Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[esos.gr] Μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς
#1
Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητα ΟΑΣΑ, έως και την 31η Οκτωβρίου, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής και της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε στα Πανεπιστήμια της Αττικής, με αφορμή το γεγονός ότι η διαδικασία έκδοσης της ακαδημαϊκής ταυτότητας προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

http://www.esos.gr/article/fitites-eidis...s-eggrafis
Απάντηση
#2
Λεφτά πλέον δεν υπάρχουν ούτε και για πάσο να φτιάξεις
Απάντηση
#3
(15-10-2013, 07:40 PM)GiannisB Έγραψε: Λεφτά πλέον δεν υπάρχουν ούτε και για πάσο να φτιάξεις

Ποιος το είπε αυτό; Κάθε Οκτώβρη, ο ΟΑΣΑ εφαρμόζει αυτή την τακτική. Οι πρωτοετείς εγγράφονται το Σεπτέμβρη στις σχολές τους (τις προηγούμενες χρονιές αυτά, γιατί φέτος ακόμη περιμένουν σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ), όμως χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να δωθούν οι κωδικοί για το ηλεκτρονικό δίκτυο του κάθε πανεπιστημίου και συνεπώς οι αιτήσεις για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας γίνονται από τα μέσα Οκτώβρη και ύστερα.

Για το διάστημα μέχρι να γίνει η αίτηση για το πάσο, να εγκριθεί από τη γραμματεία και να παραδοθεί στο σημείο διανομής, για να το παραλάβει ο φοιτητής, πρέπει να υπάρχει κάποια κάλυψη, για τη χρήση μειωμένου εισιτηρίου. Γι' αυτό και γίνεται η εξαίρεση μόνο για τους πρωτοετείς φοιτητές, ώστε για το μήνα Οκτώβρη να μετακινούνται με τη χρήση βεβαίωσης πρόσβασης.
Απάντηση
#4
(15-10-2013, 07:52 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Ποιος το είπε αυτό; Κάθε Οκτώβρη, ο ΟΑΣΑ εφαρμόζει αυτή την τακτική. Οι πρωτοετείς εγγράφονται το Σεπτέμβρη στις σχολές τους (τις προηγούμενες χρονιές αυτά, γιατί φέτος ακόμη περιμένουν σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ), όμως χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να δωθούν οι κωδικοί για το ηλεκτρονικό δίκτυο του κάθε πανεπιστημίου και συνεπώς οι αιτήσεις για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας γίνονται από τα μέσα Οκτώβρη και ύστερα.

Για το διάστημα μέχρι να γίνει η αίτηση για το πάσο, να εγκριθεί από τη γραμματεία και να παραδοθεί στο σημείο διανομής, για να το παραλάβει ο φοιτητής, πρέπει να υπάρχει κάποια κάλυψη, για τη χρήση μειωμένου εισιτηρίου. Γι' αυτό και γίνεται η εξαίρεση μόνο για τους πρωτοετείς φοιτητές, ώστε για το μήνα Οκτώβρη να μετακινούνται με τη χρήση βεβαίωσης πρόσβασης.

Νομίζω το βλέπεις και εσύ αργούν να βγάλουν τα πάσο επειδή ο λόγος είναι προφανής δεν υπάρχει πλέον ΡΕΥΣΤΟ όχι μόνο στον ΟΑΣΑ σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Αλλά πάντως καλή αυτή η λύση βεβαίωση από την σχολή ότι πας εκεί, και το πρόβλημα λύθηκε Wink
Απάντηση
#5
(16-10-2013, 02:35 PM)GiannisB Έγραψε: Νομίζω το βλέπεις και εσύ αργούν να βγάλουν τα πάσο επειδή ο λόγος είναι προφανής δεν υπάρχει πλέον ΡΕΥΣΤΟ όχι μόνο στον ΟΑΣΑ σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς.

Κατά πρώτον, η έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας δεν αφορά τον ΟΑΣΑ. Το Υπουργείο Παιδείας είναι ο μόνος αμεσα εμπλεκόμενος δημόσιος φορέας.

Κατά δεύτερον, για να καταλάβεις λίγο πως λειτουργεί το όλο σύστημα, σου δίνω ένα προσωπικό παράδειγμα. Πέρυσι το Σεπτέμβρη εισήχθησα στο ΕΚΠΑ ως πρωτοετής. Η εγγραφή μου έγινε στις 20 Σεπτέμβρη, αλλά χρειάστηκαν κάποιες μέρες μέχρι να περαστούν τα στοιχεία μας στο ηλεκτρονικό σύστημα του Πανεπιστημίου. Άρα, δε μπορούσε από μέρους μας να γίνει η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΚΠΑ, διαδικασία η οποία έγινε περί το τέλος του 1ου δεκαημέρου του Οκτώβρη.

Στη συνέχεια, έπρεπε να μπούμε στο academicid.minedu.gov.gr, όπου γίνεται ηλεκτρονικά η αίτηση για το πάσο και να κάνουμε την αίτησή μας για έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας. Την αίτηση αυτή έπρεπε να την εγκρίνει η γραμματεία της σχολής και δίνονταν πλέον η εντολή στη Vodafone για την εκτύπωση του πάσο.

Πρακτικά, πριν τις 20 Οκτώβρη, οι περισσότεροι πρωτοετείς δεν έχουν το πάσο στα χέρια τους. Και γι' αυτό δεν ευθύνεται ο ΟΑΣΑ, ο οποίος δεν έχει καμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία. Σύμβαση έχει υπογράψει με το Υπουργείο, για την παροχή μειωμένου εισιτηρίου στους φοιτητές.
Απάντηση
#6
(16-10-2013, 02:35 PM)GiannisB Έγραψε: Νομίζω το βλέπεις και εσύ αργούν να βγάλουν τα πάσο επειδή ο λόγος είναι προφανής δεν υπάρχει πλέον ΡΕΥΣΤΟ όχι μόνο στον ΟΑΣΑ σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Αλλά πάντως καλή αυτή η λύση βεβαίωση από την σχολή ότι πας εκεί, και το πρόβλημα λύθηκε Wink

Αυτοί που εμπλέκονται με τα πάσο είναι:
1) γραμματεία του Πανεπιστημίου που ορίζει τις εγγραφές
2) Υπουργείο Παιδείας που ανοίγει τη διαδικασία για την ηλεκτρονική υποβολή των πάσο και ο φοιτητής πότε θα υποβάλει την αίτησή του
3) πάλι η γραμματεία που επικυρώνει στοιχεία και φωτογραφία του κατόχου (ότι και καλά να μην βάλεις φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ή ένα τοπίο κ.α)
4) ο ανάδοχος που εκτυπώνει τα πάσο (πέρσυ η Vodafone, πρόπερσυ ο Γερμανός)
5) ο ίδιος ο φοιτητής, πότε θα πάει να το πάρει.
Σαν πρωτοετής είχα πάρει το πάσο σε χάρτινη μορφή (το 2009) από την ημέρα εγγραφής μου, δηλαδη 22/9. Πέρσυ και πρόπερσυ που έπρεπε να κάνω ανανέωση σε ηλεκτρονική μορφή, έφτασαν μέσα Οκτώβρη για να το παραλάβω (επειδή ήμουν από τους βιαστικούς που έκαναν πρώτοι αίτηση).
Κανονίστε να μου πειράξετε το 608rifle
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Μειωμένο εισιτήριο για τους οικονομικά ασθενέστερους Konstantinos MercedesBenz 1 3.219 10-02-2011, 11:04 AM
Τελευταία Δημοσίευση: abc

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)