Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ο Φιλελεύθερος] Την Πέμπτη ορκίζεται η νέα Βουλή, την Παρασκευή η εκλογή προέδρου
#1
Από 4/7 οι προγραμματικές δηλώσεις

Αθήνα: Αύριο Πέμπτη, 28 Ιουνίου, συγκαλείται η νέα Βουλή (15η περίοδος) και θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής (προτεινόμενος από τη ΝΔ είναι ο Ευ. Μεϊμαράκης), ενώ παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία του άρθρου 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

Η ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δεν έχει οριστεί ακόμα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, «η Kυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής. Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού (σ.σ. ο κ. Σαμαράς ορικίστηκε την 20ή Ιουνίου 2012) , η Kυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής».

Εκτιμάται ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει την 4η Ιουλίου, για να ολοκληρωθεί την 6η Ιουλίου τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)