Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ypodomes.com]Μετρό Αθήνας: Αναγκαία η επέκταση της Γραμμής 4 για να καλύψει την Λεωφόρο Κηφισίας
#16
(07-11-2018, 08:12 PM)NightLine Έγραψε: Πάντως με το σχεδιάγραμμα που έχω εδώ, μετά τον Περισσό πάει ΝΦ, μετά Αγίους, μετά Ίλιον και μετά Πετρούπολη. Makes sense.

Δε σου έγραψε κάτι άλλο ο antonis. Απλά εξήγησε ότι για να φτάσουμε να μιλάμε για επέκταση από τον Περισσό προς Νέα Φιλαδέλφεια, Αγίους Αναργύρους, Ίλιον και Πετρούπολη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αρχικό τμήμα του έργου (Άλσος Βεΐκου - Γουδή) και να έχουν ολοκληρωθεί και οι επεκτάσεις Γουδή - Μαρούσι και Ευαγγελισμός - Άνω Ηλιούπολη, βάσει του σχεδίου ανάπτυξης που έχει δημοσιοποιήσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Θα χρειαστούν 9 χρόνια (2012-2021) για να παραδοθούν ολοκληρωμένα τα 7,8χλμ της επέκτασης προς Πειραιά και μόνο για την εκσκαφή της σήραγγας απαιτήθηκαν τουλάχιστον 4 χρόνια (Σεπτέμβριος 2013 - Σεπτέμβριος 2017). Στη νέα γραμμή 4 έχουμε 12,8 χλμ μόνο στο πρώτο τμήμα της και μάλιστα καθώς η κίνηση των συρμών θα γίνεται driverless θα απαιτηθούν προφανώς αρκετοί μήνες δοκιμών για να παραδοθεί ένα άρτιο έργο. Θα ακολουθήσουν ακόμα 9,6 χλμ για να εξυπηρετηθεί η λεωφόρος Κηφισίας και 4,1 χλμ για να φτάσει το Μετρό στο Παγκράτι, τον Βύρωνα και την Άνω Ηλιούπολη. Αν κάνεις μόνος σου κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς θα καταλάβεις ότι πριν το 2050 ίσως δεν έχουμε φτάσει καν στο σημείο που το έργο θα είναι έτοιμο για δημοπράτηση, πόσο μάλλον να μιλάμε για μπουλντόζες.

Και δε συζητάμε βέβαια για την πιθανότητα σε 1-2 χρόνια από τώρα να ξαναλλάξουν αυτές οι πρόχειρα τραβηγμένες γραμμές και να δοθούν άλλες προτεραιότητες (πχ. επέκταση προς Καλλιθέα-ΚΠΙΣΝ), κάτι που άλλωστε προαναγγέλθηκε μόλις χθες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [ypodomes.com]Μετρό Αθήνας: Αναγκαία η επέκταση της Γραμμής 4 για να καλύψει την Λ... - από marios.ilioupoli - 08-11-2018, 01:13 AM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [news247.gr] Ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας dimangelid 0 2.584 12-10-2016, 01:04 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)