Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Η γραμμή με την ομορφότερη / πιο ιδιαίτερη διαδρομή που έχετε μπει
#1
Μπαίνοντας πολύ συχνά στο 904, ένα λεωφορείο που σου δίνει την ευκαιρία να χαζέψεις τη θέα στην Πειραϊκή σε διάφορες ώρες της ημέρας και εποχές του χρόνου, έχω συχνά αναρωτηθεί ποιες θεωρούνται οι ομορφότερες διαδρομές των λεωφορείων της ταλαίπωρης πόλης μας. Τί έχετε να διηγηθείτε όσοι παίρνετε συχνά πιο «βουνίσιες» γραμμές; Θυμάμαι μια διαδρομή με το Κηφισιά - Διόνυσος μέσα στα χιόνια. Όσοι μένετε προς ΒΠ θα έχετε πολλά τέτοια στην χειμερινή σας καθημερινότητα... (Τυχεροί!)

Επίσης έχω να αναφέρω ότι η πιο «εξωτική» διαδρομή που έχω κάνει με τα αστικά ήταν προς το Λόφο Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο. Περνούσε πάνω από την Αττική Οδό και κατέληγε σε ένα πολύ μικρό οικισμό σε ένα λοφάκι, με έναν τεράστιο πυλώνα της ΔΕΗ στο κέντρο, απρόσκοπτη θέα προς το (καραφλό από εκείνη την πλευρά) βουνό και πολλή ησυχία. Το έλεγες και γοητευτικό μέρος, αλλά δεν έκατσα καμία φορά μετά το απόγευμα για να δω πως είναι. Επίσης να πω ότι πήγα από καθαρή περιέργεια, μια εποχή που κυκλοφορούσα πολύ Ασπρόπυργο για δουλειά.
Απάντηση
#2
Προσωπικά θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ όμορφο το 904 με όλη τη βόλτα της Πειραϊκής, όπως και το 20 από την άλλη πλευρά στην Καστέλλα. Για μένα πάντως η πιο ιδιαίτερη γραμμή είναι το 504 γιατι ξεκινάς από την Κηφισια, διέρχεται από ένα τμήμα με αρκετό πράσινο και καταλήγει στους Θρακομακεδόνες που σου θυμίζουν χωρίο. Σχεδόν το ίδιο όμορφη είναι και η διαδρομή το 861 που μετά από ένα σημείο νομίζεις ότι είναι ΚΤΕΛ που σε πηγαίνει στο εξοχικό σου στη μέση του πουθενά.
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση
#3
Ωραία διαδρομή έχει το 723 κι ας μην του φαίνεται! Αν το πάρει κανείς από προαστιακό στην αρχή δεν είναι ωραία αλλά μόλις φύγει από Άνω Λιόσια, η υπόλοιπη διαδρομή μέχρι την Φυλή είναι σαν χωριό!
Απάντηση
#4
Τέτοια θέλω να βλέπω! Το 723 το είχα σταμπάρει για να το πάρουμε με τον άντρα μου μια μέρα που θα χιόνιζε, από Νέα Ιωνία μέχρι τη Φυλή. Τελικά δεν το κάναμε (πήραμε αυτό του Διονύσου που έλεγα) και τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά... και να χιονίσει λίγο της προκοπής πάλι!
Απάντηση
#5
Για καλοκαιρινές διαδρομές ωραίο είναι το 122 που περνά από πολλές παραλίες και έχει ενδιαφέρουσα διαδρομή!
Απάντηση
#6
(06-06-2018, 07:17 PM)Giannis Έγραψε: Για καλοκαιρινές διαδρομές ωραίο είναι το 122 που περνά από πολλές παραλίες και έχει ενδιαφέρουσα διαδρομή!

Για καλοκαιρινές διαδρομές ΔΕΝ είναι το 122. Μόλις αρχίσουν τα πρώτα 30αρια, η γραμμή γίνεται απλησίαστη από το πρωί και μέχρι το τελευταίο δρομολόγιο για κάποιον που δεν έχει διάθεση να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να το πάρει. Κατά τ' άλλα, αναμφίβολα η διαδρομή που κάνει είναι από τις ομορφότερες!
Απάντηση
#7
879. Βασικά κάνει την πιο άγρια διαδρομή περνώντας μεσα από μέρη οπως το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, την λεωφορο Ειρήνης με την εντονη μυρωδιά από τις βιομηχανίες, την ερημική Μεγάλου Αλεξάνδρου που δεν υπάρχει πεζός ούτε για δείγμα, και είναι μια διαδρομή που σε κάνει να νιώθεις λες και είσαι σε ταινία. Έχω δει περιστατικά με καυγάδες ακόμα και ληστείες επί της λεωφόρου Ειρήνης. 


Παίζει να είμαι ο μοναδικός που την χρησιμοποιεί οικειοθελώς αυτή τη γραμμή.
Απάντηση
#8
Το έχω πάρει εγώ από άκρη σε άκρη το 879! Αξίζει να το πάρει κανείς για να δει κανείς όλη την ''ομορφιά'' του Θριάσιου πεδίου!
Απάντηση
#9
Το 879 είναι που αφήνει τη Λεωφ. ΝΑΤΟ και πηγαίνει προς Άνω Λιόσια, περνώντας κάτω από κάτι γέφυρες; Τα είχα πάρει όλα από 1-2 φορές εκεί γύρω (878,879,881) αλλά δε θυμάμαι ποιό ήταν που ερχόταν προς την «από'δω» πλευρά του Ποικίλου (Wink. Πάνε 8-9 χρόνια. Πάντως είχε όντως πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.
Απάντηση
#10
Το 879 ξεκινάει από Αχαρχές και μετά από Άνω Λιόσια, Ζωφριά, λεωφόρος ΝΑΤΟ, Θριάσιο νοσοκομείο, Ασπρόπυργος, κέντρο Ελευσίνας. Μεγάλο κεφάλειο η συγκεκριμένη γραμμή στη Δυτική Αττική, έχει μεγάλη και κουραστική διαδρομή σε κάποια σημεία έχει 5 άτομα μέσα και σε άλλα είναι τίγκα! Κάποιες ώρες της ημέρας στην Ελευσίνα λειτουργεί και ως σχολική γραμμή μαζεύοντας μαθητές από τη στάση ΚΟΡΥΤΣΑΣ! 
Πριν 2-3 βδομάδες είχα πάει σχεδόν όλη τη διαδρομή ένα μεσημέρι.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)