Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] Μόλις δύο αποκρατικοποιήσεις μπορούν να γίνουν ως το Δεκέμβρη
#1
Η τρίμηνη προεκλογική περίοδος καθυστερεί τα deals

Κωστής Πλάντζος

Νέα «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ ανοίγει στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς «δεν βγαίνουν» τα νούμερα για τα έσοδα που προϋπολογίζονταν φέτος από τις αποκρατικοποιήσεις. Τα κεφάλαια αυτά προορίζονταν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους αλλά τώρα θα πρέπει να αναζητηθούν άλλα «ισοδύναμα» μέτρα και πηγές εσόδων.

Σε μακρά σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κώστα Μητρόπουλο, διαπιστώθηκε πως λόγω των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν την προεκλογική περίοδο και την αντίξοη κατάσταση των διεθνών αγορών, εγκαταλείπεται ο στόχος για είσπραξη συνολικά 3,2 δισ. ευρώ εφέτος. Στα στενά χρονικά περιθώρια έως τέλους του χρόνου (4 μήνες ουσιαστικά) η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει την υλοποίηση περισσότερων από μόλις δύο αποκρατικοποιήσεων και συγκεκριμένα των Κρατικών Λαχείων και του IBC (Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) που θεωρούνται «ώριμα».

Ο επόμενος στόχος τώρα είναι να προχωρήσουν το 2013 συνολικά 23 αποκρατικοποιήσεις (από τις 27 που είχαν απομείνει στη «λίστα» αφότου ολοκληρώθηκε και η πώληση των 4 airbus της πρώην Ολυμπιακής).

Όσον αφορά την εξαγγελία Στουρνάρα για να γίνονται δεκτά και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ως μέρος του τιμήματος για τις νέες αποκρατικοποιήσεις, θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος της τιμής των τίτλων που θα πρέπει να καθοριστεί δια νόμου.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)