Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[In.gr] Με «ομόλογα έργου» η Καλιφόρνια θα αποκτήσει τρένο υψηλής ταχύτητας
#1
Λος Αντζελες
Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή της Καλιφόρνια με 21 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά: τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής 209 χιλιομέτρων στο τμήμα που ενώνει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή θα κυκλοφορεί το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ με νέους σταθμούς σε σημεία αιχμής, αεροδρόμια κλπ.

Το συνολικό κόστος της γραμμής αγγίζει τα 68 δισ. δολάρια και η χρηματοδότηση του πρώτου αυτού τμήματος (2,6 δισ. δολάρια) θα γίνει με ομόλογα έργου.

Παράλληλα, η Καλιφόρνια θα λάβει άλλα 3,2 δισ. δολάρια από ομοσπονδιακά κονδύλια. Όπως αναφέρει το BBC, αυτό γίνεται εφικτό επειδή άλλες Πολιτείες δεν επιθυμούσαν να πάρουν τα χρήματα αυτά για να προχωρήσουν σε αντίστοιχο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Τζέρι Μπράουν, είναι από τους πλέον ένθερμους οπαδούς του έργου, θεωρώντας ότι ανταποκρίνεται στις μελλοντικές οικονομικές και δημογραφικές ανάγκες της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι η Καλιφόρνια είναι η πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών με σχεδόν 38 εκατομμύρια κατοίκους.

Αντίθετα, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες εκτιμούν ότι πρόκειται για σπατάλη χρημάτων, που η Καλιφόρνια έτσι κι αλλιώς δεν έχει να διαθέσει.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ypodomes.com] Ιταλία: αντιδράσεις για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Konstantinos MercedesBenz 0 1.811 01-03-2012, 01:26 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz
  [iEfimerida] Καλιφόρνια: έσωσε το κοριτσάκι της αλλά παρασύρθηκε από το τρένο Konstantinos MercedesBenz 0 1.703 10-10-2011, 09:23 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)