Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Zougla.gr] Έρχονται τα κινέζικα λεωφορεία
#1
Τον ερχόμενο μήνα, η κινεζική εταιρεία BYD αναμένεται να λανσάρει το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ευρώπη…
ένα 12μετρο όχημα, ιδανικό για κίνηση στα αστικά κέντρα, με αυτονομία 250 χιλιομέτρων.

Η BYD είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και έχει ήδη λάβει παραγγελία 50 μονάδων από τη Βρετανία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες σε Φιλανδία, Ολλανδία και Δανία.Να σημειώσουμε επίσης, ότι η BYD έχει συμφωνήσει με την βουλγαρική εταιρεία Bulmineral, για την κατασκευή εγκαταστάσεων στην πόλη Μπρέζνικ. Το εργοστάσιο από την επόμενη κιόλας χρονιά θα μπορεί να παράγει 60 λεωφορεία το μήνα, με την παραγωγή το 2015 να αυξάνεται στις 50.000 μονάδες.

[Εικόνα: %CE%B1%CE%B1%CE%B1.jpg]
Απάντηση
#2
Πολύ φιλόδοξη η BYD (Build Your Dreams τα αρχικά της)... Η δοκιμή τους αναμένεται με ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Ευρώπη πάντως καθώς το σύνολο των παραδοσιακών κατασκευαστών της Ευρώπης (Mercedes-Benz, MAN, Volvo, Solaris, Alexander-Dennis) αντιπροτείνει diesel-electric τα οποία και είναι ακριβά κατά πολύ σε σχέση με ενα συμβατικό diesel Euro6 και δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν το μερίδιο της αγοράς που θα κάνει βιώσιμη την παραγωγή τους.
Κινέζικα λεωφορεία βέβαια κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες στους δρόμους της Ευρώπης με πρωταγωνιστές τις King Long, Higer, Golden Dragon και Yutong.
Απάντηση
#3
Εμείς στην Γενεύη έχουμε το TOSA
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#4
Είναι ενδιαφέρον αρκετά κι αυτό. Αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα "φρέσκο" οπότε τα όποια συμπεράσματα είναι μάλλον πρώιμα. Τα BYD από την άλλη έχουν μεν δοκιμαστεί στην Κίνα αλλά οι όποιες πληροφορίες σχετικά είναι μάλλον επισφαλείς ως προς την εγκυρότητα τους.
Απάντηση
#5
Καμία σιγουριά στους κινέζους.... .
Μπορείτε να δείτε τα βίντεο μου
Υou can see my videos : στο/at TMantzas
Απάντηση
#6
(20-08-2013, 01:22 AM)Solaris_Urbino_18 Έγραψε: Καμία σιγουριά στους κινέζους.... .

Σωστός. Αυτό μου έλειπε να δω στην Ελλάδα κινέζικα λεωφορεία
Απάντηση
#7
Μα, έχει εγγύηση!!! Θα τους τα πάμε πίσω...
Απάντηση
#8
Χίλιες φορές b7l παρά κινέζικα
Απάντηση
#9
Από τα King Long της Μάλτας έχω μάλλον θετική εμπειρία. Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό συμπεριφέρεται αρκετά καλά στο δρόμο μάλλον άνετο για τον επιβάτη και εύκολα προσβάσιμο (χαμηλοδάπεδο φυσικά, με άνετο διάδρομο και καλούτσικα καθίσματα). Για την εταιρία είναι φθηνό, οικονομικό και ιδιαίτερα αξιόπιστο λόγω ευρωπαϊκών μηχανικών μερών, ενώ οδηγικά χωρίς να εντυπωσιάζει δεν προβληματίζει. Τα αξίζει λοιπόν τα λεφτά του.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)