Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ΟΣΥ] Χρωματίζοντας την πόλη
#1
Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. προχωράει σταδιακά στην αναμόρφωση του συνόλου των στύλων των στάσεών της (10.000 σημεία). Σε πρώτη φάση οι νέοι στύλοι τοποθετούνται σε κεντρικές αρτηρίες (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου, Βας. Σοφίας, πλ. Συντάγματος).

Οι στύλοι βάφονται και αναμορφώνονται με σκοπό να φέρουν συνδυασμό των χρωμάτων και των πληροφοριών δρομολογίων των δύο συγχωνευμένων εταιρειών που απαρτίζουν την Ο.ΣΥ. (ΕΘΕΛ & ΗΛΠΑΠ).

Έτσι οι νέοι στύλοι θα έχουν συγκεντρωμένη όλη την πληροφορία που αφορά στα δρομολόγια των λεωφορείων θερμικών ή ηλεκτροκίνητων που διέρχονται από κάθε στάση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Οι νέοι στύλοι της Ο.ΣΥ. έρχονται να χρωματίσουν την πόλη και την καθημερινότητά μας.

http://www.osy.gr/ethelsite/pages/stiloi.php
Απάντηση
#2
Και να τις χρωματίσουν τις στάσεις και τι έγινε, πάλι θα τις ξανά λερώσουν. Εδώ στην Θεσσαλονίκη εθελοντές πέρισυ νομίζω τις βάψανε τις στάσεις, και μετά από ένα χρόνο τις γράψανε άλλοι συνθήματα κτλ.
Απάντηση
#3
(14-10-2013, 11:14 PM)GiannisB Έγραψε: Και να τις χρωματίσουν τις στάσεις και τι έγινε, πάλι θα τις ξανά λερώσουν. Εδώ στην Θεσσαλονίκη εθελοντές πέρισυ νομίζω τις βάψανε τις στάσεις, και μετά από ένα χρόνο τις γράψανε άλλοι συνθήματα κτλ.

Αυτό που λες είναι το κομμάτι της ευθύνης ημών, των πολιτών. Στο να μην κολλάμε πάνω στο στύλο τα ενοικιαστήρια, ή τα αυτοκόλλητα κλειδαράδων ή εκκενωτών αποχετεύσεων (βοθρατζήδες), ή τα αυτοκόλλητα συνδέσμων ομάδων.

Ωστόσο υπάρχει και το κομμάτι ευθύνης της εταιρείας. Πολλοί στύλοι στην Αθήνα μετρούσαν δεκαετίες. Μερικοί είχαν και πάνω στον πίνακα ετικετών αυτοκόλλητα από 500 διαφορετικές γραμμές (καταργούνταν κάποιες και δεν περνούσαν να βγάλουν τις ετικέτες ή κόλλαγαν άσπρη ετικέτα από πάνω). Πέρα που δεν ήταν κοινός ο στύλος για λεωφορεία και τρόλεϊ.
Απάντηση
#4
(14-10-2013, 11:14 PM)GiannisB Έγραψε: Και να τις χρωματίσουν τις στάσεις και τι έγινε, πάλι θα τις ξανά λερώσουν. Εδώ στην Θεσσαλονίκη εθελοντές πέρισυ νομίζω τις βάψανε τις στάσεις, και μετά από ένα χρόνο τις γράψανε άλλοι συνθήματα κτλ.

Η στάση είναι ο ιστός (το "παλούκι" όπως το αναφέρουν ορισμένοι). Αυτούς αφορά και η ανακοίνωση των ΟΣΥ. Ουδέποτε βάφτηκε από κανέναν εθελοντή στην Θεσσαλονίκη αλλά αντίθετα συντηρούνται σε τακτικότατα διαστήματα από τον Οργανισμό.

Οι εθελοντές έβαψαν τα στέγαστρα των στάσεων (ορισμένα κεντρικά και όχι όλα) πολλά από τα οποία εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια σχετικά αξιοπρεπή εικόνα. Η ευθύνη συντήρησης αυτών ανήκει στους εκάστοτε δήμους και σε καμία περίπτωση στον εκάστοτε συγκοινωνιακό φορέα.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)