Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[in.gr] Παραιτήθηκε σύσσωμη η διοίκηση της ΟΣΥ
#1
Παραιτήθηκε σύσσωμη η διοίκηση της ΟΣΥ
Στον αέρα η λειτουργία της
[Εικόνα: D90D2E16C35AA013FAED6D37ED89C182.jpg]
Αθήνα
Παραιτήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής όλα τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ της ΟΣΥ, η οποία λειτουργεί τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας, γεγονός που προκαλεί στη δημόσια επιχείρηση πλήρη διοικητική παράλυση και τη φέρνει ένα βήμα πριν από την κήρυξη στάσης πληρωμών.

Από την ΟΣΥ, τα έσοδα της οποίας μειώνονται συνεχώς προκαλώντας ασφυξία στα οικονομικά της εταιρείας, παραιτήθηκε άλλωστε προ ημερών και ο τέως επικεφαλής της κ. Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας πίσω του έξι μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ.

Ήδη, σύμφωνα με Το Βήμα, η ΟΣΥ καταβάλλει μόνο μισθούς στους 6.000 εργαζομένους της, έχει σταματήσει να πληρώνει το ΙΚΑ, αλλά και όλους τους προμηθευτές της, οι οποίοι λαμβάνουν «έναντι» 10% των οφειλομένων.

Μάλιστα, η ΟΣΥ περιμένει τα τελευταία 5 εκατ. ευρώ της τακτικής επιδότησης του 2015 (συνολικά ανέρχεται σε 85 εκατ. ευρώ), η αποδέσμευση των οποίων εκκρεμεί στο υπουργείο Υποδομών, ενώ είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι το υπολειπόμενο δίμηνο του έτους.

Ήδη ο ΟΑΣΑ με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία εκπέμπει SOS και ζητεί έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να μην καταρρεύσει η ΟΣΥ.
Πηγή
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)