Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ypodomes.com]Μετρό Αθήνας: Αναγκαία η επέκταση της Γραμμής 4 για να καλύψει την Λεωφόρο Κηφισίας
#9
Λίγοι; Δηλαδή πως να ήταν; Να υπάρχει ένας στην Πλατεία Συντάγματος, ένας μέσα στον Εθνικό Κήπο, ένας στην Πλατεία Κολωνακίου, ένας στο Καλλιμάρμαρο, κτλ; Ούτε που μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν έτσι. Δεν έχω πάει βέβαια εξωτερικό για να ξέρω τι παίζει εκεί.

Πέρα από Υπουργεία, συγκεκριμένα εκπαιδευτικά κέντρα και συγκεκριμένα γραφεία, δεν νομίζω να έχει κάτι παραπάνω το κέντρο. Τώρα για τα ξενοδοχεία...ε δε νομίζω ο ντόπιος να επιλέξει να μείνει στο κέντρο άμα κατέβει Αθήνα, δεν είναι τρελός. Ο τουρίστας πάλι, άμα ψαχτεί λίγο, θα βρει κάποιο ξενοδοχείο εκτός κέντρου. Για σουβλατζίδικα και φαγάδικα γενικώς, δε το σχολιάζω...βρίσκουν πάτημα στο ότι γεμίζει τουρίστες η περιοχή, οπότε πάνε τις τιμές στον Θεό, όπως και μπαράκια δεν έχει μόνο το κέντρο...ίσα-ίσα τα καλύτερα που έχω επισκεφθεί βρίσκονται εκτός λεκανοπεδίου.

Νομίζω ότι το κέντρο είναι υπερτιμημένο απ'όλες τις απόψεις. Έχω κάνει και 3 μήνες να περάσω από κέντρο, χωρίς να νιώθω ότι είμαι εκτός πολιτισμού, γιατί και τα προάστια πληρούν όλες μου τις καθημερινές ανάγκες.

Anyway, το θέμα εδώ είναι η γραμμή 4 και όχι το πόσο καλό ή κακό είναι το κέντρο...που και πάλι, εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα κοιτούσα να βάλω στο χάρτη περιοχές όπως η Πετρούπολη και η Λυκόβρυση για να τις κάνω πιο προσβάσιμες σε έναν που μένει στο Βύρωνα ή στην Καισαριανή π.χ. αντί να ταλαιπωρείται με λεωφορεία, και να χάσει τη μπάλα άμα δεν έχει ξαναπάει. Θα μου πείτε, γιατί ένας από το Βύρωνα (μια περιοχή που είναι δίπλα στο κέντρο) να πάει στην Πετρούπολη; Γιατί υπάρχει και πολιτισμός πέρα από το κέντρο, και μπορεί η μία περιοχή να έρθει σε επαφή με την άλλη.

Ήδη με τις υπάρχουσες γραμμές χάρη στο μετρό, έφεραν σε επαφή περιοχές όπως το Αιγάλεω με την Αγία Παρασκευή ή το Περιστέρι με την Αργυρούπολη, που αλλιώς θα ήταν σχεδόν απλησίαστες η μία από την άλλη.

Έτσι βλέπω το μετρό εγώ πάντως, ότι συνδέει την Ανατολή με τη Δύση, και το Βορρά με το Νότο....και το κέντρο είναι απλά διερχόμενο σημείο. Άλλοι μπορεί να το βλέπουν αλλιώς.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: [ypodomes.com]Μετρό Αθήνας: Αναγκαία η επέκταση της Γραμμής 4 για να καλύψει την Λ... - από NightLine - 06-11-2018, 07:50 AM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [news247.gr] Ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας dimangelid 0 2.584 12-10-2016, 01:04 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)