Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ypodomes.com] Βορίδης: το επόμενο διάστημα ξεκινούν πάλι Σήραγγες Τεμπών και Ε-65
#1
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι σήραγγες των Τεμπών, όπως δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος συνόδευε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή επίσκεψή του στη Λάρισα.

Μάλιστα επισήμανε ότι οι συνομιλίες με τις τράπεζες βρίσκονται σε στάδιο επανεκκίνησης και γίνονται όλες οι ενέργειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρηματοδοτικά κενά.

Όπως υπογράμμισε το θέμα των Τεμπών και της Ε-65 θα είναι από τα πρώτα που θα απασχολήσουν το υπουργικό συμβούλιο της νέας Κυβέρνησης για να ξεκινήσει η διαδικασία επανεκκίνησης. Αλλωστε και στην ομιλία του ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ συνιστούν προτεραιότητα οι μεγάλοι οδικοί άξονες και έκανε ειδική αναφορά τόσο στα Τέμπη όσο και στον Ε65 τονίζοντας ότι θα ξεμπλοκάρουν σύντομα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, εδώ και δύο χρόνια έχουν σταματήσει τόσο η Ε65 όσο και τα έργα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και στόχος όσον αφορά στα Τέμπη είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής των σηράγγων οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενώ σχετικά με την Ε65 αλλά και γενικότερα την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» οι συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους οδήγησαν σε ένα καταρχήν κείμενο συνεννόησης με βάση το οποίο θα επανεκκινήσουν οι συζητήσεις με τις τράπεζες.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δε, όπως ανάφερε ο υπουργός, προχωράνε όλες οι ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει και νομίζω, συμπλήρωσε, ότι τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθεί το υπουργικό συμβούλιο της νέας Κυβέρνησης, θα είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες εισηγήσεις για την επανεκκίνηση των έργων.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)