Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[tvxs.gr] Το λεωφορείο φροντίδας των αστέγων βγαίνει στους δρόμους τον Ιούλιο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ]
#1
   

Το λεωφορείο φροντίδας των αστέγων συμπολιτών μας αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του Ιουλίου στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Το λεωφορείο θα διέρχεται καθημερινά από τα σημεία που υπάρχουν άστεγοι στην Αθήνα, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών ανακούφισης σε αυτούς. Το όχημα έχει μετα-σχεδιαστεί και περιλαμβάνει ντουζιέρα, χημική τουαλέτα και κλιματιστικό, κ.α.

   

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη σχεδιάσει τη διαδρομή του λεωφορείου των αστέγων, έτσι ώστε εκείνο να περνάει από όλα τα σημεία που υπάρχουν σήμερα άστεγοι πολίτες.

Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων, κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα. Θα σχεδιαστούν επίσης τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων.

   

Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του και ο Οργανισμός να προβαίνει σε άμεσες παρεμβάσεις, εάν κι εφόσον χρειάζεται.

   

Το λεωφορείο «Φροντίδα Εν Κινήσει» παρουσιάστηκε σήμερα στο Ζάππειο.

Όπως είναι γνωστό ο όμιλος ΟΑΣΑ, κατόπιν οδηγίας του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη, στο πλαίσιο και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν οι δημόσιες συγκοινωνίες, συμμετέχει από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την Μ.Κ.Ο. Praksis στο πρόγραμμα «Φροντίδα εν κινήσει». Το πρόγραμμα υποστηρίζεται χορηγικά από την εταιρεία Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ.

   

«Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους συμπολίτες μας που οι συνθήκες της ζωής τους κατέστησαν αστέγους τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, ενώ η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί με περισσότερες ανάλογες δράσεις που θα αφορούν άλλες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη», δήλωσε κατά την παρουσίαση ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης.

Πηγή: tvxs.gr

Προσθήκη του leoforeia.gr: Υπάρχει διαθέσιμο και βίντεο με την διαδικασία ανακατασκευής του οχήματος.

Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [thousandnews.gr] Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ) dimangelid 0 2.385 20-09-2016, 06:33 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [protothema.gr] Φωτογραφίες από τα Τρίκαλα: Πρεμιέρα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους... dimangelid 0 2.200 14-09-2015, 07:17 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [zougla.gr] Τον Ιούλιο φτάνει στα Τρίκαλα το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό dimangelid 0 2.087 30-04-2015, 01:25 AM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid
  [newsit.gr] Βίντεο: Η στιγμή που φθάνει ο Μετροπόντικας στον Κορυδαλλό - Αποκλειστικές φωτογραφίες dimangelid 0 2.800 26-11-2014, 07:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: dimangelid

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)