Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Πρώτο Θέμα] Πλοίο κόπηκε στα δύο σε ποταμό της Ινδίας
#1
Εξαιτίας της καταιγίδας

Μία καταιγίδα ήταν αρκετή για να κόψει στα δύο ένα πλοίο σε ποταμό της βορειοανατολικής Ινδίας (Brahmaputra), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 άνθρωποι. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 160.

«Στο πορθμείο, το οποίο κόπηκε στα δύο εξαιτίας της καταιγίδας, επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι. Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 40 σορούς και περίπου 150 άνθρωποι διασώθηκαν ή κατάφεραν να κολυμπήσουν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του κρατιδίου Ασάμ όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, Τζ. Ν. Σουντχούρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση
#2
Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα νεότερο απολογισμό για το ναυάγιο του υπερφορτωμένου οχηματαγωγού που κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε τη Δευτέρα στην ανατολική Ινδία. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 113 και των αγνοουμένων σε 90, μετά τον εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων στα νερά του ποταμού Βραχμαπούτρα, ενός από τους μεγαλύτερους ποταμούς της χώρας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό θυμάτων του ναυαγίου το οποίο σημειώθηκε, ενώ σφοδρή κακοκαιρία έπληττε την περιοχή Ντούρμπι στο κρατίδιο Ασάμ, κοντά στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της τοπικής κυβέρνησης Τσαντάν Μπράχμα.

«Τέσσερα ακόμη πτώματα εντοπίστηκαν από αλιείς στα σύνορα με το Μπανγκλαντές, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 113», δήλωσε ο υπουργός από τη Γκουαχάτι, τη μεγαλύτερη πόλη στο Άσαμ. Ενενήντα επιβάτες εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Αν και είχε μέγιστη χωρητικότητα 225 ατόμων, το πλοίο μετέφερε περίπου 350 επιβάτες ενώ δεν διέθετε ούτε σωστικές λέμβους ούτε σωσίβια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 150 εξ αυτών διασώθηκαν από άνδρες των σωστικών συνεργείων ή κατάφεραν να φθάσουν στις όχθες του ποταμού κολυμπώντας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί αγρότες και ψαράδες. Οι μεταφορές με πλοίο είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην Ινδία στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, αλλά τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά λόγω των πλημμελών κανονισμών ασφαλείας και του υπερβολικά υψηλού αριθμού επιβατών των πλοίων.

Τον Οκτώβριο του 2010 τουλάχιστον 79 μουσουλμάνοι προσκυνητές πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο πλοίο που μετέφερε 150 ανθρώπους βυθίστηκε στη Δυτική Βεγγάλη.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [NewsCode.gr] Νέα Ζηλανδία: Φορτηγό πλοίο «κόπηκε στα δύο» από τα κύματα Konstantinos MercedesBenz 0 1.380 08-01-2012, 08:46 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)