Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Το check in του μέλλοντος στα αεροδρόμια είναι εδώ
#1
Από το πάρκινγκ στο αεροσκάφος με βιομετρικό σύστημα δοκιμάζεται στο Ντάλας

Ένα νέο βιομετρικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει στους επιβάτες να επιβιβάζονται στο αεροσκάφος από τον χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τίποτε άλλο πέρα από το να σηκώσουν το... δαχτυλάκι τους, δοκιμάζει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντάλας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρησιμοποιώντας σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και ίριδας, οι υπεύθυνοι επιδιώκουν να ξεπεραστεί η ανάγκη δημιουργίας τεράστιων ουρών στο check in ή στον έλεγχο.

Οι επιβάτες που θα επιλέξουν αυτό το σύστημα θα πρέπει φυσικά να παραχωρήσουν τα βιομετρικά τους στοιχεία αλλά και να καταβάλουν το ποσό των 179 δολαρίων τον χρόνο. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία που θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα όσους ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο καθώς δεν θα έχουν το άγχος μήπως χάσουν την πτήση τους λόγω καθυστέρησης στις τεράστιες ουρές που μπορεί να δημιουργηθούν στη διάρκεια του ελέγχου.

Οι επιβάτες θα περπατούν με τις αποσκευές τους σε ένα «τούνελ ελέγχου», όπου ο έλεγχος θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά. Έτσι δεν θα χρειάζεται να αφαιρούν τα παπούτσια, τις ζώνες, τα ρολόγια και τα λάπτοπ από τις τσάντες μεταφοράς στη διάρκεια του ελέγχουν των επιβατών. «Αντί να χρησιμοποιείς κάρτα επιβίβασης, απλά θα κοιτάς σε ένα σημείο και αν επιτρέπεται να περάσεις θα ανοίγει αυτόματα η πύλη. Είναι πολύ γρήγορο» είπε ο Μάρκ Κλίφτον, αντιπρόεδρος της εταιρείας SRI International με έδρα την Καλιφόρνια που κατασκευάζει σκάνερ. Η εταιρεία βιομετρικών συστημάτων CLEAR ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει το νέο σύστημα ελέγχου στο αεροδρόμιο του Ντάλας μέσα στους ερχόμενους μήνες.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)