Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Διαμαρτυρία ΕΕΝ για την διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρικού στο λιμάνι
#1
Από τοeen.htm]The Sea Nation

Διαμαρτυρία ΕΕΝ για την διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρικού στο λιμάνι 30/11/09 11:27

Την απίστευτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που μετακινείται μέσω του ηλεκτρικού από και προς το λιμάνι και κατά συνέπεια την οικονομική ζημία των ακτοπλοϊκών πλοίων σημειώνει η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας σε ανακοίνωση της.

Η ΕΕΝ κάνει λόγο για λανθασμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό των έργων από την διοίκηση του ΗΣΑΠ, η οποία και αποφάσισε να διακοπεί η λειτουργία των συρμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από και προς τον Πειραιά και συγκεκριμένα στο τμήμα από Φάληρο έως Ταύρο από 21/11/09 και για 4 περίπου μήνες, αφού θα επαναλειτουργήσει η γραμμή μόνο για την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η ΕΕΝ στην ανακοίνωση της μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

“Είναι γνωστό ότι οι επιβάτες της ακτοπλοΐας κατά ποσοστό περίπου 45% διακινούνται με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα εκτελούμενα σήμερα έργα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην διακίνησή τους από και προς τα ακτοπλοϊκά πλοία, με αποτέλεσμα την ακύρωση ταξιδίων και την καταγραφή αγανάκτησης εκ μέρους των επιβατών.

Η απόφαση του ΗΣΑΠ που ελήφθη μονομερώς χωρίς καμία ειδοποίηση των χρηστών του ΗΣΑΠ πλήττει την οικονομική διαχείριση των ακτοπλοϊκών πλοίων και μας προβληματίζει έντονα καθόσον η απόφαση αυτή μαζί με την χειμερινή ύφεση και την διεθνή οικονομική κρίση πλήττει ευθέως την ακτοπλοϊκή οικογένεια οικονομικά.

Κατά το παρελθόν τουλάχιστον σε περίοδο αναλόγων έργων μία εκ των δύο γραμμών παρέμενε ανοικτή και με τις οποιεσδήποτε καθυστερήσεις υπήρχε σχεδόν ανεκτή συγκοινωνία. Τα λεωφορεία που λέγεται ότι αναπληρώνουν την μετακίνηση των επιβατών του ΗΣΑΠ μόνο με καθυστέρηση και αγανάκτηση εξυπηρετούν τους επιβάτες.

Ύστερα από ανωτέρω ρωτάμε: (α) πότε υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τα έργα και να παραδοθούν σε λειτουργία οι δύο ή έστω η μία γραμμή; (β) ο ΗΣΑΠ προτίθεται τουλάχιστον στο μέλλον να ενημερώνει το επιβατικό κοινό έγκαιρα για τη αποφυγή ταλαιπωρίας και αγανάκτησης; (γ) Άραγε ο ΗΣΑΠ γνωρίζει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Ελλάδας απαιτεί για τους νησιώτες και τους επισκέπτες των νησιών μας την ύπαρξη ενός συστήματος συνδυασμένων αξιόπιστων μεταφορών”;
Απάντηση
#2
Καλα στραβοι ειναι? 10 μερες νωριτερα ειχε ειδοποιησει ο ΗΣΑΠ και με συνεχή δελτια στους ραδιοφωνικους σταθμους! Και τι να σου κανει η μια γραμμη οταν ειναι να "οπλισουν" τη γεφυρα που περναει πανω απο το Κηφισο και πρεπει αναγκαστικά να διακοψουν τα δρομολογια, επειδη πρεπει να υπαρχει μια σχετικη ηρεμια/ακινησια?
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#3
Επειδή παρακολουθώ τα της ακτοπλοϊας αρκετά, τα τελευταία 10-12 χρόνια τουλάχιστον, θεωρώ ότι οι ακτοπλόοι έχουν ένα σχετικό δίκιο. Βέβαια δε φταίει ο ΗΣΑΠ. Το φταίξιμο είναι διαχρονικό στις εκάστοτε διοικήσεις των αρμοδίων φορέων και δη στο Υπουργείο Μεταφορών που εδώ και χρόνια δεν υπάρχει μια εναλλακτική του ΗΣΑΠ σε τροχιά πρός το λιμάνι (βλέπε Προαστιακό/ΟΣΕ ή Τράμ).
Τέλος, όσον αφορά την τελευταία γραμμή στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης, επισημαίνει μεγάλες και σκληρές αλήθειες!
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση
#4
(01-12-2009, 10:30 PM)ELBO O405GN Έγραψε: Το φταίξιμο είναι διαχρονικό στις εκάστοτε διοικήσεις των αρμοδίων φορέων και δη στο Υπουργείο Μεταφορών που εδώ και χρόνια δεν υπάρχει μια εναλλακτική του ΗΣΑΠ σε τροχιά πρός το λιμάνι (βλέπε Προαστιακό/ΟΣΕ ή Τράμ).

Ο Προαστιακός δεν έχει κάποια δρομολόγια για το λιμάνι;
Απάντηση
#5
(01-12-2009, 11:43 PM)abc Έγραψε: Ο Προαστιακός δεν έχει κάποια δρομολόγια για το λιμάνι;

Πέραν του Προαστιακού, υπάρχει κι η εναλλακτική των λεωφορειακών γραμμών, τακτικών και έκτακτων. Δε νομίζω ότι η ακτοπλοική συγκοινωνία εξαρτάται από το αν διακόπτει τη λειτουργία του ο ΗΣΑΠ προσωρινά σ ένα τμήμα της γραμμής (ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει αναπλήρωση με λεωφορεία). Με τη λογική της ανακοίνωσης της ΕΕΝ να βγάζει κι ο ΗΣΑΠ ανακοινώσεις όταν για τον α' ή β' λόγο δεν εκτελείται κάποιο δρομολόγιο από Πειραιά προς νησιά?Huh
Απάντηση
#6
Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ έχει εξαιρετικά αραιά δρομολόγια πρός το λιμάνι, τα οποία παραπέμπουν σε υπεραστικό (!) τρένο. Εφόσον όλοι σχεδόν εδώ μέσα χρησιμοποιούμε συχνά συγκοινωνία, ξέρουμε πολύ καλά ότι τα λεωφορεία/τρόλλεϋ, επηρεάζονται αρκετά από το κυκλοφοριακό. Η λογική της ανακοίνωσης - θεωρώ - έγκειται στην έγκαιρη ή μη, άφιξη των επιβατών στο λιμάνι.

Φέτος, όταν ταξίδεψα με το πλοίο, χρειάστηκε να φύγω περίπου μια ώρα νωρίτερα (από ότι συνήθως φεύγω) από το σπίτι μου, καθότι τη μέρα αναχώρησης, δεν λειτουργούσε το τμήμα Καλλιθέα - Ομόνοια και πήγα στο λιμάνι με το τρόλλεϋ 5 και το 040. Έκανα παραπάνω από ότι με τον ΗΣΑΠ και ευτυχώς που δε βρήκα περισσότερη κίνηση.
ΕΛΒΟ-Δημιουργώντας Ελληνικά
Να χτυπηθεί ριζικά η παράνομη στάθμευση.
Η κρίση θα βοηθήσει κάπως, να "αγαπήσουμε" τις συγκοινωνίες και ιδίως το τρένο.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ναυτεμπορική] Διακοπή δρομολογίων του ηλεκτρικού στο τμήμα «Ειρήνη - Κηφισιά» Giannis 0 3.204 30-09-2019, 08:42 AM
Τελευταία Δημοσίευση: Giannis

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)