Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Παραδικαστικό κύκλωμα συγκάλυπτε το... παραδικαστικό κύκλωμα
#1
Δίωξη κατά 20 προσώπων για υπόθεση παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων

Γιάννα Παπαδάκου

Παραδικαστικό κύκλωμα αποκαλύπτει δικαστικό πόρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό συμμετέχουν εν ενέργεια δικαστές και εισαγγελείς, δικηγόροι, αστυνομικοί, δικαστικοί επιμελητές, επιχειρηματίες κλπ. Πρόκειται για ένα πρόεδρο εφετών στα Ιωάννινα, μία εφέτη στην Αθήνα αλλά και έναν εισαγγελέα πρωτοδικών στα Ιωάννινα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δίωξη στρέφεται κατά 20 προσώπων και αφορά την αποκαλούμενη υπόθεση του κυκλώματος παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων. Σε τρεις κατηγορούμενους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό μηχανικό, έναν αρχιμανδρίτη που έχει ήδη απασχολήσει τις δικαστικές αρχές αλλά και ένα δικηγόρο γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την ολομέλεια εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου 2012.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την άρση του απορρήτου χιλιάδων συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ετσι, αποκαλύφθηκε ότι στήνονταν συνθέσεις έναντι αμοιβής και απαλλάσσονταν ακόμα και εμπλεκόμενοι στο πρώτο προδικαστικό κύκλωμα. Κρατούσαν επίσης στο συρτάρι υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η προκαταρκτική εξέταση διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος συνέταξε και το πόρισμα που διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)