Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SentraGoal.gr] Το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε
#1
Στις 17 Μαίου η παράδοση στους Βρετανούς

Ο Θεός Απόλλωνας άκουσε τις εκκλήσεις της πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη και με τις αχτίνες του ήλιου άναψε για τριακοστή φορά την Ολυμπιακή Φλόγα, αυτή τη φορά για το Λονδίνο που φιλοξενεί τους Αγώνες για δεύτερη φορά στην ιστορία.

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκατομμυρίων θεατών που είδαν μέσω τηλεοράσεων και του ίντερνετ, διεξήχθη η καθιερωμένη τελετή που ξεκίνησε με χορογραφίες και τον ηθοποιό Νικήτα Τσακίρογλου να απαγγέλει αποσπάσματα του ποιήματος «Το Φως της Ολυμπίας» του Τάκη Δόξα.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, με τον Βρετανό ολυμπιονίκη Σεμπάστιαν Κόε να είναι συγκινητικός και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ να κλείνει τον λόγο του λέγοντας σε... άπταιστα ελληνική: «Σας ευχαριστώ φίλοι μου Έλληνες για την εξαιρετική συνεργασία».

Λίγο μετά, η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη κάλεσε τον Απόλλωνα, Θεό του ήλιου, να ανάψει την ιερή δάδα για τη φιλόξενη χώρα του Λονδίνου και ζήτησε από τον Δία να χαρίσει ειρήνη σε όλους τους λαούς.

Η Φλόγα άναψε, με φυσικό τρόπο όπως πάντα με τη βοήθεια του κατόπτρου και στη συνέχεια, όταν ένας 9χρονος αθλητής του ύψους, έκοψε ένα κλαδί ελιάς, όλοι κατευθύνθηκαν στο αρχαίο στάδιο όπου συνεχίστηκε η τελετή με δύο χορογραφίες.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Ινώ Μενεγάκη παρέδωσε στον Σπύρο Γιαννιώτη το κλαδί ελιάς και του μεταλαμπάδευσε το Ολυμπιακό φως, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να ξεκινάει το ταξίδι, την ώρα που μια 9χρονη ελευθέρωνε ένα λευκό περιστέρι.

Έξω από τον αρχαίο χώρο περιμένει ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος, ο 19χρονος Βρετανός Αλέξανδρος Λούκος, ο οποίος έχει ελληνική καταγωγή καθώς ο πατέρας του είναι από τη Μυτιλήνη.

Η Φλόγα θα περάσει από όλη την Ελλάδα και στις 17 Μαϊου θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης στους Βρετανούς για να συνεχιστεί το παγκόσμιο ταξίδι πριν καταλήξει στο Λονδίνο.

Η διαδρομή της Φλόγας στην Ελλάδα

10/5/2012: ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ, ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ, ΠΥΡΓΟΣ, ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΑΡΧ.ΗΛΙΔΑ, ΚΟΡΟΙΒΟΣ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ, ΛΕΧΑΙΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

11/5/2012: ΚΙΣΣΑΜΟΣ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΝΩΣΣΟΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΛΙΑ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΑΘΗΝΑ

12/5/2012: ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΠΑΤΡΑ, ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΒΟΝΙΤΣΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΡΓΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

13/5/2012: ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ

14/5/2012: ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΗΠΩΝ, ΦΕΡΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΞΑΝΘΗ, ΔΡΑΜΑ

15/5/2012: ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ, ΛΑΜΙΑ

16/5/2012: ΛΑΜΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ

17/5/2012: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΖΑΠΠΕΙΟ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

http://www.ustream.tv/recorded/22480423/...m_medium=1
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)