Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[newsbeast.gr] Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ περιμένουν απάντηση Σπίρτζη για τις πληρωμές
#1
Νέα συνεδρίαση την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

   

Την απάντηση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για την ομόφωνη απόφαση που έλαβε χτες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αναμένουν πλέον τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και το προσωπικό.

Βάσει της απόφασης, που πρωτοκολλήθηκε σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού δηλώνει ότι δεν θεωρεί την πρόσφατη πρόταση του υπουργού σύννομη, ωστόσο κοινοποιεί τον αριθμό λογαριασμού της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να κατατεθούν σε αυτόν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

Βάσει της πρότασης του κ. Σπίρτζη, επί της οποίας ελήφθη η απόφαση της διοίκησης, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, η πλευρά του δημοσίου αναλαμβάνει να προκαταβάλλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

Οπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, «ήδη η γραμματέας του υπουργού επικοινώνησε με τον ΟΑΣΘ και ενημέρωσε ότι θα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης στην επιστολή απάντησης που έλαβε από τη διοίκηση του Οργανισμού για την πρότασή του».

Στο πλαίσιο αυτό στη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμφώνησαν να τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει της απάντησης του αρμόδιου υπουργού. Οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, σύμφωνα πάντα με τον κ.Τσερμενίδη.


Πηγή: newsbeast.gr
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [thestival.gr]Η πρόταση του ΟΑΣΘ προς τον Χρ. Σπίρτζη: 1,30 ευρώ εισιτήριο και κούρεμα 29% στους μισθούς των εργαζομένων GiannisB 0 1.270 21-05-2017, 08:07 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [thousandnews.gr] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ με τον Χρ. Σπίρτζη dimangelid 0 1.194 20-09-2016, 06:34 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [voria.gr]Χοντρή κόντρα Σπίρτζη - ΟΑΣΘ GiannisB 0 1.310 31-12-2015, 01:52 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)