Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 1.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα
Στάση εργασίας την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας (5:00) έως τις 10:00 το πρωί εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, ως αντίδραση στις μετακινήσεις των εργαζομένων απο τις οργανικές τους θέσεις.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα.
Η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.
Την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην «ρύθμιση» της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων.
Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο.
Επιπροσθέτως το σωματείο μας προκηρύσσει προειδοποιητική στάση εργασίας για την τρίτη 17/12/19 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10:00.

ΥΓ: Την ώρα που εργαζόμενοι αποσπώνται στην διοίκηση του ΟΑΣΑ και σε πολιτικά γραφεία με συνέπεια την μείωση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου

*Είναι απο τις ελάχιστες φορές που στηρίζω κυριολεκτικά αυτού του είδους ξαφνικών στάσεων εργασίας και μακάρι επιτέλους να γίνουν αποδεκτά τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
Μιας και πλέον δεν είναι είδηση στο μετέφερα εδώ. Ποια είναι η πηγή της είδησης;

ΥΓ: Πώς κατάφερες να βάλεις αυτή την τεράστια γραμματοσειρά; Tongue
Απάντηση
(17-12-2019, 12:31 AM)Larioupol Έγραψε: *Είναι απο τις ελάχιστες φορές που στηρίζω κυριολεκτικά αυτού του είδους ξαφνικών στάσεων εργασίας και μακάρι επιτέλους να γίνουν αποδεκτά τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων

Έχεις απόλυτο δίκιο! Μακάρι επιτέλους να γίνουν αποδεκτά τα σημερινά αιτήματα του ΣΕΛΜΑ και να ανακληθούν οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις των 21 στις θέσεις των εκδοτών κομίστρου, να μείνουν 5-6 εκδοτήρια ανοιχτά μέσα στις γιορτές και να μην ανοίξουν επιπλέον εκδοτήρια το προσεχές διάστημα και να βάλουν όλοι μυαλό.
Απάντηση
(17-12-2019, 07:26 PM)Giannis Έγραψε: Μιας και πλέον δεν είναι είδηση στο μετέφερα εδώ. Ποια είναι η πηγή της είδησης;

ΥΓ: Πώς κατάφερες να βάλεις αυτή την τεράστια γραμματοσειρά; Tongue

Να σου πώ την αλήθεια, δεν θυμάμαι ακριβώς απο ποια ιστοσελίδα βρήκα την πληρη ανακοίνωση της ΣΕΛΜΑ, αλλα είχε διαδοθεί η ειδηση της στάσης εργασίας σε αρκετές ιστοσελίδες.

ΥΓ: Τεράστια γραμματοσειρά? (':

Αν βγήκε όντως μεγάλη η γραμματοσειρά οφείλεται στο γεγονός οτι δημιούργησα το τοπικ απο το κινητό, ενω έβαλα τη λειτουργία ιστοσελίδας για υπολογιστή.
- Μην καταστρέφετε κι άλλο το 164 !  Chair  - 
Απάντηση
Τριτη 25 Φεβρουαριου 20:30, σταθμος Άγιος Δημήτριος. Ενω στο μετρο η φωνητικη αναγγελια και ο αλγοριθμος εδειχναν οτι το μετρο θα σταματησει στον Αγιο Δημητριο, οι περισσοτεροι επιβατες αποβιβαστηκαν απο τον συρμο και περιμεναν εξω απο τη πορτα. Αντι να αντιληφθει ο οδηγος τι συνεβει και να ανακοινωσει με ηχητικη αναγγελια οτι ο συρμος θα συνεχισει προς Ελληνικο, εκεινος απλα επελεξε να κλεισει τις πορτες και να φυγει. Το αποτελεσμα: Ενας ολοκληρος συρμος (περιπου 300 ατομα) να περιμενουν τον επομενο συρμο χωρις λογο καθως η ευθυνη ηταν ξεκαθαρα του οδηγου! Αισχρο...
Απάντηση
(25-02-2020, 11:00 PM)Larioupol Έγραψε: Τριτη 25 Φεβρουαριου 20:30, σταθμος Άγιος Δημήτριος. Ενω στο μετρο η φωνητικη αναγγελια και ο αλγοριθμος εδειχναν οτι το μετρο θα σταματησει στον Αγιο Δημητριο, οι περισσοτεροι επιβατες αποβιβαστηκαν απο τον συρμο και περιμεναν εξω απο τη πορτα. Αντι να αντιληφθει ο οδηγος τι συνεβει και να ανακοινωσει με ηχητικη αναγγελια οτι ο συρμος θα συνεχισει προς Ελληνικο, εκεινος απλα επελεξε να κλεισει τις πορτες και να φυγει. Το αποτελεσμα: Ενας ολοκληρος συρμος (περιπου 300 ατομα) να περιμενουν τον επομενο συρμο χωρις λογο καθως η ευθυνη ηταν ξεκαθαρα του οδηγου! Αισχρο...

Ποια φωνητική αναγγελία και ποιος αλγόριθμος; Τον προορισμό ενός συρμού τον διαπιστώνει κανείς από την οθόνη πληροφόρησης στην αποβάθρα. Το σύστημα αναγγελιών και ο χάρτης στο εσωτερικό μπορεί να μη λειτουργεί καν ή λόγω εμπλοκής να προβάλει λάθος αναγγελία (σε αυτή την περίπτωση αρκετοί οδηγοί κάνουν οι ίδιοι διορθωτική).

Πάντως όταν ένας συρμός συνεχίζει κενός, το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ (ηλεκτροδηγοί, σταθμάρχες, security, εκφωνήτριες) κάνουν σαφές το τι θα συμβεί, ο συρμός ελέγχεται και μετά κλείνει πόρτες για να αναχωρήσει προς την κατεύθυνση που θα του υποδείξει το ΚΕΛ.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 Επισκέπτης (ες)