Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bus World 2013
#2
aimler – preview Busworld 2013: Όπως κάθε φορά, έτσι και στην φετινή έκθεση Busworld στο Kortrijk το περίπτερο της Daimler Buses θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Και η γερμανική εταιρία έχει πολλά και ενδιαφέροντα νέα προϊόντα για να τους ανταμείψει.

Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά την μεγαλύτερη έκθεση λεωφορείων στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, θα ξέρουν σίγουρα από πρώτο χέρι ότι το περίπτερο της Mercedes-Benz (για να ακριβολογούμε, της Daimler Buses) είναι στην ουσία το «βαρόμετρο» όχι μόνο της ίδιας της εκδήλωσης αλλά και ολόκληρης της αγοράς λεωφορείου σε πανευρωπαϊκό (και όχι μόνο) επίπεδο. Από την άλλη και η γερμανική εταιρία, φροντίζει κάθε φορά να παρουσιάζει στην μικρή αυτή πόλη του Βελγίου ότι πιο καινούργιο έχει να δείξει στην γκάμα της, μαζί με όλες τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια (και που θα αντιγραφούν, όσο γίνεται, από τους ανταγωνιστές της). Έτσι και στην φετινή έκθεση υπάρχουν πολλά και σημαντικά νέα από την πλευρά της Daimler Buses, τόσο σε ότι έχει να κάνει με ολοκληρωτικά νέα οχήματα, όσο και με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων μηχανολογικών εξελίξεων σε όλο το μήκος και το πλάτος της τεράστιας γκάμας της.

Τα κορυφαία νέα μοντέλα της θα παρουσιαστούν στην γνωστή Αίθουσα 5 της έκθεσης (που θα γίνει μεταξύ 18 και 23 Οκτωβρίου) ενώ θα υπάρχουν και εκθέματα στον περιβάλλοντα χώρο για test drives. Συνολικά θα εκτεθούν εννέα λεωφορεία της Mercedes-Benz και της Setra, (έξι εκ των οποίων θα είναι σε παγκόσμια πρεμιέρα), αποτελώντας για μία ακόμα φορά τον πόλο έλξης (και το περίπτερο με την μεγαλύτερο ενδιαφέρον) ολόκληρης της εκδήλωσης.
[Εικόνα: comfortclass-s-516-HD-300x200.jpg]
[Εικόνα: citaro-group.jpg]
[Εικόνα: 11A460-300x200.jpg]

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η φετινή Busworld αποτελεί μία σημαντική στιγμή στην πρόσφατη ιστορία της εταιρίας. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η πλήρης εφαρμογή των κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 σε όλη την γκάμα των οχημάτων της, από τα μεγάλα τουριστικά, έως τα μικρά Sprinter. Η αλλαγή αυτή συνδυάζεται με μια εντελώς νέα σειρά κινητήρων που εξελίχθηκαν τον τελευταίο χρόνο, με σημαντικές αλλαγές σε επιμέρους σημεία ώστε να είναι πιο ελαφροί, πιο οικονομικοί, αλλά και ακόμα πιο αξιόπιστοι από ότι στο παρελθόν. Όσο για τους ρύπους, ανεξάρτητες μελέτες έδειξαν ότι οι κινητήρες αυτοί σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τη νόρμα Euro 6, με κάποιους από τους ρύπους να είναι μη ανιχνεύσιμοι! Για να επιτευχθούν όλα αυτά έχουν επανασχεδιαστεί μεγάλα τμήματα όχι μόνο των κινητήρων αλλά και των αμαξωμάτων, με στόχο την καλύτερη δυνατή ψύξη των κινητήρων (όλοι γνωρίζουμε πλέον τις σημαντικές απαιτήσεις που έχουν αυτοί οι νέοι κινητήρες στην σωστή ψύξη τους).

Νέες και σημαντικές καινοτομίες όμως υπάρχουν και εκτός κινητήρων. Για παράδειγμα στα μεγάλα τουριστικά έχει εφαρμοστεί ο νέος κινητήριος άξονας RO 440. Xάρη στην εξελιγμένη του σχεδίαση καταφέρνει να είναι ελαφρύτερος, να είναι πιο ήσυχος και ομαλός στην οδήγηση, ενώ συμβάλλει και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου χάρη στην καλύτερη λίπανσή του και στις μειωμένες ανάγκες για συντήρηση. Στα μεγάλα λεωφορεία της επίσης η εταιρία χρησιμοποιεί ένα δευτερεύον retarder νερού, που εκτός του ότι είναι ελαφρύτερο από ένα αντίστοιχο λαδιού, έχει και σημαντικά μεγαλύτερη και πιο ομαλή απόδοση στην καθημερινή χρήση.
[Εικόνα: 13C950_093-300x225.jpg]

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ AFTER SALES

H έκθεση Busworld είναι η ιδανική ευκαιρία για την DaimerBuses να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες που διαθέτει στην υποστήριξη του πελάτη μετά την πώληση. Με πρώτη και καλύτερη την καταξιωμένη σε όλη την Ευρώπη Omniplus η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και πολλές νέες παροχές (ανάμεσά τους και η εκπαίδευση των οδηγών στα νέα ηλεκτρονικά συστήματα αλλά και στην χρήση και καλύτερη εκμετάλλευση των Euro 6 κινητήρων). Επίσης καθιερώνει νέα πακέτα συντήρησης και υποστήριξης του πελάτη.

Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα μεταχειρισμένων λεωφορείων, με την ονομασία ΒusStore. Χάρη σε ένα ενιαίο σύστημα, ο κάθε πελάτης σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα μεταχειρισμένα οχήματα που έχει στο δίκτυο της εταιρίας, τα οποία πέραν των άλλων είναι ελεγμένα ως προς την ποιότητά τους και συνοδεύονται από πολλές εγγυήσεις.

[Εικόνα: 13C950_098.jpg]

Πηγή:transportevo.gr
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
Bus World 2013 - από TMantzas - 20-09-2013, 08:32 PM
RE: Bus World 2013 - από GiannisB - 21-09-2013, 09:52 PM
RE: Bus World 2013 - από garvanitis - 23-09-2013, 09:56 PM
RE: Bus World 2013 - από TMantzas - 24-09-2013, 12:06 AM
RE: Bus World 2013 - από garvanitis - 24-09-2013, 12:39 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)