Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 1.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα
Σήμερα γύρω στις 11.40 το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών του μετρό μεταξύ των σταθμών Αμπελόκηποι και Κατεχάκη. Γνωρίζει κανείς την αιτία;
Απάντηση
Σημερινά (και μη) ενδιαφέροντα από το Μετρό..

Στα καλά.. Η δρομολόγηση και του συρμού #66 από τα Hyundai/Rotem, στη γραμμή 2 του Μετρό, παράλληλα και με άλλους 3ης παραλαβής. Καθημερινά πλέον δρομολογούνται 3-4 τουλάχιστον συρμοί από τους νεοπαραλειφθέντες.

Επίσης, η ΣΤΑΣΥ φαίνεται πως αποφάσισε τη μόνιμη παρουσία security σε ορισμένες αποβάθρες των γραμμών 2 και 3 του Μετρό που έχουν αυξημένη επιβατική κίνηση τις ώρες αιχμής, μεταξύ των οποίων είναι αυτές προς Ανθούπολη στους σταθμούς "Πανεπιστήμιο" και "Ομόνοια", αλλά και προς Δουκ. Πλακεντίας/Αεροδρόμιο στο σταθμό "Σύνταγμα".

Στα κακά... Πριν το μεσημέρι, οι επιβάτες στη γραμμή 3 είχαν να αντιμετωπίσουν τη διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στο τμήμα ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΚΑΤΕΧΑΚΗ και της λειτουργίας του σταθμού "Πανόρμου", μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου. Γρήγορα, όμως, τα δρομολόγια αποκαταστάθηκαν, αφού απεδείχθη πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Επίσης, νωρίτερα απόψε το βράδυ, είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στη γραμμή 2. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 21:00 το βράδυ, διεκόπη η παροχή ρεύματος στην ηλεκτροφόρο, σε τμήμα του δικτύου (σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν σίγουρα ο σταθμός "Ομόνοια", όπου συρμός ακινητοποιήθηκε στην αποβάθρα και παρέμεινε εκεί με τα φώτα ασφαλείας), για άγνωστη αιτία. Χρειάστηκε λίγη ώρα και συνεχείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, για να ομαλοποιηθούν τα δρομολόγια.

ΥΓ: Δημοσίευματα κάποιων -υποτίθεται σοβαρών και ενημερωτικών- sites, περί διακοπής λειτουργίας του σταθμού "Εθνική Άμυνα", κατ' εντολή της ΕΛΑΣ, υπό το φόβο επεισοδίων, μετά τη δικαστική απόφαση για τον νεαρό κρατούμενο, Ν. Ρωμανό, (φυσικά και) δεν έχουν καμία απολύτως δόση αλήθειας!
Απάντηση
Πρόβλημα σήμερα με τον συρμό 61 απο τους rotem. Συγκεκριμένα φτάσαμε στο σταθμό Άλιμο στις 17:45, ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες στις 17:47 χώρις όμως να ξεκινήσει το τρένο. Τις ξαναέκλεισε 2-3 φορες και πάλι τα ίδια, η ώρα είχε πάει 17:50 και ο οδηγός βγήκε απο την καμπίνα και σαν να τσέκαρε κάτι σε όλα τα βαγόνια. Η ώρα πλεον είχε πάει 17:52 και μας ειδοποιούν να αποβιβαστούμε γιατί ο συρμός θα αποσυρθεί πράγμα που έγινε μετα από 1'. Ο συρμός αποσύρθηκε στο Ελληνικό, ο λόγος βέβαια άγνωστος. Φυσικά η αναμονή στο Ελληνικό είχε φτάσει στο 15λεπτο
Απάντηση
Σήμερα πήγα να πάρω το μετρό από Ανθούπολη για να πάω στην Αττική και συνέβη κάτι απίστευτο! Ήρθε συρμός 3ης παραλαβής (#63) και ήταν σκοτεινός και από την Ανθούπολη μέχρι το Περιστέρι πήγαμε ολοσκότεινα στο εσωτερικό (μόνο οι οθόνες δούλευαν)!! Μόλις έφτασε Περιστέρι άνοιξαν κανονικά τα φώτα και συνέχισε! Το γιατί δεν το ξέρω αλλά μιλάμε για φοβερή φάση!!
Απάντηση
(15-12-2014, 03:55 PM)ecoj Έγραψε: Σήμερα πήγα να πάρω το μετρό από Ανθούπολη για να πάω στην Αττική και συνέβη κάτι απίστευτο! Ήρθε συρμός 3ης παραλαβής (#63) και ήταν σκοτεινός και από την Ανθούπολη μέχρι το Περιστέρι πήγαμε ολοσκότεινα στο εσωτερικό (μόνο οι οθόνες δούλευαν)!! Μόλις έφτασε Περιστέρι άνοιξαν κανονικά τα φώτα και συνέχισε! Το γιατί δεν το ξέρω αλλά μιλάμε για φοβερή φάση!!

Ανάλογο περιστατικό μου είχε τύχει και μένα στην Αττική με συρμό 3ης αλλά δε ξέρω το γιατί!
Απάντηση
Σήμερα κατέβηκα στον σταθμό ΟΜΟΝΟΙΑ της γραμμης 2 και είδα ένα συρμό να φεύγει και τον επόμενο να έρχεται σε 4'. Μετά όμως από 2 λεπτά έρχεται ένας συρμός 3ης γενιάς χωρίς να αναγράφεται στην τηλεματική, ενώ σε όλους τους σταθμούς μέχρι ΑΤΤΙΚΗ δεν εμφανιζόταν. Στην ΑΤΤΙΚΗ όπου κατέβηκα περίμενα να δω τον επόμενο συρμό και είδα ότι η χρονοαπόσταση μεταξύ του συρμου 3ης γενιάς και του συρμού (1ης) που αναγραφόταν κανονικά στην τηλεματική ήταν λιγότερη από 50'' (με το ρολόι μου) (!) την ώρα που θα έπρεπε να ήταν 90''. Τι έγινε σήμερα;
Απάντηση
Σήμερα, πήγα από Σύνταγμα-Αττική με τον 3ης γενιάς #63 συρμό. Ο χάρτης έδειχνε ως αφετηρία την Ακρόπολη. Ρώτάω λοιπόν: Έχει η Ακρόπολη επισταθμό ή ψαλίδι ώστε να γίνει «τερματικός»;
Απάντηση
(04-01-2015, 11:14 PM)nikos99 Έγραψε: Σήμερα, πήγα από Σύνταγμα-Αττική με τον 3ης γενιάς #63 συρμό. Ο χάρτης έδειχνε ως αφετηρία την Ακρόπολη. Ρώτάω λοιπόν: Έχει η Ακρόπολη επισταθμό ή ψαλίδι ώστε να γίνει «τερματικός»;

Είναι τα λάθη που γίνονται πολλές φορές από τους οδηγούς, όταν ρυθμίζουν την προμετωπίδα και το σύστημα αναγγελιών. Όπως και προ ολίγου εντοπίστηκε συρμός 2ης γενιάς στην Αργυρούπολη να κατευθύνεται προς Ελληνικό με προμετωπίδα "ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ".

Ο σταθμός της Ακρόπολης δεν έχει αλλαγές τροχιάς (ψαλίδια), φαντάζομαι σίγουρα λόγω του ότι διέρχεται από περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και γι' αυτό το λόγο υπάρχει κατάλληλη διαμόρφωση στη σήραγγα για να μην προκληθεί κάποια βλάβη στα αρχαιολογικά μνημεία. Τα πλησιέστερα ψαλίδια είναι σε Σύνταγμα και Φιξ.
Απάντηση
Και σε εμένα είχε τύχει κάτι παρόμοιο πριν από μερικές εβδομάδες... Είχα πάρει συρμό 2ης γενιάς από τον σταθμό ''Μέγαρο Μουσικής'' με προμετωπίδα ''Ελαιώνας'', συνέχισε όμως κανονικά προς Αγία Μαρίνα.
Απάντηση
(16-01-2015, 01:12 PM)N1Ellinikou Έγραψε: Δεν σε αμφισβήτησα. Ωστόσο καλό είναι να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα. Κατά κανόνα ο χρόνος διέλευσης κατά τις ώρες αιχμής από/προς Ελληνικό είναι 8 λεπτά. Όμως, όπως και σε κάθε μέσο (είτε ΜΣΤ, είτε λεωφορείο) σε όλον τον κόσμο, θα υπάρχει και η απόκλιση στον κανόνα. Και εγώ προσωπικά και ο καθένας μας έχει αναμείνει συρμό για παραπάνω από 10' στο κομμάτι αυτό. Τον λόγο, προφανώς, τον γνωρίζει μόνο η ΣΤΑΣΥ. Δε σημαίνει όμως ότι αυτό συμβαίνει πάντα. Wink

Χθες το απόγευμα (15/01) και από ώρα 18:22 μέχρι 18:39 δεν πέρασε ΤΙΠΟΤΑ από Πανεπιστήμιο προς Αγ. Δημήτριο.Στην αρχή νομίζαμε ότι μας δουλεύει η τηλεματική που έγραφε 15΄ αναμονή. Τελικά όμως ... το εννοούσε!
ΔΕΚΑΕΠΤΑ λεπτά αναμονή για τρένο. Δεν σας περιγράφω τί γινόταν μέσα στο συρμό και στις αποβάθρες. Ειδικά στο Συνταγμα, ο κόσμος είχε φρακάρει στα κλιμακοστάσια. Το χειρότερο : ΚΑΜΙΑ ανακοίνωση, ΚΑΜΙΑ συγνώμη, ΤΙΠΟΤΑ! Όσοι ήμασταν για μετεπιβίβαση στο Σύνταγμα προς Αεροδρόμιο, χάσαμε το συρμό των 18:35. Αν ενημέρωνε κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα, ίσως να προλάβαιναν επιβάτες να βγούν στο δρόμο και να πάρουν ένα τρόλλεϋ για μία στάση ώστε να φτάσουν Σύνταγμα και να μην χάσουν το αεροδρομιακό.

Δεν σχολιάζω περαιτέρω τις ...υπηρεσίες που το τελευταίο διάστημα προσφέρει το μετρό, γιατί θα γίνω πολύ κακός και θα πάω να συγχαρώ το Δήμαρχο Αργυρούπολης για το 165 που πέτυχε να λειτουργήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η γραμμή 2 γίνεται μπάχαλο. ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ, απλά. Φταίει το ότι δεν υπάρχουν οδηγοί, φταίει το ότι δεν μπορούν να συντονίσουν τους συρμούς, φταίει ότι ο κόσμος είναι παρα πολύς πλέον (αφού δεν υπάρχει πια λεωφορείο προς νότια), δεν με νοιάζει. Οι συχνότητες είναι τραγικά ανεπαρκείς. Όταν δούλευαν ένα κάρο λεωφορειακές γραμμές πριν 7-8 χρόνια, η γραμμή 2 είχε τρίλεπτο στην αιχμή. Σήμερα που δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο το μετρό, έχει 8λεπτα, 10λεπτα και βάλε.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)