Αξιολόγηση Θέματος:
  • 2 Ψήφοι - 1.5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα
Άνω-κάτω το πλέγμα των δρομολογίων του Μετρό, από την περασμένη Δευτέρα 7/7, με την έναρξη εφαρμογής του Θερινού προγράμματος δρομολόγησης, αφού ο ανύπαρκτος συντονισμός μεταξύ των κανονικών (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ) και των ενισχυτικών (ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ) δρομολογίων, σε συνδυασμό και με την κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης από/προς τον σταθμό "ΕΛΛΗΝΙΚΟ", λόγω καλοκαιριού (ο σταθμός τροφοδοτεί/-ται (από) τις γραμμές 171 και Ε22, που εξυπηρετούν εκατοντάδες λουόμενους καθημερινά), έχει ως αποτέλεσμα το 5' στο τμήμα ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ όχι απλά να μην τηρείται, αλλά να υπάρχουν σχεδόν ταυτόχρονες διελεύσεις συρμών κι ένα "νεκρό" διάστημα πριν και μετά.

Απορίας άξιο είναι το πως επιτυγχάνεται αυτό το φαινόμενο, που οδηγεί σε επιπλέον καθυστερήσεις, αφού οι συρμοί που κατευθύνονται τις ώρες αιχμής από Ελληνικό προς Ανθούπολη, έχουν ήδη σημαντική πληρότητα φτάνοντας στο σταθμό του Αγ. Δημητρίου, με αποτέλεσμα, αν έχει προηγηθεί μεγάλο κενό, ο συρμός να καθυστερεί σε κάθε έναν από τους επόμενους σταθμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση (Δάφνη, Νέος Κόσμος, Συγγρού/Φιξ), λόγω του κόσμου που προσπαθεί μάταια να επιβιβαστεί στο συρμό. Και κάπου εκεί, πολλές φορές, ακούγεται η φωνή από τα μεγάφωνα να λέει "Ο επόμενος συρμός με κατεύθυνση Ανθούπολη θα εισέλθει στο σταθμό σε περίπου 1'", προκαλώντας την οργή σχετικά με τον λόγο που η γραμμή 2 οδηγείται σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις.

Την ίδια ώρα, περίπατο πηγαίνει ακόμα και στην αιχμή ο κανονισμός σχετικά με τη μετακίνηση των ποδηλάτων με χρήση του Μετρό, αφού, ακόμα και σε ώρες αιχμής, μπορεί να υπάρχουν στο ίδιο βαγόνι πάνω από 2 ποδήλατα. Το εξοργιστικότερο όλων είναι βέβαια πως ούτε οι σταθμάρχες, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του συστήματος των γραμμών 2 και 3 του Μετρό αντιδράνε, σε μία παράνομη και επικίνδυνη (σε περίπτωση ατυχήματος) ενέργεια. Όχι ότι βεβαίως υπάρχει αντίδρασή τους για τους "δύσμοιρους" επαίτες των συρμών του Μετρό, οι οποίοι περιέργως ακολουθούνται σε κάθε βήμα τους από κάποια άτομα, σε απόσταση βέβαια και διαπράττουν και αδίκημα ποινικά κολάσιμο.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ΣΤΑΣΥ - Συχνότητες, δρομολόγια, σχόλια και παράπονα - από marios.ilioupoli - 10-07-2014, 04:47 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 05-04-2013, 11:34 AM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 10-04-2013, 09:48 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 10-04-2013, 10:22 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 29-04-2013, 11:45 PM
RE: Αττικο Μετρό - Γραμμη 2 - από ecoj - 30-04-2013, 12:04 AM

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 12 Επισκέπτης (ες)