Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newskosmos.com] Σουφλί: «Μετακομίζει» η σιδηροδρομική γραμμή
#1
Τη μετακίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το κέντρο της πόλης προς τον κάμπο εξετάζουν οι αρχές του Σουφλίου σε συνδυασμό με τους αρμόδιους από την πλευρά του ΟΣΕ.

Εδώ και πολλά χρόνια - από καταβολής του Σιδηρόδρομου- η πόλη του Σουφλίου διχοτομείται από τις ράγες του τρένου, που όμως τώρα πια έχουν μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα για την πόλη. Πρώτα απ' όλα είναι πάντα ορατός ο κίνδυνος ατυχημάτων καθώς πολλά αυτοκίνητα και πολλοί πεζοί διασχίζουν καθημερινά τις διαβάσεις λόγω του ότι ανατολικά των γραμμών βρίσκονται πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες ακόμη και το Κέντρο Υγείας Σουφλίου.

Πέραν τούτου, οι ράγες είναι μια μόνιμη εστία μόλυνσης για την πόλη, αφού ο ΟΣΕ μπορεί να απαγορεύει τη χρήση της τουαλέτας σε σταθμούς και τη ρίψη απορριμμάτων από τις αμαξοστοιχίες, ωστόσο δεν σέβονται όλοι οι επιβάτες αυτές τις απαγορεύσεις.

Τέλος η απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών, θα απελευθερώσει μεγάλο χώρο στο κέντρο της πόλης, η κατάλληλη αξιοποίηση του οποίου, μπορεί να συνδράμει στην ποιοτική αναβάθμισή της.

Οι επαφές μεταξύ του Δήμου και του ΟΣΕ έχουν ήδη γίνει και τώρα η υπόθεση βρίσκεται στη φάση που αναζητείται τρόπος ώστε να εκπονηθεί η μελέτη σε σύντομο χρόνο. Η γραμμή θα μεταφερθεί ανατολικά της πόλης μεταξύ του περιφερειακού δρόμου και του ποταμού Έβρου και σε αυτό το κομμάτι το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων έχει λυθεί. Το μέγα ζητούμενο είναι ξεπεραστούν γρήγορα τα γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς η έγκριση της προμελέτης έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον ΟΣΕ.

Το έργο θα κοστίσει 7 εκ. € για την κατασκευή του και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ η μελέτη κατασκευής του, που θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο, θα κοστίσει 400.000 ευρώ.

πηγή: NewsKosmos.Com/www.zougla.gr
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Ημερησία] Σε λειτουργία η Σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας - Θεσσαλονίκης GeorgIrisbus 0 1.613 26-01-2012, 01:43 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GeorgIrisbus

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)