Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ
#1
Η γραμμή αυτή είναι κεντρική και ξεκινάει από τον Παράδρομο Καλλιρόης και Κοίλης στα Άνω Πετράλωνα και καταλήγει μέσω κέντρου, στον Άγιο Αρτέμιο, που βρίσκεται στα όρια Βύρωνα & Παγκρατίου, ψηλά στην οδό Εμπεδοκλέους. Εκεί κοντά βρίσκεται και ο ΟΤΕ.
Η γραμμή αυτή τις δεκαετίες 80' και 90' εκτελούσε διαδρομή από την Ακαδημία στην οδό Ρήγα Φεραίου. Ήταν από τις πιο μικρές γραμμές του λεκανοπεδίου. Σήμερα, λόγω το ότι περνάει από μικρά στενά, μερικές φορές καθυστερεί να φτάσει στην ώρα του, στον προορισμό του.
Έχει τις καθημερινές 15'-20', το Σάββατο 20'-25' και την Κυριακή 30'-35'.
Συγχωνεύτηκε με την γραμμή 731* την 1/6/2006.

Οι δήμοι/περιοχές που εξυπηρετεί είναι:
ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΓΚΑΖΙ,ΘΗΣΕΙΟ,ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ,ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ & ΣΥΝΤΑΓΜΑ), ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑΣ.

Σημεία Tip:
1) Το 227 κάνει στάση επί της οδού Σταδίου στο "ΣΥΝΤΑΓΜΑ"
2) Το 227 κάνει νέα στάση με την ονομασία "ΣΥΓΓΡΟΥ", στην διασταύρωση των οδών Συγγρού και Αθ.Διάκου και Συγγρού. Από την στάση "ΣΥΓΓΡΟΥ" κάνει στάση η γραμμή 856 και οι γραμμές τρόλεϊ 2, 4 και 11.
3) Στην Στάση "ΛΑΪΚΗ" αν προχωρήσεις περιμετρικά την πλ.Πλυτά και στρίψεις αριστερά στην Αναξάρχου, θα βγείς στην οδό Καφαντάρη όπου εκεί κάνει στάση και από τις 2 μεριές η γραμμή 856.
4) Στο Τέρμα της γραμμής 227, αν κατέβεις την οδό Πανάγη Τσαλδάρη και στρίψεις αριστερά στην οδό Κολοκοτρώνη, θα βρείς την Στάση "ΦΟΥΡΝΟΣ" των γραμμών 054 και 209.
5) Για να κατέβεις στο Γκάζι, αποβιβάσου στην στάση "ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ".

* Η Γραμμή 731 πριν την συγχώνευση, εκτελούσε διαδρομή "ΑΝΩ ΠΕΤΕΡΑΛΩΝΑ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ". Μέχρι σήμερα εκτελεί διαδρομή "ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ"
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)