Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 3 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύστημα τηλεματικής στις Ο.ΣΥ.
(01-07-2016, 11:12 AM)Citaro Έγραψε: Δεν ξέρω τί είδους εποπτεία ασκείται και από ποιούς στο γενικό έργο της τηλεματικής.
Αυτό όμως που παρατηρώ ως επιβάτης είναι ότι συγκεκριμένα αμαξοστάσια έχουν μια πολύ κακή αντιμετώπιση του όλου θέματος. Ειδικότερα :

Α/Σ Ελληνικού : θεωρώ ότι το καλύτερο όσον αφορά την χρήση της. Σε όσα οχήματα υπάρχει, λειτουργεί κανονικά και οι οδηγοί φροντίζουν να κοιτάνε που και που αν θέλει κανένα restart η οθόνη όταν κολλάει.

Α/Σ Πέτρου Ράλλη : χάος. Σε όσες Volvo έχω μπεί τις τελευταίες μέρες, δεν λειτουργούσε πουθενά, αν και εγκατεστημένη. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εμφανές σε γραμμές με μικτή δρομολόγηση (πχ 608, Ελληνικό /Ράλλη). Τα οχήματα της Ράλλη δεν φαίνονται σχεδόν ποτέ, με συνέπεια να έχει καταστεί φάντασμα η τηλεματική στη γραμμή αυτή. Ομοίως και στις άλλες γραμμές του Α/Σ (ακόμη και στα 12μετρα Ν2) σπανιότατα βλέπεις οθόνη σε λειτουργία και επίσης σπάνια βλέπεις το όχημα στην τηλεματική.

Α/Σ Ανθούσα : 50-50. Αν και υπάρχει σε όλα τα οχήματα, αρκετές φορές δεν τα "διαβαζει" και οι οδηγοί έχουν μια αξιοσημείωτη άρνηση. Στις γραμμές 220/1 για παράδειγμα, ελάχιστοι είναι αυτοί που φροντίζουν να αλλάξουν την ένδειξη γραμμής, κι έτσι φαίνονται οχήματα δρομολογημένα σε λάθος γραμμή (221 αντί 220 και τούμπαλιν).

Α/Σ Βοτανικός : Το προσπαθούν και το σύστημα λειτουργεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το Α/Σ Ελληνικού.

Α/Σ Λιοσίων : Δεν έχω εικόνα γιατί δεν χρησιμοποιώ τις γραμμές του.

Α/Σ Πειραιά : Αν και πλήρως εγκατεστημένο το σύστημα σε όλα τα οχήματα, υπάρχουν πολλές αστοχίες και ένα αρκετά μεγάλο μέρος των λεωφορείων δεν έχουν σε λειτουργία το σύστημα.

Α/Σ Μπραχαμίου : Εν γένει καλά, με μικρά προβλήματα που κυρίως αφορούν το λογισμικό (κολλάει)

Α/Σ Κόκκινου Μύλου : Τα τρόλλευ του Α/Σ αυτού ψιλοφαίνονται, αν και με κενά.

Α/Σ Αγ. Αννης : Τίποτα. Σαν να μην υπάρχει. Σπανίως μερικά οχήματα εμφανίζονται.
Η λειτουργία της τηλεματικής σε ποιο πράγμα; Να φαίνονται στις στάσεις; Να φαίνονται στην εφαρμογή ή να λειτουργούν οι οθόνες στο εσωτερικό;
Είναι 3 διαφορετικά πράγματα και υπάρχουν οχήματα που φαίνονται στις στάσεις αλλά δεν φαίνονται ούτε στην εφαρμογή ούτε δείχνουν κάτι οι οθόνες.

Στο αμαξοστάσιο Λιοσίων τα περισσότερα φαίνονται στις στάσεις αλλά στην εφαρμογή εμφανίζονται λιγότερα.
Στο αμαξοστάσιο Βοτανικού λειτουργεί αρκετά καλά και στις στάσεις φαίνονται τα περισσότερα! Στην εφαρμογή λείπουν κάποια.
Εκεί που βλέπω να λείπουν αρκετά από την εφαρμογή σε καθημερινή βάση είναι Ράλλη και Ανθούσα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Σύστημα τηλεματικής στις Ο.ΣΥ. - από ecoj - 01-07-2016, 12:44 PM

Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  Σύστημα τηλεματικής στα ΚΤΕΛ panos1b 25 6.383 11-04-2024, 08:48 PM
Τελευταία Δημοσίευση: kostas720

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 5 Επισκέπτης (ες)