεσημέρι αλλά και κυρίως τα Σαββατοκύριακο αν γίνεται με αλλά λεωφορεία τυπου 750λογω της μειωμένης επιβατικής κίνησης και να ενισχυθεί γενικώς η δημοτική συγκοινωνία


(23-07-2019, 05:10 PM)Larioupol Έγραψε: Για τις 3 αυτές γραμμες-κορμους είχα συγκεκριμένη ιδέα:

Β18: Τοπικό μέχρι Σταθμό Νίκαιας. Και αλλαγή αριθμισης του, καλύτερα 840 ή 842 (να βρίσκεται κοντά στην αριθμιση του 843)

Διαδρομη: Από Πέτρου Ράλλη, δεξιά Αττάλειας, δεξιά Ηλιουπόλεως, Άγιος Νικόλαος (ΜΕΤΡΟ), δεξιά Κύπρου, Αριστερά Λαοδικείας, συνέχεια κανονικά


Νέα Ονομασία: 840: Πέραμα - Στ. Νίκαια (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Γ18: Διατήρηση ως κορμό

21: Διατήρηση και αυτού ως κορμό, ίσως (αν είναι δυνατόν να κινείται στους δρόμους του Κερατσινίου) να ξεκινάει από το Δημαρχείο Κερατσινίου, καταργωντας έτσι το 820. Εναλλακτικά, να αποκτήσει αφετηρία στον Άγιο Νικόλαο Νίκαιας (εκεί που βρίσκεται ο σταθμός), και να εκτελεί την διαδρομή Στ. Νίκαιας - Ομόνοια (μέσω Πέτρου Ράλλη).

Για τις υπόλοιπες γραμμές:

800: Διατήρηση ως έχει, με ενίσχυση των δρομολογίων

806: Τοπικοποίηση στον Σταθμό Κορυδαλλού, κάνοντας κυκλική διαδρομή στην Πλατεία Ελευθερίας

Νέα ονομασία: 806: Κορυδαλλός - Στ. Κορυδαλλός (ΚΥΚΛΙΚΗ)

807: Παρόμοια με 806, ενισχύοντας τα δρομολόγια λόγω τροποποίησης του 809

Νέα ονομασία: 807: Άνω Κορυδαλλός - Στ. Κορυδαλλός (ΚΥΚΛΙΚΗ)

809: Τροποποίηση ώστε να μην κάνει κύκλους πάνω από τις Φυλακές, τερματίζοντας στον σταθμό μετρό Νίκαιας

Νέα διαδρομη: Αθανασίου Διάκου, Δερβενακίων, Ποταμού, Ατταλειας, δεξιά Ηλιουπόλεως, Άγιος Νικόλαος (Σταθμός Νίκαια), δεξιά Κύπρου,
δεξιά Πέτρου Ράλλη, αριστερά Γερβασιου, αριστερά Ανωγείων, δεξιά Πλατεία Δημοκρατίας, δεξιά Κουταΐση, δεξιά Πλατεία Αναλήψεως, Αναλήψεως, αριστερά Ατταλειας, Ποταμού, Δερβενακίων, Αθανασίου Διάκου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)

Ενδεικτική διαδρομή =>
https://maps.app.goo.gl/i38mEdi62UPaCTvSA

Νέα ονομασία: 809: Σχιστό - Νίκαια - Στ. Νίκαια (ΚΥΚΛΙΚΗ)

810: Διατήρηση ως έχει, ώστε να φτάνει μια γραμμή στον Πειραιά (φεύγει το Β από το όνομα της γραμμής μιας και το 809 δεν περνάει από τον Κορυδαλλό με εξαίρεση το Σχιστό)

814: στο τμήμα ως την 28ης Οκτωβρίου ως έχει. Από εκεί και πέρα: 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Φρυγιας, αριστερά Τζαβελλα, αριστερά 17ης Μαρτίου 1944, αριστερά Γερβασιμου (αν δεν επιτρέπεται η αριστερή στροφη της 17ης Μαρτίου σε αυτό το τμήμα εναλλακτική διαδρομη: Τζαβελλα, Μπελογιαννη, αριστερά Υψηλαντου, αριστερά 17ης Μαρτίου 1944, δεξιά Γερβασιμου, αριστερά Ηλιουπολεως, Άγιος Νικόλαος (ΜΕΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ), δεξιά Κύπρου, συνέχεια ως έχει.

Νέα ονομασία: 814: Σχιστό - Καραβάς - Στ. Νίκαια (ΚΥΚΛΙΚΗ)

820: Αν δεν είναι δυνατή η ενσωμάτωση στη γραμμή 21, τότε Τοπικό έως Σταθμό Νίκαιας:

Νέα Ονομασια: 820: Δημαρχείο Κερατσινίου - Στ. Νίκαια (ΚΥΚΛΙΚΗ)

824: Διατήρηση ως έχει (χάνει στην ονομασία το Α μιας και τροποποιείται η 825)

825: Ίδια διαδρομή ως τη Λεωφόρο Σαλαμινος, από εκεί Τοπικοποίηση στον σταθμο Νίκαιας:

Από Λεωφόρο Σαλαμίνος, Πέτρου Ράλλη, δεξιά Ατταλειας, δεξιά Ηλιουπολεως, Άγιος Νικόλαος (ΜΕΤΡΟ), δεξιά Κύπρου, αριστερά Λαοδικειας, Ήρας, Πέτρου Ράλλη, συνέχεια κανονικά:

Νέα Ονομασια: 825: Νεάπολη - Άγιος Αντώνιος - Στ. Νίκαια (ΚΥΚΛΙΚΗ)

826: Προς το παρόν, διατήρηση ως έχει, μιας και δεν υπάρχει χώρος αφετηρίας ούτε στον σταθμό Νίκαιας, ούτε στον Άγιο Μηνά

827/828: Διατήρηση ως έχουν

830: Κατάργηση, τμήμα της γραμμής θα δοθεί στην νέα 837

837: Τροποποίηση σε γραμμή που θα συνδέει την Άνω Αγία Βαρβάρα με τον Σταθμό Κορυδαλλού


Διαδρομή μέχρι Στ. Κορυδαλλού (μιας και λόγω των έργων δεν με επιτρέπει η εφαρμογή να βάλω διαδρομή πάνω στην ΠΛ. Ελευθερίας) https://goo.gl/maps/GgCgoSXjEuYWxMiN7
Προς Αγία Βαρβάρα: https://goo.gl/maps/Hb41v9PYtwd7TPgm8

Νέα ονομασία: 837: Άνω Αγία Βαρβάρα - Στ. Κορυδαλλού (ΚΥΚΛΙΚΗ)

846/847: Συνένωση σε μια γραμμή, που θα έχει συχνότητες 15-20' τις καθημερινές, τοπική εώς τον σταθμό Νίκαιας

Η διαδρομη: https://goo.gl/maps/PstnWsDSe8KR15ph6

Νέα ονομασία: 846: Νεάπολη - Στ. Νίκαιας (ΚΥΚΛΙΚΗ)

852:
Κατάργηση, διότι θα καλύπτεται κομμάτι της από την νέα 846

860: Μερική τροποποίηση, ώστε να διέρχεται από τον σταθμό Κορυδαλλού

Νέα ονομασία: 860: Παλαιό Φάληρο - Γενικό Κρατικό Νίκαιας - Στ. Κορυδαλλός - Σχιστό Κερατσινίου

(πειτε την γνωμη σας στις ιδεες μου  Tongue) Rolleyes

ΥΓ: Με αυτόν τον σχεδιασμό θα διέρχονται 6 γραμμές από τον σταθμό Νίκαιας, με κυκλική διαδρομή, ενώ από τον Κορυδαλλό 4 γραμμές (μαζί με το 860). Τελικά, καταφέρνουμε να ενταξουμε τις λεωφορειακες γραμμές στον πιο εύκολα προσβάσιμο σταθμό μετρό. Επιπλέον, χάρη στη σύνδεση του 860 με τον σταθμό Κορυδαλλού, έχουμε ευκολότερη πρόσβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (με την προϋπόθεση ότι η γραμμή θα έχει συχνότητα 20-25', αλλιώς καλύτερα να πας Αιγάλεω και να πάρεις γραμμή της Θηβών)
Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει έτσι το 860 καλυτερα απλά να συνδεει το Κερατσινι με το μετρό του Κορυδαλλού και το 814 να γίνει τοπικό Σχιστό Κερατσινίου Κερατσινι  ανάλογα βέβαια και την απόσταση και σίγουρα πρεπει να υπάρχει μια γραμμή πουνα συνδέει το Κερατσινι με το κέντρο του πειραια όπως τώρα που το 814 παει στην Γούναρη

[edit mod] Συγχώνευση δημοσιεύσεων με κοινό περιεχόμενο. Προσοχή! Από την στιγμή που υπάρχει ήδη θέμα περι προτάσεων τροποποίησης γραμμών λόγω μετρό, δεν υπάρχει ανάγκη για δημουργία νέου θέματος.
Απάντηση
#35
Στην καινούρια αφετηρία στο Περαμα (λίγο πιο μακριά από τα beat) μόλις τώρα είδα πινακίδα με τις γραμμές 841 (κυκλική Νίκαια - Περαμα), 843 και Γ18. Β18 δεν υπάρχει που λογικά θα καταργηθεί από ότι φαίνεται.
Απάντηση
#36
(06-07-2020, 05:20 AM)NightLine Έγραψε: Στην καινούρια αφετηρία στο Περαμα (λίγο πιο μακριά από τα beat) μόλις τώρα είδα πινακίδα με τις γραμμές 841 (κυκλική Νίκαια - Περαμα), 843 και Γ18. Β18 δεν υπάρχει που λογικά θα καταργηθεί από ότι φαίνεται.
Μάλλον δεν παρακολουθείς τα γραφόμενά μας.
Στην συζήτηση για τις Νέες Γραμμές 2020, μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες. Σε κάθε περιπτωση πάντως, και το Γ18 καταργείται, υπάρχει και στο Δελτίο Τύπου του ΟΑΣΑ.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
#37
Από την στιγμή που τροποποιήθηκαν όλες οι γραμμές, παραμένουν 2 βασικά προβλήματα:

1) Η Πέτρου Ράλλη από το ύψος της Πειραιώς έως τον Στ. Νίκαιας θα υπάρχει μόνο μία γραμμή, η 21, η οποία και με τις συχνότητες που έχει, θα καταλήξει να είναι γεμάτη σε κάθε της δρομολόγιο.

2) Ο Ρέντης δεν έχει αξιόπιστη σύνδεση με τη γραμμή 3 του μετρό και πρέπει να ενταχθεί γραμμή προς τους νέους σταθμούς.

Για αυτό προτείνω σαν λύση την αλλαγή διαδρομής των γραμμών 838 και 914, με ταυτόχρονη ενίσχυση των δρομολογίων. Έτσι:

838: ΟΜΟΝΟΙΑ (ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ) - ΚΟΚΚΙΝΙΑ - ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Διαδρομή: https://maps.app.goo.gl/nh269h631stztQ8f6

Σημείωση: Η γραμμή αυτή δεν θα διέρχεται από την πλατεία Αγίου Ιωάννου Ρέντη, αλλά από την Αγίας Άννης θα πηγαίνει απευθείας στην Μακρυγιάννη. Ιδανική συχνότητα: 20-30', έτσι ώστε να επικουρεί την γραμμή 21, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλει στην δημιουργία πιο αποτελεσματικής συγκοινωνίας στον Ρέντη.

914: ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ - ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Διαδρομή: https://maps.app.goo.gl/sHCbWyciTvPNnwkVA

Η γραμμή αυτή θα έχει τοπικό χαρακτήρα και θα συνδέει τον Ρέντη και την Λαχαναγορα. Ιδανική συχνότητα ειναι στα 20-30'.

Εναλλακτικά, αν δεν θεωρείται ότι η λαχαναγορά χρειάζεται τόσο συχνά οχήματα είναι δυνατόν να σταματάει αυτή η γραμμή στην πλατεία Βενιζέλου και να επιστρέφει προς Νίκαια, ενώ θα υπάρχουν συγκεκριμένα (ελάχιστα) δρομολόγια του 049, τα οποία θα διέρχονται από την Λαχαναγορα. Ενδεικτική ονομασία:

049Β: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ, με συχνότητα ανάλογη των επιβατικών αναγκών προς και από την Λαχαναγορα, ενώ σ' αυτήν την περίπτωση η 914 θα έχει το όνομα 914: ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Απάντηση
#38
(06-07-2020, 09:08 AM)Larioupol Έγραψε: Από την στιγμή που τροποποιήθηκαν όλες οι γραμμές, παραμένουν 2 βασικά προβλήματα:

1) Η Πέτρου Ράλλη από το ύψος της Πειραιώς έως τον Στ. Νίκαιας θα υπάρχει μόνο μία γραμμή, η 21, η οποία και με τις συχνότητες που έχει, θα καταλήξει να είναι γεμάτη σε κάθε της δρομολόγιο.

2) Ο Ρέντης δεν έχει αξιόπιστη σύνδεση με τη γραμμή 3 του μετρό και πρέπει να ενταχθεί γραμμή προς τους νέους σταθμούς.

Για αυτό προτείνω σαν λύση την αλλαγή διαδρομής των γραμμών 838 και 914, με ταυτόχρονη ενίσχυση των δρομολογίων. Έτσι:

838: ΟΜΟΝΟΙΑ (ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ) - ΚΟΚΚΙΝΙΑ - ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Διαδρομή: https://maps.app.goo.gl/nh269h631stztQ8f6

Σημείωση: Η γραμμή αυτή δεν θα διέρχεται από την πλατεία Αγίου Ιωάννου Ρέντη, αλλά από την Αγίας Άννης θα πηγαίνει απευθείας στην Μακρυγιάννη. Ιδανική συχνότητα: 20-30', έτσι ώστε να επικουρεί την γραμμή 21, ενώ ταυτόχρονα να συμβάλλει στην δημιουργία πιο αποτελεσματικής συγκοινωνίας στον Ρέντη.

914: ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ - ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Διαδρομή: https://maps.app.goo.gl/sHCbWyciTvPNnwkVA

Η γραμμή αυτή θα έχει τοπικό χαρακτήρα και θα συνδέει τον Ρέντη και την Λαχαναγορα. Ιδανική συχνότητα ειναι στα 20-30'.

Εναλλακτικά, αν δεν θεωρείται ότι η λαχαναγορά χρειάζεται τόσο συχνά οχήματα είναι δυνατόν να σταματάει αυτή η γραμμή στην πλατεία Βενιζέλου και να επιστρέφει προς Νίκαια, ενώ θα υπάρχουν συγκεκριμένα (ελάχιστα) δρομολόγια του 049, τα οποία θα διέρχονται από την Λαχαναγορα. Ενδεικτική ονομασία:

049Β: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ, με συχνότητα ανάλογη των επιβατικών αναγκών προς και από την Λαχαναγορα, ενώ σ' αυτήν την περίπτωση η 914 θα έχει το όνομα 914: ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Σίγουρα, η επιβατική κίνηση του 21 θα πέσει μόλις ανοίξει η Νίκαια, ωστόσο μόνο το Γ18 έχει θέση, καθώς εκτός των τοπικών μετακινήσεων, χρησιμεύει και σαν απευθείας σύνδεση και ανταπόκριση στο 818.

Τα 838/914 είναι ... ξεχασμένα από τον Θεό και εντελώς παρωχημένα. Αν λάβουμε υπόψιν της ανάγκες μετακίνησης του Δήμου Νίκαιας - Άγ.Ι.Ρέντη και τις διάφορες επεμβάσεις στην περιοχή, τότε ίσως το 838 θα μπορούσε να πάει στην Νίκαια, με Αφετηρία τον Στ.Ελαιώνα όμως.
Η δε Αγ.Αννης τις μέρες και ώρες που ξεφορτωνουν οι αποθήκες είναι μαρτύριο, ο δρόμος με μπόλικες τρύπες κτλ. Δεν νοείται όμως μη διέλευση από την Πλατεία Ρέντη, καθώς αυτός είναι ο πυρήνας εξυπηρέτησης της γραμμής και όχι η εγκατάλειψη της Μακρυγιάννη.

Το 914 από την άλλη δεν υπάρχει κάποιο νόημα της Λαχαναγοράς, 3 λεπτά περπάτημα είναι η Πειραιώς και πρέπει να λειτουργήσει ως τροφοδοτικό του Στ.Συγγρού-Φιξ από την Χαμοστερνας.
Μετά από κάποια χρόνια..
Και όπως λέει και η Ελένη, για όσους δεν με ξέρετε : ''Την άποψή μου, στα ίσια εγώ την λέω.. ''
Απάντηση
#39
Μέγα λάθος η διάσπαση του 841/42 σε κλάδο Νίκαιας και κλάδο Κορυδαλλού. Μέχρι προχθές, ο επιβάτης που ήθελε να πάει από την Αθήνα στο Πέραμα (και ενδεχομένως Σαλαμίνα, μην το ξεχνάμε) έβγαινε στον Κεραμεικό (ή στην Ομόνοια) και έπαιρνε όποιο από τα Β/Γ18 ξεκινούσε πρώτο. Ποσώς τον ενδιέφερε αν θα πάει από Λαμπράκη ή από Ράλλη. Ο βασικός σκοπός των γραμμών Περάματος ήταν να συνδέσουν το Πέραμα και τη Σαλαμίνα με την Αθήνα. Στο μέσον της διαδρομής, έσπαγαν σε κλάδους για την τοπική εξυπηρέτηση, πάντα όμως με κοινή αφετηρία και κοινό τέρμα.

Τώρα, ο επιβάτης που ξεκινά από την Αθήνα να πάει στο Πέραμα (Σαλαμίνα) πρέπει να παίξει τζόκερ. Ή που θα βγεί από το μετρό στον Κορυδαλλό και θα φάει ένα μισάωρο να περιμένει το 842, ή που θα βγεί στη Νίκαια και θα περιμένει ομοίως έναν αιώνα για να έρθει το 841. Δεν είναι όλοι με την τηλεματική του κινητού ανα χείρας (και ούτε πιάνει κιόλας μέσα στο μετρό, ώστε να υπολογίσεις πού πρέπει να κατέβεις ώστε να μην περιμένεις άσκοπα). Άρα, η αμέσως επόμενη λύση είναι αυτή που χρόνια κάνουν οι περισσότεροι : Τρένο για Πειραιά και 843. 

Συνεπώς η λύση είναι η εξής : Επαναπροσδιορισμός της σύνδεσης Περάματος. Διαλέγουμε ποιός από τους δύο κλάδους (Λαμπράκη ή Ράλλη) έχει τη μεγαλύτερη χρησιμότητα και στέλνουμε όλα τα λεωφορεία από εκεί.  Τον κλάδο που "περισσεύει" τον καλύπτουμε με κάποιο από τα άπειρα τοπικά της περιοχής.

Εναλλακτικά φτιάχνουμε δυο κυκλικές γραμμές : 
841 Πέραμα - Π.Ράλλη - Στ.Νίκαιας - Μπελογιάννη - Κρατικό - Γ΄Νεκροταφείο - επιστροφή από Λαμπράκη με πέρασμα από Στ. Κορυδαλλού
842 Πέραμα - Λαμπράκη - Στ. Κορυδαλλού - Γ'Νεκροταφείο - Κρατικό - Μπελογιάννη - Στ. Νίκαιας - Λαοδικείας - Π. Ράλλη. 
Έτσι θα περνάνε και οι δύο γραμμές από τους δύο σταθμούς, ώστε να μπορεί ο επιβάτης να μπεί σε όποιο λεωφορείο περάσει πρώτο. Απλά, τη μια φορά θα κάνει ευθεία τη γραμμή, την άλλη θα κάνει κύκλο.
(06-07-2020, 10:15 AM)MrVanHool Έγραψε: Σίγουρα, η επιβατική κίνηση του 21 θα πέσει μόλις ανοίξει η Νίκαια, ωστόσο μόνο το Γ18 έχει θέση, καθώς εκτός των τοπικών μετακινήσεων, χρησιμεύει και σαν απευθείας σύνδεση και ανταπόκριση στο 818.
Απάντηση
#40
(08-07-2020, 10:43 AM)Citaro Έγραψε: Μέγα λάθος η διάσπαση του 841/42 σε κλάδο Νίκαιας και κλάδο Κορυδαλλού. Μέχρι προχθές, ο επιβάτης που ήθελε να πάει από την Αθήνα στο Πέραμα (και ενδεχομένως Σαλαμίνα, μην το ξεχνάμε) έβγαινε στον Κεραμεικό (ή στην Ομόνοια) και έπαιρνε όποιο από τα Β/Γ18 ξεκινούσε πρώτο. Ποσώς τον ενδιέφερε αν θα πάει από Λαμπράκη ή από Ράλλη. Ο βασικός σκοπός των γραμμών Περάματος ήταν να συνδέσουν το Πέραμα και τη Σαλαμίνα με την Αθήνα. Στο μέσον της διαδρομής, έσπαγαν σε κλάδους για την τοπική εξυπηρέτηση, πάντα όμως με κοινή αφετηρία και κοινό τέρμα.

Τώρα, ο επιβάτης που ξεκινά από την Αθήνα να πάει στο Πέραμα (Σαλαμίνα) πρέπει να παίξει τζόκερ. Ή που θα βγεί από το μετρό στον Κορυδαλλό και θα φάει ένα μισάωρο να περιμένει το 842, ή που θα βγεί στη Νίκαια και θα περιμένει ομοίως έναν αιώνα για να έρθει το 841. Δεν είναι όλοι με την τηλεματική του κινητού ανα χείρας (και ούτε πιάνει κιόλας μέσα στο μετρό, ώστε να υπολογίσεις πού πρέπει να κατέβεις ώστε να μην περιμένεις άσκοπα). Άρα, η αμέσως επόμενη λύση είναι αυτή που χρόνια κάνουν οι περισσότεροι : Τρένο για Πειραιά και 843. 

Συνεπώς η λύση είναι η εξής : Επαναπροσδιορισμός της σύνδεσης Περάματος. Διαλέγουμε ποιός από τους δύο κλάδους (Λαμπράκη ή Ράλλη) έχει τη μεγαλύτερη χρησιμότητα και στέλνουμε όλα τα λεωφορεία από εκεί.  Τον κλάδο που "περισσεύει" τον καλύπτουμε με κάποιο από τα άπειρα τοπικά της περιοχής.

Εναλλακτικά φτιάχνουμε δυο κυκλικές γραμμές : 
841 Πέραμα - Π.Ράλλη - Στ.Νίκαιας - Μπελογιάννη - Κρατικό - Γ΄Νεκροταφείο - επιστροφή από Λαμπράκη με πέρασμα από Στ. Κορυδαλλού
842 Πέραμα - Λαμπράκη - Στ. Κορυδαλλού - Γ'Νεκροταφείο - Κρατικό - Μπελογιάννη - Στ. Νίκαιας - Λαοδικείας - Π. Ράλλη. 
Έτσι θα περνάνε και οι δύο γραμμές από τους δύο σταθμούς, ώστε να μπορεί ο επιβάτης να μπεί σε όποιο λεωφορείο περάσει πρώτο. Απλά, τη μια φορά θα κάνει ευθεία τη γραμμή, την άλλη θα κάνει κύκλο.

Να είμαστε ειλικρινείς, κάποιος που θα ήθελε να πάει απ' το κέντρο της Αθήνας στο Πέραμα ΔΕΝ θα έπαιρνε τα Β18/Γ18, μιας και ο χρόνος διαδρομής τους είναι τεράστιος. Τα λεωφορεία αυτά τα έπαιρνε κανείς από την Αθήνα είτε για να πάει κυρίως σε περιοχές όπως στην Πέτρου Ράλλη στο ύψος του Αμαξοστασίου είτε για να πάει στον Κορυδαλλό και την Νίκαια, άντε μέχρι το Κερατσίνι. Όσοι επιθυμούσαν να πάνε Πέραμα συνήθως πήγαιναν με τον ηλεκτρικό μέχρι τον Πειραιά και από εκεί έπαιρναν το (πολύ συχνότερο) 843. Αλλά, σαν γραμμες, πιστεύω ότι το 842 (πρώην Γ18) θα έπρεπε να ξεκινάει από Ομόνοια, μιας και πηγαίνοντας στο Μετρό Κορυδαλλού, έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την χρησιμότητα του στο Πέραμα, μιας και το 841 είναι πιο εξυπηρετικο και επιλέγουν οι επιβάτες να πάνε στην Νίκαια και να πάρουν εκείνο.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών με το άνοιγμα των νέων σταθμών Μετρό georgio 370 460.564 11-12-2013, 10:44 PM
Τελευταία Δημοσίευση: marios.ilioupoli

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)